Alkuraskaus

Toinen lapsi on enemmän kuin tervetullut, odotettu ja haluttu. Aina elämässä kaikki ei mene niin kuin haluaa ja me olimme oikeastaan jo luovuttaneet koko asian suhteen. Emme siis enää yrittäneet lasta ja tässä lopputulos. Meidän ensimmäinen lapsemme on avitettu hormoneilla, joten emme edes uskoneet, että meille voisi käydä luomusti näin. Tässä sitä kuitenkin oltiin, valmiina uusiin tuuliin, onnellisina.

Kun ajatus siitä heräsi, että olisinkohan raskaana, päätin tehdä raskaustestin omissa oloissani sanomatta miehelleni tuntemuksistani. Tein testin ja istuin pöntöllä. Samaan aikaan kun paperisessa liuskassa virtsa levisi testiliuskaan, sitä mukaa piirtyi kaksi viivaa. Tästä testistä ei ollut tarvetta ottaa kuvaa ja lähettää Facebook -ryhmään analysoitavaksi ”näättekö toverit yhden vai kaksi viivaa”.

Nappasin testin käteeni ja riensin alakertaan miehen luokse. Hän oli jo herännyt taaperomme kanssa aamutoimiin. Näytin testiä hänelle, mikä tietenkin tuli hänelle aivan puskista ja sanoin: ”tässä olis tämmönen”. Mies katsoi pissaliuskaa ja totesi: ”oletko sä niin kun raskaana?”. No siltä se vähän niin kuin näytti.

Tunteita ja tuntemuksia

Alkuraskaus on ollut pelottavinta aikaa, mitä olen koskaan elänyt. Niin oli esikoisemmekin kanssa. Pelkään raskauden keskeytymistä. Joka vessakäynnillä vilkaisen paperin, onko siinä verta. Kymmeniä kertoja päivässä kokeilen rintojani, ovatko ne edelleen arat. Tunnustelen oloani ja toivon parasta. Jostakin syystä mulla on ollut poikkeuksellisen vakuuttunut olo tästä vauvasta. Vielä matka on pitkä, mutta toivomme saavamme maailman parhaan joululahjan hyvissä ajoin ennen joulua.

Pian raskaustestin teon jälkeen soitin lapsettomuuspolille, koska tiesimme, että pääsemme varhaisultraan. Saimme ajan ja aloimme odottaa varhaisultraa. Aika meni onneksi nopeasti ja pelkoa menetyksestä oli helpompi käsitellä, sillä olo oli niin valtavan huono. Mitä huonompi olo, sitä parempi tunne vauvan selviämisestä. Rintani puolestaan ovat olleet niin arat, että froteepyyhkeitä ei todellakaan voi käyttää ja ilman urheilurintaliivejä en voi olla. Jos koitin laittaa lempikotipaitani päälle ilman rintaliivejä (sellainen iso, raskas, mutta pehmeä huppari), sujautin pään kolosta sisään ja tiputin paidan päälleni, tuntui kuin joku olisi puukolla veistellyt nännejäni.

Pakko vielä mainita unista. Olen aina nähnyt paljon unia, mutta erityisesti raskausajan unet ovat äärimmäisen todellisia ja niistä palautumiseen on mennyt aikaa. Ne ovat erityisesti painajaisia ja kun niistä herään, olen usein itkenyt ja olen uskaltanut jatkaa unia vasta valvottuani tunnin.

Varhaisultra

Valitettavasti jouduin menemään varhaisultraan yksin, koska koronan vuoksi sairaalaan ei otettu yhtään ”ylimääräisiä” ihmisiä. Lähdin kotoamme sairaalaan niin, että ehdin juuri ja juuri ennen aikaani vastaanotolle, koska en halunnut joutua odottamaan. Sairaalaan saavuttaessa kaikki haastateltiin. Miksi tulet sairaalaan, oletko ollut kipeä, oletko tavannut koronapotilaita, oletko ollut tekemisissä ulkomailta tulleiden kanssa. Ei, ei, ei ja ei. Lisäksi sairaalan tulokäytävä oli jaettu sermillä, toiselta puolelta mentiin sisään ja toiselta puolelta ulos.

Astelin naistenpolille ja pääsin nopeasti sisään. Nopeat haastattelut viimeisimmistä kuukautisista, pedille selälleen ja ultraus käyntiin. Ultraus ehti olla noin kolme sekunttia käynnissä, kunnes lääkäri totesi ”onneksi olkoon” ja otti parit mitat. Itkuhan siinä tuli ja vauvan laskettu aika aikaistui kahdella päivällä.

Ajoin kotiin itkusin silmin ja mies odotti pihalla vastassa. Nousin autosta ja mies koitti lukea kasvoiltani tilannetta. Olin ajatuksissani hetken hiljaa itkusilmineni, kunnes vasta ymmärsin sanoa, että kaikki on hyvin.

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

12

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Coralia

  Mitäpäs muuta mä voi kirjoittaa kun, aivan ihana tarina miten elätte, ja olen niin,niin onnelinen teidän puolesta että new baby is on the way! ?‍♂️ Congratulations❣
  Pysykää terveinä ja aurinkoista kesää!?❤

  1. Nonna

   Voi kiitos Coralia! <3 Olemme hyvin onnellisia myös koko perhe, uusi tulokas on niin tervetullut <3 🙂

 2. sonjaidailona

  Mä en kestä miten ihania uutisia <3. Niin paljon onnea teidän koko perheelle!!

  1. Nonna

   Niin on, kiitos paljon 🙂 <3

Vastaa