Erilaisen kesän suunnitelmia

Kun lähdin Ouluun kaksi kuukautta sitten, pakkasin mukaan nahkatakin ja tennarit, vaikka arvelin olevani siinä turhan optimistinen säiden suhteen. Maailmantilanne löi kuitenkin ällikällä ja samalla reissulla ollaan vielä näin kesän kynnykselläkin. Tampere kutsuu tosin piakkoin jo ihan siitäkin syystä, että ilmat lämpenevät ja mulla ei täällä ole hirveästi kevät- saati kesävaatteita. Tästä kesästä tulee varmasti monella tapaa erilainen, eikä tulevasta oikein tiedäkään vielä. Tämän verran mä itse tiedän:

– Oon ajatellut, että haluaisin viettää Tampereella hieman enemmän aikaa tänä kesänä, nyt kun poikaystäväkin on Oulun ulkopuolella töissä ja porukoilla on tullut vietettyä jo aikansa. Mun omista kesätöistä ei kuitenkaan enää ole takeita, niin kuin ei monella muullakaan. Oon sentään sillä tavalla onnekas, että tulen kesän ajan toimeen ilman töitäkin, vaikka pieni lisätienesti olisikin hyvä juttu. Tietoisuus koko yleisestä kesätyötilanteesta saa kieltämättä työnhaun tuntumaan vähän turhalta, mutta yrittänyttähän ei laiteta.

– Pohjoisesta en kuitenkaan mielelläni kokonaan pysyisi poissa, matkustamista tietty tilanteen mukaan harkiten. Haluaisin tänäkin vuonna tehdä äidin kanssa melkein perinteisen retken Ainolan puistoon ja viettää kesäpäivää Torinrannassa. Pidän myös peukkuja, että kasvitieteellinen puutarha aukeaa taas.

– Koska työtilanne kuitenkin näyttää miltä näyttää, tartuin toisenlaiseen tilaisuuteen ja ilmoittauduin ranskan kielen alkeiskurssille! Kesäopintotarjonnasta ei löytynyt mulle oikein muuta, esimerkiksi sopivan tasoista saksaa, joten päätin aloittaa kokonaan uuden kielen Tampereen kesäyliopiston puolella. Yliopiston tutkinto-opiskelijana kurssi oli mulle ilmainen, joten kynnys oli aika matala, etenkin kun tarvitsen joka tapauksessa ensi vuotta ajatellen muutaman hajakurssin. Ajattelin myöhemmin kirjoittaa kielten opiskelusta ihan oman postauksensa!

– Kun pääsen Tampereelle, aion laittaa parvekkeen kesäkuntoon ja asua partsilla aina kun sää vain suosii. Sitä suurempien suunnitelmien aika koittaa kyllä vielä sitten myöhemmin.

Kaikki muu riippuu pitkälti rajoituksista ja omasta harkinnasta. Miltä kesä teidän kohdalla näyttää, onko järjestynyt opintoja, töitä tai muuta tekemistä? Tsemppiä kaikille, nauttikaa kesästä ja mahdollisesta ylimääräisestä ajasta, mutta samalla koettakaa pysyä vähän kiireisinä ja kehittää itseänne <3

Kuvat otettu viime kesänä.

1

Vastaa