Eräälle miehelle kirje, mitä hän luultavasti ei tavoita

Olet mies, jota moni arvostaa

Olen tutustunut suhun työpaikallani, en työtoverina, vaan olet yksi asiakkaista. Olet hyvällä tavalla suulas, sosiaalinen, sekä suorasanainen että -selkäinen, sellainen tyyppi, joka turvaa tarvittaessa selustani. Et pelkää puolustaa hyviksiä, etkä uhota pahiksille. Välillä se ei jää vain uhoamiseksi, vaikka aika vakuuttavasti senkin osaat.

Olet tehnyt mahtavan työuran ja ihailen sitä. Nyt vietät lepposia eläkepäiviä ja olet koostanut itsellesi juuri sellaiset päivät, jotka sulle sopivat parhaiten. Elämäsi on tasapainossa, on unta, perhettä, ruokaa, herkuttelua, monipuolista liikuntaa, huumoria ja palauttavaa olutta salitreenin jälkeen. Ai miten tiedän tämän kaiken, olen pysähtynyt kuuntelemaan, koska olet kiinnostava. 

Kun keskustelemme, voimme todeta asiat niin kuin ne ovat ja harvoin itse asiassa olemme eri mieltä. Keskustelumme ei ole toisen mielistelyä, koska kumpikaan meistä ei pidä sellaisesta ja emme pidä niistä, jotka sitä tekevät. Meillä synkkaa, koska olet myös erityisherkkä, vaikkakin asian saattaisit kumota jos sen sulle suoraan sanoisin. 

Sä olet tosi mies, joka huolehtii perheestään, lähimmäisistään ja lähimmäisten ympärillä olevista.. ja, no, huolehdit kaikista ”hyvistä” tyypeistä. Et koskaan arvostele lähimmäisiäsi ja vaimostasi puhut aina kauniisti ja kunnioittavasti. Voin vain toivoa, että mieheni puhuisi musta samoin tavoin jahka saavutamme eläkeiän – ja toki sen yli.

Olet mun ystävä, asiakas-ystävä. Vaikka meillä on paljon ikäeroa, olisimme aina tulleet toimeen, olisimme tavanneet minkä ikäisinä vain ja missä elämäntilanteissa vain. Toimit vuosikaudet opettajana. Mua harmittaa ettet koskaan ollut mun opettaja, koska olet rehti ja reilu ja sulle ykkösjuttu on aitous. Osaat vinoilla taidokkaasti ja voin vain kuvitella kuinka olet joutunut suusi kanssa joskun ongelmiin.

Toivon sulle kaikkea hyvää, nähdään kun sattuma niin haluaa. Jatka samaan malliin hyvänä isänä, isoisänä, miehenä, ystävänä.

Nonna

2

Vastaa