Elämän tarkoitus

Elämän tarkoitus

Kaikki me varmaankin joskus pohdimme, että mikähän se oma elämän tarkoitus oikeastaan onkaan. Jotkut voivat miettiä koko sanaa, mitähän se edes tarkoittanee. Kyssäri sulle: Uskotko sä, että JOKAISELLA ihmisellä on elämän tarkoitus?

Mä uskon. Uskon, että jokaisella on jonkinlainen tehtävä täällä meikäläisten ulottuvuudessa, jossa voi keittää omalla lusikalla soppia. Joidenkin sopat voivat olla tosi hyviä ja joidenkin ihan kuravelliä. Miksi sitten kaikki eivät tee kermaista pekonilla höystettyä kesäkurpitsaliipalaapajeejeekeittoa? KOSKA kaikilla ei ole kokin koulutusta. KOSKA kaikilla ei ole kattilaa, tai edes liettä. KOSKA ei ole syöjiä, ”enhän minä vain itselleni”. Jollakin on haarukka, josta soppa valuu pois. KOSKA ei ole ainesosia. Sitten on nämä allergikot (eli minä!), joille ei edes tiedä mitä soppaa tekisi.

No miksi on sitä pahuutta

Maailmassa on ihmisiä, jotka tekevät hyviä asioita tai ainakin pyrkivät hyvään lopputulokseen hyvillä menetelmillä. Heillä on nähkääs keittokirjat kunnossa, voi olla koulutusta, kauhaa sun muuta. Sitten on niitä, joilla on pahat mielessä. Syy voi olla niinkin syvällä, että sitä koko taloa ei ole ollut, missä olisi liesi -> kattila -> soppa, ymmärrätte varmasti. Nyt lopetan tämän soppailun.

Hain tällä koko keittiömaailmalla sitä, että maailmaan mahtuu monenlaista ja tavalla tai toisella niitä ajatuksia, tapahtumia, sattumia tarvitaan. Joskus ihan vain ymmärtämään myös kuinka julmaa voi elämä olla. En tarkoita, että toivon elämäämme esimerkiksi sairauksia, pedofiliaa tai kenellekkään!, mutta uskon, että kaikki tapahtuu jonkin tarkoituksen mukaisesti -halusimme tai toivoisimme sitä tai emme. Toivon sydämeni pohjasta, että esimerkiksi kaikki maailman pedofiilit kokisivat valaistumisen ja se törkeys loppuisi. Taidan kuitenkin toivoa kuuta taivaalta.

Kuten jo aiemmin olen teille kertonut, oma elämän tarkoitus on olla paras äiti mun tyttärelle ja erityisherkkien auttaminen. Voihan olla, että elämälleni löytyy myöhemmin vielä muitakin tarkoituksia. Erityisherkkien auttaminen siinä mielessä, että löytäisivät sujuvamman reitin itsensä kanssa ja enemmän kuin mielelläni autan ei erityisherkkiä  pääsemään mukaan erityisherkkien ajatustenjuoksuun. Erityisherkkyys kun kulkee perimässä ja sun lapsi voi olla herkkis, vaikka itse sitä et olisikaan. Sun paras ystävä voi olla herkkis. Sun sisko ja jopa sun koirakin voi olla erityisherkkä. Tiesitkö sitä? Jep. Tutkitusti 20% ihmisistä sekä eläimistä on erityisherkkiä.

Erityisherkille on ominaista miettiä enemmän syvällisiä asioita, kuten kevyt aiheista elämän tarkoitusta, kuolemaa ja vaikkapa pahuutta elämässä. Syvällisistä asioista keskusteleminen on erityisherkälle kuin hattaraa suklaakuorrutuksella, mutta small talkia erityisherkät yleisesti välttelevät. En siis tarkoita ettemmekö siitä suoriutuisi, mutta säästä puhuminen ei anna meille mitään ja usein tuntuu teennäiseltä.

Miten saan omasta elämästäni ja ehkä sä sun elämästä positiivisemman olla ja fiilistellä?

