My day – Kesätöissä Ahvenanmaalla

Moi!

Tänään luvassa vähän erilaista my day -postausta, joka kertoo siis eräästä viime viikon tavallisesta arkipäivästä täällä saaristossa. Työskentelen nyt heinä- ja elokuun ajan ahvenanmaalaisessa pikkukunnassa hotellissa, jossa mun tehtäviin kuuluu niin tarjoilijan kuin vastaanotonkin hommat. Lisäksi auttelen myös keittiön puolella vähän väliä.

8.00 Herätyskello soi. Kasin herätys on mulle aika sopiva: ei aikaisen aamun väsymystä ja ruokahaluttomuutta, muttei myöskään ehdi ihan koko aamua nukkua. Kuten yleensä, aloitan päivän kasvojen pesulla ja veden juonnilla, minkä jälkeen siirryn meikkailemaan.

9.00 syön aamupalaa katsellen samalla ikkunasta merta. Mulla on siis tässä hotellin yhteydessä tällainen oma luukku minikeittiöllä ja kylppärillä, joten asuminen hoituu melko näppärästi. Tai no, luukku ja luukku, tämähän on isompi kuin mun city-yksiö Tampereella. Puen työvaatteet, laitan hiukset, pesen hampaat.

Normaalisti oon melko järjestelmällinen ja laitan aina tavarat omille paikoilleen, mutta väliaikaisasumuksessa ne saavat olla vähän levällään. 😀

9.30 mun työpäivä alkaa. Tällä kertaa päivän ensimmäinen varsinainen työtehtävä on salaatin pilkkominen lounasta varten. Ennen lounasta on usein hetken aikaa melko hiljaista, joten jossain välissä tulee nautittua usein kuppi teetä, kuten tänäänkin. Iso osa lounasasiakkaista koostuu paikallisen yrityksen työntekijöistä, mutta lounasajan loppua kohden syömään ilmestyy muitakin. Keräilen astioita ja tarjoilen jälkkäreitä sekä otan muun muassa vastaanottoon maksun minigolfista, joka hotellin pihalta löytyy. Noin kello 13 syön itse lounasta, jossa parasta on tietty siihen kuuluva jälkiruoka!

Kello 14-17 välillä mulla on kolme tuntia vapaata. Sen aikana oon saattanut käydä kaupassa tai vain rentoutua tuijottamalla Netflixiä huoneessa. Tällä kertaa on kuitenkin salipäivä! En olisi etukäteen sitä arvannut, mutta tästä minikunnasta tosiaan löytyy urheiluhalli, jonka yhteydessä on kuntosali. Oli ihan iloinen yllätys, ettei tarvitsekaan pitää kahden kuukauden salitaukoa, vaikka kyseinen sali pieni onkin. Salin jälkeen käyn pikasuihkussa ja vain chillaan, plus syön välipalaksi leipää ja Alpron suklaavanukkaan.

Paluumatkalla hotellille näytti mm. tältä.

17.00 palaan takaisin töihin. Iltapätkään kuuluu enemmän sitä varsinaista tarjoilijan työtä: otan tilauksia vastaan, tuon ruokia ja kaadan tiskin takana juomia suomen ja ruotsin välillä samalla venkslaten. Ehdin kuitenkin myös ottaa vastaan hotellivieraita, korjata astioita pöydistä ja kuivata tiskejä. Useimpina päivinä oon päässyt töistä kello 21.30, parina kiireisempänä iltana on mennyt yli kymmeneenkin. Tällä kertaa loppuilta on kuitenkin niin rauhallinen, että päivä päättyy jo kello 21.

21-23 välillä täyttelen työtuntilistaa ja selailen uutta kalenteriani, käyn uudelleen suihkussa ja syön iltapalaa. Ennen puoltayötä alan sitten kunnolla nukkumaan. Normaalisti pyrkisin siihen, että puhelin on poissa ja pää tyynyssä ennen yhtätoista, mutta työaikojen vuoksi nyt on tällainen rytmi. Mulla loppuu sen verran myöhään, että iltatoimet venyttävät nukkumaanmenoa väkisinkin, mutta vastapainoksi aamut ovat aika löysiä.

Tällaisia mun arkipäivät täällä yleensä on! Kolmen tunnin vapaita ei kuitenkaan tän kuun työvuorolistoissa enää näy, vaan sen sijaan pidempiä putkia ja myöhäisempiä aloituksia. Huomenna lähden käymään Maarianhaminassa, niin näen vähän muutakin Ahvenanmaata. Saaristoelämästä tulossa siis lisääkin postauksia 🙂 Moimoi!

3

Vastaa