Opiskelijan sisustusniksit

Opiskelija-asunnossa sisustaminen on vähän erilaista kuin esimerkiksi omassa talossa. Neliöitä ei usein ole liiaksi, eikä huonekaluihinkaan välttämättä hurjasti satsata rahallisesti. Oman näköinen koti on kuitenkin tärkeä paikka – fuksivuoden soluasumisen jälkeen en vaihtaisi siistiä ja kivaa asuntoa enää mihinkään.

Tällä hetkellä asun 27-neliöisessä yksiössä, josta löytyy kuitenkin myös lasitettu parveke. Entiseen soluhuoneeseen ei kauheasti ylimääräistä tavaraa mahtunutkaan, vaan sänkyä lukuunottamatta menin lapsuudenkodista perityillä kalusteilla. Yksiöön muuttaessa ostettiin mulle kuitenkin muutama uusi huonekalu lisää, kuten ruokapöytä. Mun tilannetta helpotti se, että vanhemmat halusivat ostaa mulle tarpeellisimmat jutut. Nyt on paljon Ikeaa ja neutraalien värien kaverina hieman malvaa ja kultaa.

Valmista ei varmaan tule koskaan, sillä pienet sisustusesineet vaihtavat usein paikkaa ja väritkin voisivat olla vielä pikkuisen yhtenäisemmät. Alle oon kuitenkin listannut viisi sisustukseen liittyvää vinkkiä, joilla opiskelijaluukussa pääsee alkuun:

1. Jos tilaa on vähän, mieti, mitä huonekaluja oikeasti asuntoon haluat ja mitkä voivat odottaa tulevaisuutta. Itselläni ei ole erikseen ruokapöydän lisäksi kirjoituspöytää, enkä omista televisiota, joten sille ei ole tarvinnut miettiä paikkaa. Vähän jouduin kuitenkin karsimaan: olisin halunnut vaaterekin, mutta se ei oikein mahdu tänne järkevästi.

2. Ekassa asunnossa esineet saattavat olla mikä mistäkin ja siten kaikki vähän eri sarjaa keskenään, mutta maalipurkki ja pensseli auttavat saamaan yhtenäisemmän ilmeen. Maalasin lapsuudenkodista saadun vanhan peilin kehykset kullanvärisellä maalilla, minkä lisäksi oon myöhemmin maalannut samalla värillä kaksi kukkaruukkua peiliin sopiviksi. Sama taktiikka onnistuu varmaan joidenkin isompienkin huonekalujen kanssa, kunhan oikeat välineet löytyy!

3. Käyttöesineet voivat olla esillä. Ihmeempien design-esineiden sijaan mahdollisuutena voi olla vaikka se vaaterekki tai pieni meikki- ja korupöytä, jolloin tavarat ovat osa sisustusta jo itsessään. Keittiöpuolelle voi asetella kauniisti esille esimerkiksi söpöt tarjottimet tai patalaput, jos sopivia hyllyjä, tasoja tai koukkuja sattuu löytymään. Myös viherkasvi keittiöjakkaran päällä näyttää mun mielestä aika kivalta!

4. Vuokra-asunnoissa saatetaan joskus olla tiukkoja seinien rei’ittämisen suhteen, joten sisustus voi näyttää melko yksitasoiselta. Lipastoja ja hyllyjä kannattaa kuitenkin hyödyntää: mun peili ei ole ollenkaan seinässä kiinni, vaan se on löytänyt paikkansa matalan lipaston päältä. Hieman yllättävä apu löytyi myös verhoklipseistä, joilla oon ripustanut valoketjun asunnon nurkkaan!

5. Kasvit on ihania! Joillekin saattaa kuitenkin joskus tulla pidempiä lomia ja poissaoloja opiskelupaikkakunnalta, jolloin raukat jäävät ilman vettä. Tekokasvien lisäksi kuivempia ajanjaksoja kestävät kuitenkin kaktukset, mehikasvit sekä tietysti tällä hetkellä trendikkäät kuivat heinät. Myös leikkokukat piristävät ihanasti kotia lyhyemmän aikaa!

Tällaista täällä! Millaisia sisustusratkaisuja teillä on?

2

Vastaa