Muutetaan yhdessä maailmaa!

Hellurei ja hellät tunteet ja ihanaa uutta vuotta kaikille!

Tiiättekö mitä!! Mä sain postissa leikkausajan! Mä saan vihdoin kipustimulaattorin ja kivuton elämä voi olla pian jo oven takana. Kuinka mielettömältä se tuntuu, että kesällä mä mahdollisesti kirmaan pitkin Poria tai Turkua ilman huolta kivusta. En kestä, ajatus siitä saa mulle kyyneleet silmiin!

Mutta tiedättekö mistä mä sitten haluan puhua. Mä tästä ränttäsin jo mun instagramin puolella, mutta koska siellä on rajallinen tila kirjoittaa, niin jatketaan ränttäämistä ja jos vaikka mun kirjotukset lähtis taas seilaamaan jonnekin, ja saatais muutosta maailmaan <3
MUTTA näin leikkauksen tullessa, niin mun eteeni tulee taas niin saakelin monta vääryyttä ja ärsytyksen aihetta, joten LETS TALK ABOUT IT!!

 

@noorakphotography <3

 

Leikkaukseen mennessä, saat pinopinon papereita täytettäväksi kivun laadusta, mitä pystyt tekemään ja mitä taas et ymym.

Perus seksikysymys on kaikissa lapuissa, ”Vaikuttaako kipu seksiin 0 ei lainkaan ja 5 en pysty seksiä harrastamaan” mutta tuntuu, että sen yli hypätään ja ammattihenkilöllä punoittaa korvat seksistä puhuttaessa. Tulee olo, että siitä on nolo puhua ja eikö se merkitse heille mitään, jos en pysty harrastamaan seksiä. Ja kun seksuaalisuudessa ei oo kyse TODELLAKAAN pelkästä seksistä edes.

Mun mielestä on tärkeä puhua, niin siitä seksin ihanuudesta ja voimaannuttavasta voimasta, mutta tärkeää on myös puhua siitä, että sitä se ei ole kaikille, eikä välttämättä varsinkaan kipukroonikoille.

Missään lippulappusissa ei myöskään mainita mm. toimenpiteen tai lääkkeiden vaikutuksesta seksuaalisuuteen ja itse siihen seksiin ja muihin kehon toimintoihin. Esimerkiksi, että niitä seksihaluja ei ole. Et kiihotu. Oot turvonnut kuin ilmapallo. Limakalvot voi olla kuivat kuin sahara, joten seksin harrastamiseen liittyy myös kipuja, muiden kipujen lisäksi. Sun lemppari asennot ei tuu ehkä luonnistumaan pitkään aikaan, sekä olet ehkä kömpelömpi. Tunto häiriöitä voi olla. Väsymystä, Masentuneisuutta…. Lista on loputon.

Kukaan ei halua kokea vähättelyä tai että kipua ei uskottaisi. Siksi läheisyys, seksuaalisuus ja seksi on kipuilevalle todella syvän luottamuksen hetkiä.

Mutta haluan myös muistuttaa sua siitä, vaikka kaikki ei menisikään ihan putkeen, niin sen ei pitäisi aiheuttaa paineita. Koska mitäs sitten, vaikka asennot ei vaihtunut sulavasti tai mitä muuta se sit ikinä onkaan. Ei seksin kuulu olla kun pornoelokuvaa tai mitään muutakaan elokuva kamaa, ei sen kuulu aina sujua. Seksin ei kuulu olla suorittamista, sen kuuluu olla ihanaa ja hauskaa molemmille, siitä kuuluu nauttia ja sen aikana pitäisi unohtaa mitä huomenna syötäisiin.

