Erityisen herkkää elämää -kirjan arvostelu

Petra Tannisen Erityisen herkkää elämää -kirja

Sain luettavakseni Petra Tannisen ”Erityisen herkkää elämää” -kirjan Kustannusosakeyhtiö Otavalta. Innoissani odotin kirjaa, koska siinä käsitellään itselleni tärkeää aihealuetta, toki kun olen erityisherkkä ja kirjoitan ajatuksia herkkyydestä. Olen jo aiemmin lukenut joitakin erityisherkkyyteen liittyviä kirjoja.

Petra Tannisen kirja Erityisen herkkää elämää

Otin kirjan käteen ja se tuntui mukavan kevyeltä ja ymmärsin, että raskasta romaania en ole alkamassa lukemaan. Vilkaisin kirjan takakantta ja sen tekstistä selvisi, että kirja on kuvitettu. Kuvitettu kirja voi tuoda mieleen kaikenlaista; viedäänkö multa mahdollisuus kuvittaa tapahtumat, onko kirjassa haettu kuvilla jotakin humoristista (apua! mitä jos siinä ei onnistuta) vai avaako kuvat tapahtumien tilanteita lukijalle paremmin.

En malttanut vain avata kirjan ensimmäistä sivua ja tarttua siihen mitä tulee, vaan päädyin pläräämään kirjan sivut edessäni.

Ai että! Kirja on täynnä havaintokykyisiä kuvia erityisherkän elämästä, tapahtumista, kohtaamisista ja ajatuksista. Kuvat ovat oivaltavia, hauskoja ja kaikessa yksinkertaisuudessaan merkittävän isosti asioita selittäviä.

Erityisen herkkää elämää, Petra Tanninen
Erityisen herkkää elämää, Petra Tanninen

Kuten olen kirjoittanut itsestäni ja rinnastanut erityisherkkyyteen sarkasmin, myös Tanninen kokee asian samoin. Kirja on välillä omalla (ehkä siis erityisherkällä) tavalla humoristinen. Kirja sai hymyn huulille, mutta myös suupielet kääntymään alaspäin aidoilla tilannekuvilla tuoden mieleen jotakin oman elämän tapahtumia. Kirjan loppuun Tanninen on jättänyt myös lukijalle mahdollisuuden pohtia herkkyyttään.

Erityisen herkkää elämää, Petra Tanninen

Kenelle ja ”miten” suosittelen kirjan nautittavan

Kuten otsikosta voi lukea, suosittelen tätä kirjaa. Suosittelen kirjaa erityisherkille, jaksat sitten lukea tuhat sivuisia tarinoita tai vain sarjakuvia, kirjan myötä pääset toteamaan, että meitä erityisherkkiä löytyy ja välttämättä sun rikas ajattelumaailma ei ole vain sun pään hulluutta. Se voi olla lähes meidän kaikkien herkkien pään hulluutta. Ei vaineskaan.

Nään kirjan myös nuorten tai jopa lasten kädessä. Jos vanhempana pohtii onko meidän lapsi erityisherkkä, hänen kanssaan voi yhdessä lukea kirjaa ja keskustella siitä, mitä tunteita kirja herättää. Jo erityisherkkä lapsi osaa kertoa samaistuuko kuvassa olevaan erityisherkkään ja tilanteeseen. Kirjan myötä sekä erityisherkkä lapsi, erityisherkkä vanhempi ja että ei erityisherkkä vanhempi, voivat tehdä yhdessä matkan erityisherkkyyteen.

Erityisesti suosittelen kirjan nautittavan niin, että sä, joka et ole erityisherkkä, ostaisit kirjan, lukisit sen läpi ja antaisit sen erityisherkälle ystävällesi, äidillesi, vaimollesi, miehellesi, kenelle tahansa herkälle ja kertoisit hänelle, että ostin kirjan sulle, luin sen läpi, koska haluan ymmärtää sua paremmin ja nyt taidan niin tehdä. Kirsikkana kakun päällä voisi vielä todeta lahjaa ojentaessa ”haluaisitko kertoa mulle tarkemmin näistä kirjan tilanteista, miten sä koet ne?”

Nonna

Sähköposti kasikirjaminustasinulle@outlook.com
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

0

Vastaa