Farkkutrendejä ja pyöräilyshortseja

Leikkasin mun vanhat farkut shortseiksi. Kun mietin, uskallanko uhrata ne, mieleen nousi paljon pohdintoja farkku- ja shortsimuotiin liittyen ja päätin tulla purkamaan niitä!

Jos mietitään farkkumuotia, pillifarkuilla on ollut pitkä johtoasema jo vuosikausia ja edelleen ne ovat suhteellisen varma valinta. Iltapäivälehtien muotijutuissa pillien poistumista on kuitenkin povattu jo pitkään, ja aina silloin tällöin ketjuvaateliikkeisiin on tuotu bootcut-mallia, johon massat eivät kuitenkaan tunnu tarttuvan. Yleisesti ottaen pidän muotilehtiä parempana lähteenä kuin iltapäivälehtien muotiartikkeleita, mutta toisaalta viimeksi mainitut käsittelevät usein aika osuvasti juuri niitä katukuvassa todella näkyviä trendejä.

Vaikka bootcut-mallia tunnutaan vähän kammoksuvan, samanmallisia joustavia mustia housuja näkee paljon etenkin nuorella, 2000-lukua muistamattomalla ikäluokalla. Muuten kuitenkin taitaa olla vielä liian aikaista: bootcutit olivat viimeisenä ennen pillifarkkumuotia, joten ehkä meille on jotenkin iskostunut se niiden kamaluus tai ”kamaluus”?

Vaihtoehtoja on kuitenkin enemmän kuin kaksi, kuten pillifarkkujen rinnalle tulleet mom jeansit ja etenkin tällä hetkellä koko lahkeen mitalta leveät mallit osoittavat. Nyt, kun mulle jäi enää yhdet farkut, aavistelin, että ensi syksylle olisi hyvä hankkia toiset. En kuitenkaan osaa päättää mallia! Onneksi housuvaihtoehtoja riittää muitakin. Kun muistelen omaa yläkoulua (2012-2015), tuntuu nimittäin siltä, että kaikilla oli melkein aina farkut. Ei Adidas-leggingsejä, ei pehmeitä kangashousuja. Väri vain vaihtui: seiskaluokan kieppeillä muotia olivat erikoisen väriset farkut, kuten punaiset ja vihreät, mitä seurasi puolestaan valkoinen aalto.

Masukin vilkkuu hienosti… ?

 

Samaan aikaan shortsien ainoa oikea pituus oli myös suhteellisen mini. Multakin löytyi useampi pari farkkushortseja, jollaisia en kuitenkaan enää oo pariin kolmeen vuoteen oikein käyttänyt, sillä musta ne ovat aika paksut ja epämukavat helteellä verrattuna kevyempiin materiaaleihin. Pyöräilyshortsitkaan eivät oikein tarttuneet mulle, koska en pidä leggingsejäkään kuin kotiasuissa ja mun silmään ne olivat vain lyhyempi versio. Tämän jutun nähtyäni päätin kuitenkin, että farkkuversio käy mulle oikein hyvin! En varmaan vieläkään suostuisi pukemaan leveitä bermudashortseja, mutta pillimalli viehättää enemmän. Nämä ovat hyvät sellaiselle ”semilämpimälle” säälle, kunnon helteitä varten multa löytyy sitten vielä erikseen ne kankaiset minishortsinlirpakkeet.

Mietin vielä, että jos ne bootcutit tulevat joskus takaisin, tuleeko 00-luvulta samalla myös caprit? En taida olla valmis ihan vielä.

Miltä vaikutti tällainen trendien ruotiminen? Jutteletteko yleensä niistä muiden ihmisten kanssa, tai onko kaltaisiani analysoijia enemmänkin?

0

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Sini

    Leveälahkeiset farkut eivät kyllä oikein iske, mutta muunlaiset leveälahkeiset housut ovat jostain kumman syystä taas sitten ihan kivoja. Yhdet sellaiset omistan jopa itsekin ja niitä tulee käytettyä ihan kuin muitakin housuja 😀 Joku samanmoisissa farkuissa ei vain oikein iske.

    Noi sun tuunaamat shortsit on superkivat! 🙂

    1. jenniseveriina

      Jep mulla on sama! Oon kokeillutkin sellaisia housuja joskus kaupassa, ehkä joskus saattaisin innostua jopa hommaamaan 😀 Ne on vaan helposti mulle vähän pitkiä lahkeista haha. Kiitti paljon! 🙂

Vastaa