Talvilomalle Tahkolle

Matkustelu on kielletty, tai ei se ainakaan kovin hyväksyttävää ole tällä hetkellä. Miksi me sitten lähdettiin talvilomalle Tahkolle? Mitä tehtiin toisin, kuin normaalisti lomalla? Tai mitä jätettiin tekemättä? Osasinko lomailla koko viikon? Mitkä oli viikon kohokohdat? Vastailen kysymyksiin, joita minulta kysyttiin Instagramin Stories osiossa. Loma oli ihana ja rentouttava! Kiva palata vielä lomatunnelmiin tekstin ja kuvien muodossa. Blogi on ollut hiljainen jo lähes kolme kuukautta arjen hektisyyden ja kiireiden vuoksi, viimeinen blogiteksi on tammikuulta tavoitteista. Leppoisalla lomatunnelmalla on helppo rikkoa jää.

Kelit ja rinteet oli täydelliset!

Mihin lähditte lomalle ja kenen kanssa?

Me lähdettiin talvilomalle Tahkolle. Ajomatka Kuopioon on vielä siedettävä 1v ja 2v lasten kanssa, koska autossa istumista kertyy vajaa 6 tuntia yhden tauon kanssa. Paikka ja mökki olivat tuttuja meille jo vuodelta 2019, jolloin oltiin reissussa 10kk esikoisen kanssa. Lisäksi ajattelimme, että Tahkolla olisi rauhallisempaa kuin esimerkiksi toisessa vaihtoehdossa eli Levillä. Tahkolla oli todellakin rauhallista, koska viikko 12 ei ole hiihtolomaviikko eikä ollut vielä pääsiäinen.  Reissussa meitä oli meidän perheen lisäksi minun äitini ja pikkusisko. Todettiin miehen kanssa, että reissuun olisi turha lähteä vain oman perheen kesken, koska lapset ovat niin pieniä, ettei heidän kanssaan vietetä vielä päivää hiihtoretkellä tai laskettelurinteessä. Rinteessäkin olisi aika tylsä olla yksin päivä, toinen yksin lasten kanssa ulkona tai mökillä. Näin meitä oli neljä aikuista, joten kaikki pääsivät halutessaan harrastamaan.

Koko viikko oli aurinkoiset kelit!

 

Miksi lähditte lomalle, vaikka ihmisiä pyydetään olemaan kotona tällä hetkellä?

Me ollaan mun miehen kanssa sellaisia lomailijoita, että kotoota on pakko päästä pois. Kotona ei osata oikein relata tarpeeksi ja heittää aivoja narikkaan. Kumpikin tekisi omia töitään ja kopsottelisi kotona hommia. Loma ei tunnu lomalta, jos ei lähde kotoa pois. Alkuvuosi on ollut todella hektinen, minä olen täysipäiväinen kotiäiti kahdelle pienelle lapselle ja samalla hoidan siinä ohessa valmennustöitäni. Parina iltana viikosta olen illan töissä asiakkaiden parissa. Viikonloput ovat pitkälti menneet opiskellessa. Tauko tuli juuri oikeassa kohdassa. Vaikka hävettää myöntää, että tein lomalla pari aamupäivää töitä Firstbeat-hyvinvointianalyysien purkujen ja palautteiden parissa sekä ohjasin FasciaMethod -tunnin  Facebook-livessä. Ja ainiin tein Äitiysliikuntavalmentajan loppukokeen.. Ja tein Coach-läksyjä.. Mutta neljä päivää olin kokonaan lomalla, sekin on jo paljon!

Me lähdettiin matkaan siis vain omalla porukalla, äitin (ja muidenkin isovanhempien) kanssa olemme tekemisissä joka viikko muutenkin. Oltiin viikko omassa mökissä omalla porukalla sekä ulkoilemassa. Ainoa missä käytiin oli ruokakaupassa sekä piipahdettiin vuokraamossa vuokraamassa 2veelle laskettelusukset sekä meille aikuisille sähköpyörät. Matkojen aikana huoltsikoilta haettiin ruuat autoon syötäväksi. Oltiin siis turvallisesti oman porukan kesken viikko.

Reipas 2vee harjoitteli laskettelusuksilla!

 

Mitä tehtiin toisin lomalla tai mitä jätettiin tekemättä verrattuna normaaliin?