Ole antalias.
Tää auttaa ainakin mulla. Jos sulla on suklaata, anna siitä osa kaverille. Saat hyvän mielen kun jaat, kaveri saa hyvän mielen ja kaikki suklaakilot ei tule vain sulle! Jos sulla on jokin asia, minkä haluaisit ja jokin asia, mikä on sulle turhaa, pystyisitkö antamaan kaverille sen mikä myös itse haluaisit? Vai annatko ennemmin sen, mikä on turhaa sulle. Onko se anteliaisuutta jos luovut sulle turhasta vai voisitko luopua molemmista? Musta anteliaisuutta on se, että annat toiselle itseltäsi jotakin sellaista mitä hän tarvitsee vaikka sä tarvisit sitä myös. Asiasta tarvitsee luopua. Jos kaveri ottaa sulta muovipussin, tuskin edes huomaat pussin hävinneen.

Ole avoin.
Muista olla avoin kaikelle. Ei siis vain ihmisille, vaan kaikelle mitä ympärilläsi on, esimerkiksi luonnolle. Voit ymmärtää niin paljon enemmän ympärilläsi tapahtuvista asioista kuin myös itsestäsi jos kävelet vaikka töihin rauhassa. Välillä kannattaa jäädä ihmettelemään ja haahuilemallakin voi löytää itsensä mielenkiintoisista paikoista.
Siskoni kerran lähti ystävänsä kanssa kerran serkkupoikiemme synttäreille. Synttärit olivat mökillä, jossa siskoni ei ollut ennen käynyt. He löysivät mökille ja bileet olivatkin pihalla jo täydessä käynnissä. Tovin bileissä oltuaan he sitten kysyivät muilta vierailta serkkupoikiemme perään kun heitä ei vielä pihalla näkynyt. Juu ei. Siskoni oli ystävänsä kanssa naapurin mökin juhlissa. Hyvät bileet oli naapurinkin mökillä.

Muista kiittää.
En viittaa siihen, että kiitäthän kun nouset pöydästä, toki kohteliasta sekin, tarkoitan yleistä kiitollisuutta ympärillä olevista asioista. Välillä se on hyvä sanoa ääneen, erityisesti muille ihmisille, ystäville.

Janoa tietoa.
Jos luulet tietäväsi kaiken, et tiedä vielä mitään. Jos myönnät, että nyt tarvisin vähän apuja, alat päästä kärryille.
Olemme mieheni kanssa katsoneet jotakin remppaohjelmaa, jossa on erilaisia pareja remontoimassa kohteita. Parit ottavat tuomareiden kommentit rakentavasti ja kehittävät itseään seuraavia haasteita varten. Valitettavasti mukana on yksi vanhempi pariskunta, jotka eivät kuule tuomareita lainkaan. He kun ovat rempanneet jo yli 30 kohdetta ja osaavat kyllä. Onhan heidän poikien tyttöystävät kehuneet anoppinsa sisustustyyliä. POIKIEN TYTTÖYSTÄVÄT OVAT KEHUNEET ANOPPINSA SISUSTUSTYYLIÄ. (Lue edellinen lause sarkastiseen sävyyn.) Säälittää tämä pariskunta kun he tekevät koko ajan sitä mikä heistä on hienoa, eikä sitä mitä pyydetään. Eikä myöskään huomaa itsessään mitään ongelmaa.

Ole rohkea.
Kun rohkaistut edessäsi olevia asioita kohti, voit saavuttaa jotakin, mitä ilman rohkeutta et saavuttaisi.

Mietin lopuksi sellaista, että voisiko jokaisen elämän tarkoitus selvitä itselle ja muille elämää edetessä? Jos sä et vielä tiedä mikä sun juttu on, tsekkaa vielä toinen sivu! Mun mieltä tyydyttää ainakin se, että olen jotakin tarkoitusta täällä varten, teen asioita, joilla on merkitys ja tarkoituksellisuus.

Uskomukset sekä kaikenlaiset omat fiilistelyt ovat oma juttunsa.

Kaunista päivää jokaiselle!

Nonna

Sähköposti kasikirjaminustasinulle@outlook.com
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

3

Vastaa