Tekeekö lapsettomuus minusta huonomman?

Tällä viikolla vietetään Simpukka RY:n simpukkaviikkoa ja sen teemana on #näkymätönsuru.

Meidän Mul ois yks juttu- podcastin 10. jakso tulee huomenna ulos ja siellä meillä on vieraana Simpukan puheenjohtaja Katja Helenelund. Käy kuuntelemassa millaisia ajatuksia mulla ja Nealla on lapsettomuudesta lapsellisen lapsettoman näkökulmasta.

Mutta puhutaanpa hetki siitä, kuinka lapsettomuus vaikuttaa itsetuntoon ja miten se on vaikuttanut mun minäkuvaan.

Tahaton lapsettomuus on naiselle aina kova paikka. Olisi suoranainen ihme, jos se ei vaikuttaisi siihen miltä susta tuntuu sun kehossa tai miten katsot itseäsi peilistä.

  | Tähän väliin haluan sano sinulle, joka luet tätä. Sinä riität, mikään tai kukaan ei määritä sun mahtavuutta tai sitä mitä sä olet. Se, tuleeko sinusta joskus vanhempi tai ei, ei saa eikä pidä määrittää sua ihmisenä lainkaan. Luota itseesi ja siihen, että olet upea ja mahtava persoona ja tyyppi juuri tuollaisena. |

Mulla kamppailu lapsettomuuden kanssa on vaikuttanut ulkoisesti ja sisäisesti. Olen käynyt läpi mm. ajatuksia. ”Olenko riittävä? ” ”Mikä mussa on vikana?” ”Mitä olen tehnyt väärin?” ”Voiko minua korjata?”. Olen ajatellut, sitä mitä muut minusta ajattelevat ja ollut todella pettynyt itseeni ja omaan kehooni.

Ennen esikoista tämä asia vaikutti minuun paljon myös ulkoisesti. Söin suruuni ja koin itseni huonoksi ja riittämättömäksi. Kun kaikki alkaneet raskaudet menivät aina kesken. Tämän seurauksena lihoin, jolloin koin huonoja fiiliksiä sen takia myös ulkonäöstä.

itsetunto

Jokainen meistä on riittävä ja hyvä juuri tuollaisena, muista että sä et itse juurikaan voi vaikuttaa siihen toimiiko sinun kehosi ja raskautuuko se vai ei. Eikä se tee sinusta yhtään huonompaa. Rakasta itseäsi, se on parasta mitä voit itsellesi tehdä!

♥ Jenni

Seuraa mua somessa: @jasminiitta

5

This Post Has 4 Comments

 1. Nonna

  Juuri näin ❤️

  1. Jasminiitta

   <3

 2. Vilhelmiina

  ❤️❤️❤️

  1. Jasminiitta

   <3

Vastaa

Close Menu