Meidän talviloma oli tosi aktiivinen ja niin ne yleensä ovat olleetkin. Laskettelua, hiihtoa, ulkoilua, pulkkamäkeä, lenkkeilyä. Yleensä talvilomalla olisimme käyneet yhdessä kylpylässä, keilaamassa tai ravintoloissa syömässä. Nyt halusimme minimoida sisäaktiviteetit, joten harrastettiin vain ulkona, mutta kyllä sitä siinäkin tekemistä riitti. Olin todella onnekas, sillä pääsin laskettelemaan NELJÄ PÄIVÄÄ kaksistaan siskon kanssa!! Siis se jos joku oli minulle lomaa. Ainoa mitä piti miettiä, oli minkä rinteen haluan laskea ja millä hissillä nousen seuraavaksi ylös. Rinteissä oli tosi rauhallista ja aamulla pääsi laskemaan rinnekissan jättämillä raidoilla ja näki vain omat laskujäljet rinteessä. Hisseissä oli keskellä päivääkin porukkaa vain joka toisessa tai kolmannessa hississä. Yleensä talvilomalla on tottunut jonotukseen, nyt ei ollut tietoakaan. Kaksi kertaa loman aikana kävimme hakemassa kaakaot ulkona juotaviksi. Eipä ollut siellä terassillakaan ruuhkaa, vaikka aurinko paistoi täydeltä terältä. Ai että mä nautin!

kaakao kaikilla herkuilla, tottakai!

 

Uutena tuttavuutena vuokrasimme sähkömaastopyörät ja huhheijaa, se olikin superrr rankkaa! Tähän vaikutti tosi lämmin +8 asteen keli ja auringon paiste, jolloin reitti oli tosi pehmeä ja upottava. Tasapainottelua siis riitti ja lensinkin muutamaan otteeseen hankeen. Sieltä kesti aina aikansa kaivautua ylös, kun jalka oli polvea myöden hangessa. Yhdessä alamäessä lensin pääedellä hankeen, mutta sekin vain nauratti. Onneksi!

Haluan uudelleen!

 

Tosiaan siis lomalla käydään yleensä melkein joka päivä ravintolassa syömässä, sillä kukaan ei jaksa tehdä ruokaa. Nyt oltiin jo alusta asti asennoiduttu toisin, tehdään ruokaa mökillä ja syödään siellä vaikka eineksiä. Tahkolla oli kaikki ravintolat normaalisti auki ja ihmiset istuivat vieri vieressä mikä näytti jotenkin oudolta jo omaan silmään. Tahkolla oli kuitenkin yhdessä ravintolassa hieno keksintö! Nimittäin kuusi kasvihuonetta pihalla valoineen ja sisustuksineen. Niinpä me varattiin perjantai-illalle kasvihuone perheellemme ja kävimme siellä syömässä. Kopissa oli yllättävän lämmin ja tarjoilija kävi ovelta tuomassa meille ruuat ja juomat, kuinka kätevää!

Alkupalana jättikatkaravun pyrstöä!

 

Tälläisessa käytiin syömässä!

 

Paljon samaa siellä tulee tehtyä kuten kotonakin esim. lasten vahtiminen ja hoito sekä rutiinit, ruuanlaitto, pyykinpesu jne., mutta silti se tuntuu aivan eriltä. Rankinta lomassa oli se, että mökki oli kolmessa eri kerroksessa ja 1veen perässä sai aina juosta yksi henkilö, kun rappusia oli kiva kivuta ylös ja alas.. Huh, se oli rasittavaa! Porteista ei ollut tietoakaan ja toisinaan koitettiin virittää tuoleja ja pöytiä eteen, mutta ei aikaakaan kun siitä oli kivuttu yli tai ohi. Yhtenä iltana pidettiin äidin ja siskon kanssa naisteniltaa ja laitettiin savinaamiot kasvoille, saunottiin ja lopuksi laitettiin vielä kangaskasvonaamarit naamaan. Se oli hauskinta pitkään aikaan kun naurettiin toisillemme!

Näille me naurettiin täysillä!

 

Talviloma Tahkolla oli rentouttava ja ihana sekä teki tehtävänsä. Aivot nollaantuivat, koska maanantaina tuntui etten osaa enää tehdä töitäni!

Ootko sä matkaillut kotimaassa viimeisen vuoden aikana ja oletko joutunut tekemään erikoisjärjestelyitä?

 

Keväisin terveisin Karoliina

1

Vastaa