Erityisherkkyys ja seksuaalisuus – Lukijoiden toivepostaus 1/2

Tämän vuoden parisuhdeteemaan kuuluu vahvasti myös seksuaalisuus, joten kirjoitan teille myös siitä. Erityisherkkä kun kokee kaiken vahvemmin ja syvällisemmin, seksi ja seksuaalisuuden kokeminen ei poikkea tästä lainkaan. Erityisherkällä vaikuttaa varmasti se, että tietääkö hän olevansa erityisherkkä vai ei, siihen, miten hän vapautuu seksuaalisuutensa kanssa.

Tunnen muutamia erityisherkkiä, joilla on villit sinkkuvuodet takana, ja oikeesti, todella villit. Lähes kuka vain on kelvannut yöseuraksi ja sillä seuralla onkin täytetty jotakin puuttuvaa itsestä. Mikä ei tietenkään täyty seksillä, vaikka sitä olisi tuhansia tunteja vuodessa, kun kyse on jostakin aivan muusta.

Monelle tämän tyyliselle erityisherkälle onkin tullut jostakin ajatusmalli, että kun vain tyydytän toisen seksuaalisesti, täytän itseäni jollakin, mitä musta uupuu. Tunnen monia erityisherkkiä, jotka hakeutuvat jatkuvasti uusien tuttavuuksien läheisyyteen, samalla kuitenkin hokien, että yhden illan jutut eivät ole heitä varten. Koitetaan hakea jonkinlaista vahvuutta omalle minuudelleen todistelemalla itselle, että pystyy johonkin, mihin ei edes tarvitse pystyä ja mikä ei määritä ihmisen arvokkuutta millään tavalla, ”kyllä mäkin pystyn yhden illan juttuihin niin kuin jotkut muutkin”. Tämän jälkeen erityisherkkä on useasti syvemmissä vesissä itsensä kanssa, koska tietoisesti tai tiedostamattaan hakee yhden illan jutuista muutakin kuin vain yhden yön seuraa, kun toinen osapuoli sitten todella on vain yhden yön jutun perässä.

 

Tiedän myös monia erityisherkkiä, jotka ovat harrastaneet seksiä ensimmäisen kerran myöhäisemmällä iällä. Heidän ajatuksensa on ollut se, että haluaa syvällisen yhteyden toiseen ja toiselta osapuolelta arvostusta omaa herkkyyttä kohtaan sekä tuntea toisen ensin hyvin. Itse olen hyvinkin ”myöhäisherännyt” seksin suhteen. Muistan yläasteella leikkineeni barbeilla kun kaksi rinnakkaisluokkalaistani menettivät neitsyytensä samalle rekkakuskille joillakin festareilla toisistaan tietämättään. Ja arvatkaa mitä? Olisin aivan hyvin voinut odottaa vieläkin pidempään ensimmäisen kertani suhteen. Musta seksistä ja seksuaalisuudestä on hyvä puhua, mutta omat kokemukset olen aina jättänyt vain itselleni kumppanin kanssa.

Tiedän myös erityisherkkiä sinkkuja, jotka eivät harrasta seksiä yksinkertaisesti ollenkaan kenenkään kanssa. Heille seksi ja seksuaalisuus merkitsevät niin paljon, että eivät hae seuraa vain seksin vuoksi. He ovat tottuneet elämään sinkkuvuosina ilman seksiä toisen ihmisen kanssa ja tyydyttävät itsensä toisin tavoin. Yhden illan jutuissa ei ole mitään väärää, osa erityisherkistä on kokeillut niitäkin ja todennut, että ei ole heidän juttunsa ilman syvempää yhteyttä.

Tunnen erään erityisherkän miehen, jolla oli samanaikaisesti monia kumppaneita. Hän ei suinkaan harrastanut kaikkien kanssa seksiä. Yhden kanssa hän hassutteli, toisen kanssa sekstaili. Kolmannen kanssa keskusteli syvällisiä ja neljännen kanssa katseli elokuvia. Jokainen nainen antoi hänelle jotakin, mutta jokainen nainen myös tiesi, ettei ollut miehen ainoa. Mies ei seurustellut kenenkään kanssa ja rehellisesti kertoi kuviosta naisille. Vaikkakin osa naisista sopeutui tilanteeseen, osa koitti viimeiseen asti ”kääntää” miehen pään vain häneen. Näistä naisista kukaan ei siinä onnistunut. Mies kuitenkin parisuhteeseen sitoutuessaan oli vain yhden naisen mies, rehellinen ja lojaali. Myös tällainen ”järjestely” voi sopia erityisherkälle, kunhan yksi asia on kaikille osapuolille selvä. Ketään ei kuseteta ja asioista puhutaan rehellisesti. Jokainen voi silloin päättää, haluaako olla pala kyseistä palapeliä tai lähteä koska siltä tuntuu.

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
Tiktok @kasikirjaminusta
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

14

Vastaa