Mikä merkkituotteissa kiehtoo?

Mulla on kaksi aika samanmallista valkoista T-paitaa, toisessa lukee Calvin Klein Jeans ja toisessa on pieni appelsiinisiivun kuva sekä teksti ”Fruity”. Toisesta maksoin useamman kympin Stockmannilla ja toisesta muistaakseni vitosen New Yorkerissa. Toista käytän lähinnä kotivaatteena, mutta toisen säästän jostain syystä mieluummin ihmisten ilmoille.

Tänään jaankin muutaman ajatuksen merkeistä ja merkkituotteista. Tässä yhteydessä tarkoitan merkkituotteilla lähinnä sellaisia vaatteita, laukkuja, meikkejä ja muita, jotka edustavat tiettyä brändiä ja hinnaltaan poikkeavat ketjuliikkeiden ja markettien tarjonnasta. Mulla on itselläni muutama tuote, joihin oon investoinut hieman tavallista enemmän, mutta kuten kuvista näkyy, ei mitään Louis Vuitton -tasoa. Tosin itse en juurikaan pidä LV:n klassikko- tai ruutukuosista, haha.

Omat suosikkini oon löytänyt pääosin Ted Bakerilta ja Calvin Kleinilta, tosin yleensä mua kiinnostaa ehkä hieman enemmän laukut ja lompakot kuin vaatteet. Laukkupuolella panostan mielelläni vähän merkkiinkin, sillä mielestäni laukku toimii melko merkittävänä kantajansa tyylin ilmentäjänä. Samaan asuun saa esimerkiksi kangaskassilla ja hienolla käsilaukulla melko erilaisen vivahteen. Määrällisesti montaa laukkua mulla ei ole, mutta investoin mieluusti johonkin näkyvään ja paljon pidettyyn. Kuvissa näkyvää Ted Bakeria varten ehdin jo jonkin aikaa säästää, kunnes mulla kävi tuuri ja se tuli Hulluille Päiville alennukseen.

Eikö sitten ole tyhmää maksaa moninkertainen summa pelkästään logon takia? Mun on ihan pakko myöntää, että jätän ”paremman” vaatteen todennäköisemmin ostamatta, jos merkkiä ei juuri näy tai sitä ei tunnista itse tuotteesta. Kai se on sellaista pientä turhamaisuutta? Että kun on käyttänyt ylimääräisiä kymppejä tai ehkä satasia, haluaisi myös näyttää sen päällepäin. Meikkeihin sama ei tosin päde, mutta jotain kiksejä siitä Naked-paletista tai Lancomen ripsarista silti saa. Ehkä ne tuovat vähän luksusta siihen omaan meikkirutiiniin?

Oonkin sitä mieltä, että jokunen merkkituote tuo nimenomaan sitä kivaa pientä luksusta ja tietysti parhaassa tapauksessa on laadukkaampi kuin ketjuliiketoverinsa. Markkinoinnin kursseilla oon oppinut, että brändien ja tuotteiden avulla me rakennetaan meidän omaa identiteettiä haluttuun suuntaan. Sillä tavallaan vaikutetaan siihen, keitä halutaan olla. Mun mielestä on ihan okei käyttää myös niitä merkkejä oman lookin rakentamisessa, sillä omaa silmää miellyttävä tyyli tuo itsellekin aina paremman fiiliksen. Tärkeintä on vaan se, että keskittyy miellyttämään itseään eikä muita!

1

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Nimetön

    Mielenkiintoisia pohdintoja. Mäkin oon monesti miettinyt että mikä niissä merkkituotteissa viehättää. Ennen tuli osteltua paljon enemmän ns. sen pelkän merkin takia mutta nykyään oon jotenkin päässyt siitä merkki buumista eroon ja ei oo enää oikeestaan väliä että mistä jonkun tuotteen on ostanut 😀 Kiva postaus!

    <3: Sofia, nouw.com/fashionsituation

    1. jenniseveriina

      Kiitti! Jep se suhtautuminen varmaan elää aina ajan myötä, voisin kuvitella että näinkin ”aikuisena” se merkitys on eri kuin vaikka teininä 😀

Vastaa