Ihastuttava äänisatukirja sopii hyvin myös herkille lapsille + alekoodi

Kaupallinen yhteistyö Pupu Nuppunapa

Tiesitkö, että erityisherkillä on erilaisia ominaisuuksia nähdä maailmaa? Joku erityisherkkä voi nähdä sanat väreinä, toinen kasvoja luonnossa ja itse esimerkiksi kuulen musiikin tietynlaisina tanssiliikkeinä. Pupu Nuppunavallakin on erityisherkkien tapaan esimerkiksi taito kuulla vaarivaahteroiden puhuvan. Miten Pupu Nuppunapa päätyy katsomaan pilvien hippaleikkiä? Miksi uni karkaa ja miten kuusta voi hävitä viipalesiipale?

Pupu Nuppunapa -äänisatukirja

Pupu Nuppunapa on toimittaja Marja-Terttu Korppilan luoma ladattava äänisatukirja, jonka hän itse myös lukee. Kansikuvan kuvitus on taiteen maisterin Erja Tuhkalan käsialaa ja äänisatukirja on ilmestynyt marraskuussa 2020. Korppila mainitsee, että on kirjoittanut omaa herkkyytään Pupu Nuppunavan hahmoon. Korppila on tavoitellut satujensa innoittavan lapsiperheitä luontoon.

Satuja kun kuuntelee, ei voi olla kuulematta kirjoittajan erityisherkkyyttä ja koskettavaa kirjoittamisen lahjaa. Satujen myötä myös 3-vuotias taaperomme on oppinut uusia ilmaisuja ja käyttääkin niitä kätevästi arjessa. Näitä tarinoita voi antaa mielellään herkkien lasten kuultavaksi ja herkille lapsille sopiva on kaikille lapsille sopiva. Itse kun olen perehtynyt syvällisesti erityisherkkien lasten maailmaan, Korppilalla on uskomaton taito koukuttaa lapsi kuuntelemaan satuja taitavalla kerronallaan kuin tietysti myös tekstillään.

Ajattelin äitinä, että saan taaperolle mielenkiintoista kuunneltavaa Pupu Nuppunavan seikkailuista, jotta pääsen kotiaskareisiin. Korppilan ääni on ystävällisen lämmin ja turvallinen, joten jäinkin mielelläni myös itse kuuntelemaan satuja, taapero kainalossa ja vauva sylissä. Saduista tulikin meidän kahden yhteinen juttu ennen vauvan syntymää ja nyt Pupu Nuppunavan kuuntelu on meidän kolmen juttu. Sadut ovat kiehtovia kiemuroita ja opettavaisia opetuksia täynnä. Jokaisen sadun loppu on suloisen arvoituksellinen.

Pupu Nuppunapa

Pupu Nuppunapa näkee maailman empaattisin ottein ja on ihanan ennakkoluuloton. Pupu Nuppunavan ajatukset leikkivät erityisherkän lapsen ajatuksen tavoin. Pupu Nuppunapa on huolehtivainen, tunteikas ja haluaa tehdä muille hyvää.

Äänisatukirja on tarkoitettu noin 2 – 5 -vuotiaille ja lämpimästi voin sitä suositella. Jos tunnet erityisherkän lapsen, voin suositella erityisesti ostamaan hänelle lahjaksi Pupu Nuppunavan äänisatukirjan. Satuja on yhdeksän ja ne ovat käteviä esimerkiksi taaperoa puettaessa.

Tilaa äänisatukirja täältä ja saat sen NONNA15 alekoodilla 15% edullisemmin, etu voimassa 18.3.2021 asti.

Talviterveisin,

Nonna, Pupu Nuppunapa, Höpsis Töötiäinen ja muut kumppanit

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Saila

  Hei,

  kirjoitit: ”Joku erityisherkkä voi nähdä sanat väreinä, toinen kasvoja luonnossa ja itse esimerkiksi kuulen musiikin tietynlaisina tanssiliikkeinä.” Onko kyseessä ennemminkin synestesia eli aistien sekoittuminen, kuin erityisherkkyys? Liittyykö kasvojen näkeminen luonnossa ennemminkin siihen, että ihmisen aivot on ”ohjelmoitu” havaitsemaan kasvoja? Kasvojen havaitsemisessa ei siis taida olla kyseessä mikään pelkästään erityisherkkyyteen liittyvä piirre, vaan yksi perustavanlaatuisista ihmisen hermojärjestelmän ominaisuuksista..? Erikseen ovat sitten ne oikeasti erityisherkkään aistijärjestelmään liittyvät ominaisuudet..?

  1. Nonna

   Hei Saila,

   Erityisherkillä on paljon piirteitä ja ominaisuuksia, mitä voi olla ei erityisherkillä. Lähtökohtaisesti erityisherkät ovat empaattisia, mutta jokainen empaattinen ihminen ei ole erityisherkkä. Erityisherkät myös kuormittuvat ärsykkeistä helposti, mutta kaikki, jotka kuormittuvat ärsykkeistä, eivät ole erityisherkkiä. Kuten tässäkin asiassa, monilla erityisherkillä on tällaista taipumusta/taitoa enemmän kuin ei erityisherkillä. Joillakin voi olla kyse myös synestesiasta, varsinkin silloin kun he eivät ole erityisherkkiä. Ja erityisherkkyys itsessään on hermostollinen synnynäinen piirrre.

Vastaa