Kirjallisuutta erityisherkille nuorille – Stereo Love

Kaupallinen yhteistyö Eveliina Mulenga, kirja Stereo Love

Stereo Love – kirjan arvostelu, kirjallisuutta erityisesti nuorelle erityisherkälle

Sain lukeakseni piristävän ja ajatuksia toisaalle vievän kirjan, josta moni erityisherkkä nuori varmasti pitäisi. Tämä oli itselleni tähän elämäntilanteeseen rentouttavaa tekemistä.

Eveliina Mulenga on espoolainen nuori kirjailija, joka osaa kirjoittaa erityisherkän ajattelumaailmasta sujuvasti. Stereo Love on hänen esikoisteoksensa nuorista Emmasta ja Ralfista, jotka pallottelevat ihastustaan toisiinsa.

Kirjassa onkin hauskaa vihjailua rakkauden suuntaan, ja vihjeitä saa moni aikuinenkin hetken pohtia. Kuitenkin niin tyypillistä erityisherkän ajattelumaailmalle. ”Liikkeellä on paljon punaisia autoja”, nähdään sitä, mitä halutaan ja punaista, koska ollaan ihastuneita. Kirjassa on myös paljon intuitioon liittyviä asioita, mikä onkin herkille ominaisia.

Tiesittekö, että monelle erityisherkälle uskonto on tärkeä ja lohduttava asia? Kirjassa sivutaankin nuoren uskovaisen elämää, kuitenkaan uskontoa kenellekään tuputtaen.

Pidin kirjasta, koska se vei mielen nuoruusvuosille ja kirja oli helppolukuista. Se tempaisi mukanaan näin yli kolmekymppisenkin ja sai perhosia vatsaan; miten nuoren lemmen käykään?

Mulenga kirjoittaa molempien, Emman ja Ralfin, tarinaa heidän kertomanaan. Emma on perhekeskeinen ja syvällisiä pohtiva nuori nainen. Ralf puolestaan on herkkä ja hyvin ihastunut Emmaan, niin ihastunut, ettei aina tiedä miten asian edes ilmaisisi. Mulenga on kirjoittanut kirjan rohkaistakseen nuoria olemaan suoria ja rehellisiä.

Nonna
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
Tiktok @kasikirjaminusta
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

2

Vastaa