 

@noorakphotography <3

 

Tiesitkö, että moni kärsii erektio ja orgasmi vaikeuksista kivun vallatessa kehon? Entä sitä, että orgasmi olisi kuitenkin yksi parhaimmista kivunlieventäjistä? Miksei anneta vinkkejä sen erilaisiin toteuttamistapoihin?
Monelle kosketus ja seksuaalisuus kokonaisuutena on henkireikiä, ihania kokemuksia, mutta liian monet osaavat samaistua siihen pelkoon kipuilun aikana ja he jäävät yksin pelkojeen kanssa ja ajattelevat, heissä olevan vika, joka ei hitto TODELLAKAAN ole niin.

Tiesitkö, että monen seksuaalisuus, niin itseen kuin muihin, voi muuttua radikaalilla tavalla ja aivan yllättäen! Ihminen jää usein näiden pelkojen, muutoksien ja epäilyksien kanssa yksin ja se ei oo ok.

Ja mitä oon tästä nyt puhunut tästä asiasta ihmisten kanssa, niin tuntuu hullulta, kuinka lähes kenenkään kipuilevan ihmisen seksuaalisuudesta ei oo pidetty huolta tai sitä ei oo millään tavalla vahvistettu koko kiputaipaleen aikana.

Ehdottomasti jonkun pitäisi olla auttamassa ja vahvistamassa niitä positiivisia tunteita ja kannustaa puhumaan ääneen asioista, eikä tee niistä mörköä sisälleen.

 

@noorakphotography <3

 

En ymmärrä, miksi meidän yhteiskunta ei pidä kipuilevan seksuaalisuudesta huolta. Asioita vähätellään ja käsketään elämään, miten vähiten tulee kipua ja jollekin se tarkoittaa sitä, että seksiäkään ei pysty harrastamaan ja ei pysty nauttimaan omasta seksuaalisuudesta.

Mä pidän sitä myös äärettömän tärkeänä, että seksuaalisuudesta, KAIKISTA SEN OSA-ALUEISTA, puhuttaisiin ääneen kipuleivalle ihmiselle, koska se kipu voi muuttaa kaiken. Se ei ole vain seksi, mihin kipu vaikuttaa. Siihen liittyy tuhannesti ja tuhannesti muita asioita.

Kipu, voi muuttaa niin eläväisen, itsevarman ja seksuaalisen ihmisen aivan eriksi, koska se pelko on niin suuri. Se voi romuttaa toisen itsevarmuuden täysin, kun joku sellainen kuin kipu, tulee ja estää elämästä kunnolla ja täysillä.

Me ollaan eläviä, hengittäviä olentoja, meillä on tunteemme ja meillä on halumme.

Niin naisilla, miehillä, muun sukupuolisella, kipuilevalla, vammaisella meillä kaikilla on halumme ja tarpeemme ja me kaikki ollaan läheisyyden arvoisia. Kosketuksen arvoisia. Arvostamisen arvoisia. Seksin ja rakastelun arvoisia.

 

@noorakphotography <3

 

Sinä saatat ehkä ajatella ”camoon se on vaan sisään-ulos liike, ei voi olla paha” niin EI. Se ei ole vaan sitä.

Monelle seksi on rakastelua, niin itsensä kun kumppanin kanssa, siitä saa voimaa ja itseluottamusta ja nautintoa, siihen liittyy säkkikaupalla TUNNETTA.

Jollekin rakastelu on suoraan silmiin katsomista ja posken silittämistä.

Alasti olo ei tarkoita vaan alastomuutta ilman vaatteita. Se on, että uskaltaa kaiken pelkonsa ja kipunsa kertoa ja näyttää toiselle.
Seksi ei TODELLAKAAN ole vaan orgasmi ja yhdyntäkeskeistä

 

Siksi jonkun pitää puhua tästäkin ääneen ja saada asiat muuttumaan.
Kaikille seksuaalisuus on omanlainen, arvokas ja tärkeä asia, joten pidetäänhän siitä huolta.

Sekä haluan tähän loppuun sanoa, että mun mielestä tärkeintä olisi korostaa, että vaikka ihmiseen sattuu, hän on silti yhtä arvokas, kuin kuka tahansa muu ihminen. <3

 

<3 Juulia

7

Vastaa