Erityisherkkyys ja seksuaalisuus – Lukijoiden toivepostaus 2/2

Suinkaan ei ole kyse siitä, että erityisherkkien seksisuhteet olisivat aina taivaallisia. Tässä kirjoituksessa kerron siitä, kun kaikki ei aina sujukaan ja mitä vinkkejä haluan kertoa erityisherkille seksiin ja seksuaalisuuteen liittyen.

Kun kaikki ei aina suju

Aina tietenkään erityisherkän petipuuhat eivät ole yhtä ilotulitusta ja kiihkoa. Joskus toisen pienikin ele, sana, teko tai tunnelma, voi pilata herkän tuntemukset ja niitä voi olla vaikea saada nousemaan takaisin ylös. Koska monille herkille tunnelma ja syvä yhteys ovat tärkeitä, toisen osapuolen jokin ilmaisu voi laukaista erityisherkän mielessä analysoitavaa ja keskittyminen itse asiaan herpaantuu. Tilanne voi olla hyvinkin haastava, koska toinen osapuoli ei välttämättä tätä huomaa ja jos huomaakin, ei ymmärrä mistä se voi johtua. Asia voi olla myös toisinpäin. Jos kumppania ei kiinnostakaan seksipuuhat sillä hetkellä, erityisherkkä jos kuka aistii tämän ja ilman toisen rehellistä puhetta saattaa loukkaantuakin.

Jos toinen haluaa harrastaa seksiä aina vain pimeässä, se voi saada herkän pohtimaan ulkonäköään. Jos toinen tyydyttää vain herkkää esileikeissä, se voi pistää herkän pohtimaan omaa osaamistaan esileikin saloissa.

Mitä jos toinen ei halua tai haluaa vähemmän kuin toinen? Ketään ei voi pakottaa mihinkään eikä pidäkään. Jälleen asioista puhuminen auttaa ja voi avata sellaisia lukkoja, mitkä ovat saaneet toisen haluamaan vähemmän. Itse nään asian niin, että jos toinen haluaa selvästi toista vähemmän, ehkä tämä vähemmän haluava voisi ilmaista halunsa kun niitä on. Tällöin ”enemmän” haluavan ei tarvitse usein pohtia miksei hän kelpaa tai mistä voikaan olla kyse.

Koska erityisherkille on tärkeää miellyttää muita, tämä näkyy usein myös seksuaalisella tasolla. Joskus erityisherkille voi käydä myös niin, että hän haluaa tyydyttää toisen tarpeet niin kovin, että oma olemassaolo unohtuu. Tämän jatkuessa pitkään, herkkä opettaa toisen osapuolen tähän tapaan ja toinen tottuu ajatukseen, että herkän on mukavempi näin. Lopunviimein myös toinen osapuoli nauttii entistä enemmän, kun hän huomaa myös erityisherkän nauttivan. Jälleen hyvä paikka herkälle opetella olemaan myös itsekäs.

Mitä haluan sanoa erityisherkälle seksiin ja seksuaalisuuteen liittyen

Rentoudu, aisti ja fiilistele. Tunnustele ilmapiiriä ja kumppania. Opettele toista ja erityisesti itseäsi. Keskitä ajatukset hyvään oloon ja kumppanin sekä itsesi hyvinvointiin. Pyri unohtamaan turhat ärsykkeet tai ainakin siirtämään hetkeksi sivummalle. Älä yritä väkisin.

Uskon, että niin kuin monessa muussakin asiassa, myös seksissä, mieleen jää muistijälkiä. Jos kokemukset eivät ole aitoja ja tyydyttäviä, voi olla haasteellista virittäytyä seuraavaankin kertaan. Enkä tarkoita sitä, että uuden kumppanin kanssa tulisi osata kikat ja käynnistää pornomaailman ajattelu pyörimään. Kyse on siitä, että halutessasi voit varmasti oppia juuri kumppanisi tyydytyksen. Eikö siitä olekin kyse?

Edelliseen liittyen, ole rehellinen sekä itsellesi että kumppanillesi. Jos et pidä jostain tai aistit kumppanisi välttelevän jotakin, keskustelkaa asiasta avoimesti. Annatko ravintolassa palautetta väärän kypsyisestä pihvistä? Jos annat, saat varmasti tilalle paremman. Jos et, tuskin menet ravintolaan uudelleen ja ehkä etsit uuden ravintolan tilalle. Who knows. Ehkä sait kopin, mitä hain takaa.

Seksiin liittyvistä asioista voi olla vaikeaa puhua ja sitä puhetta voi olla myös vaikeaa kuunnella. Ehkä näiden asioiden myöntäminen ääneen kumppanille voisi auttaa asiassa. Kyse pitäisi olla molempien paremmasta olosta, jolloin asioista kannattaa voida puhua ja opetella siihen.

Antakaa toisillenne aikaa. Kaikki selkenee pikkuhiljaa ajan kanssa kun toiseen pääsee paremmin tutustumaan. Harvoin ensimmäinen kerta uuden ihmisen kanssa on täydellistä. Erityisherkällä on taito ja halu miellyttää muita, se kannattaa kääntää eduksi seksuaalisuuden osalta.

Olen kirjoittanut aiemmin nuorille erityisherkille seksuaalisuuteen liittyen. Voit käydä lukemassa kirjoituksen täältä.

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
Tiktok @kasikirjaminusta
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

9

Vastaa