Keho kuntoon -kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö SensoCenter: Paula Korhonen

Purentalihaksista lantionpohjaan – kireyttä poistamassa ja rentoutta etsimässä, onneksi löysin apua. Jos koet stressiä, puret hampaitasi tai olet raskaana, suosittelen Paula Korhosen palveluita SensoCenterillä.

Jokin aika sitten ystäväni suositteli purentalihasten hierontaa, (okei, hammaslääkäri oli suositellut sitä jo ajat sitten) ja miksi, koska ystävääni se hieronta oli rentouttanut kokonaisvaltaisesti ja hammaslääkäri puolestaan, koska itselläni on tapana purra hampaita yhteen kun olen iloinen, surullinen ja vihainen. Luultavasti näihin tunnetiloihin osuu melko moni hetkistäni. Hoidon hinta myös arvelutti tässä elämänvaiheessa, koska en ole työelämässä täyspainotteisesti, mutta tiedättekö mitä? Kyllä kannatti maksaa, kokea ja rentoutua.

Haluan heti aluksi sanoa, että en suostu kepein askelin yhteistöihin, ellen koe niistä olevan todella hyötyä ja olen niitä itse ensin kokeillut. Itselleni erityisherkkänä on äärimmäisen tärkeää se, millainen henkilö mut vastaanottaa hoitoon mentäessä.

Sensocenter ja Paula Korhonen

Minut otti vastaan hämeenlinnan Sensocenterillä lämminhenkinen ja ystävällinen Paula Korhonen. Paula on koulutettu hieroja, VoiceWell-hoitaja, lähihoitaja sekä tällä hetkellä hän opiskelee osteopatiaa. Hoitoala on selvästi hänelle se oikea ala. Hän kohtasi mut aidosti ja kuunteli, mitä kerroin. Kaikille se kun ei ole selvää. Joskus hieronnassa on käynyt niin, että valitat niskakipuja ja havahdut tunnin päästä kun varpaitasi kaivellaan. Sain palvelua vaivaan, mihin pyysinkin, ja hoidon aikana selvisi itselleni niin paljon enemmän. Ammattitaitoista; sua palvellaan enemmän kuin pyydät.

Ensimmäinen hoitokerta

Koska kävin Paulan luona ensimmäistä kertaa, oli loogista täyttää esitietolomakkeet. Jo se kertoo siitä, että palvelu on ammattimaista ja asiakkaasta ollaan kiinnostuneita. Keskustelimme kehostani sekä vaivoistani. Paulasta huokui innokkuus auttaa juuri mua ja lähestyä asiaa osteopatian kautta. Osteopatiassa mua innostaa se, miten kehoa voi auttaa lääkitsemättä sitä.

Osteopaattiliiton sivuilla (osteopaattiliitto.fi) lukee näin:

”Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jossa keskitytään enemmän ihmisen terveydentilaan kuin sairauksiin. Hoidossa korostetaan kehon rakenteellisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuden välistä vahvaa yhteyttä ja kehon luontaista parantumiskykyä. Osteopatia on terveydenhuollon ala, joka perustuu anatomian, fysiologian, embryologian ja muiden biolääketieteellisten tieteiden periaatteisiin. https://osteopaattiliitto.fi/osteopatia-ja-osteopaattinen-hoito/

Paula tarkasteli kehoani ja teki havaintoja. Menin ensin pedille makaamaan vatsalleni ja Paula tunnusteli selkäpuolelta kudoskireyttä ja hoiti niitä pois. Purentalihaksista johtuvat vaivat voivat ulottua pitkällekin kehoon ja kun tätä puremista on tehnyt koko ikänsä, keho sen vuoksi on jännityksessä.

Käännyttyäni selälleni, Paula käsitteli vatsan aluetta ja lantiota. Kerroin vuosia kestäneistä suolisto-ongelmistani ja Paula tunnustelemalla sai selville, että vatsassani on kireyttä ja se vaatisi hoitoa. Tiesittekö, että purentalihakset ovat suorassa yhteydessä lantionpohjaan? Nyt tiedätte. Lantionpohjan rentoutus on äärimmäisen tärkeää esimerkiksi alakautta synnyttäessä ja niiden aktivointi vatsalihaksia treenatessa. Meillä ”purijoilla” lantionpohjakin saattaa olla hyvin jumissa ja niin on ainakin itselläni.

Lopuksi Paula käsitteli purentalihakseni. Hieronta oli hämmentävää, uutta, mielenkiintoista, mutta rentouttavaa. Hän käsitteli ensin toisen puolen ja eron huomasi välittömästi. Itselläni on pahoja puremisen jälkiä poskissa, ja posket tuntuvat jatkuvasti olevan kiinni hampaissa. Se ei kuitenkaan ole normaalia ja heti käsittelyn jälkeen tunsin, kuinka poskien ja hampaiden välissä oli enemmän tilaa.

Tapaamisemme lopuksi sain kotiohjeita liittyen suun asentoon, syljen eritykseen sekä syömiseen. Kuinka väärin sitä voikaan pitää suutaan joka päivä ja syödäkin kummallisesti.

Herkälle sopiva, kaikille sopiva

Erityisherkkänä ihmisenä en aina voi mennä jonnekin vastaanotolle, jos vastassa oleva henkilö ei miellytä jollakin tavalla. Jos tuntematon ihminen koskee muhun, sillä on suuri merkitys, kuka siellä koskee. Asiakkaana ei aina ole helppoa riisua paitaa ja näyttää elettyä elämäänsä iholta. Paulan vastaanotolla mulla oli turvallinen olo. Olo, että voin luottaa häneen, saan apua ja mikä tärkeintä, hän ei tuomitse. Sellainenkin olo voi joskus tulla.

Ajattelin, että jos tämän tyylisessä hoitomuodossa ammattilainen on erityisherkälle sopiva, se on sopiva jokaiselle. Ei erityisherkälle sopiva ammattilainen kun ei aina ole erityisherkälle sopiva.

Lämpöiset suositteluni,

Paula Korhonen
https://www.sensocenter.fi/
Hämeenlinna

Nonna
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
Tiktok @kasikirjaminusta
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

3

Vastaa