Kun on vaikea hengittää

Mietin pitkään mistä aloitan ja kuinka muotoilisin tän asian järkevästi. Ajattelin myös  haluanko ylipäätään puhua tästä täällä, mutta miksipä en? Koska tämä on iso osa koko tätä palettia.

Otsikon mukaisesti mulla on jo jonkin aikaa ollut vaikea hengittää… Yksin kotona olo tämä koronan takia on varmasti osasyy, mutta myös monen muun asian summa. Meillä toisen lapsen yrittämistä on kohta takana melkeen 1,5 vuotta ja sinä aikana ei menkat ole kertaakaan tulleet itsestään vaan mulla on käytössä terolut niminen lääke, jonka avulla vuoto on saatu aikaiseksi. No  tällä hetkellä eletään tilannetta, että lääkkeistä huolimatta menkkoja ei ole viikkoon näkynyt.  Nopea googlaamisen ja oman olon kuuntelemisen jälkeen heräsi toivo ja halusin uskoa, että josko vihdoin olisi meidän aika.

Olen tehnyt ainakin 5 raskaustestiä ja toivonut, että joko se nyt vihdoin tärppäisi mutta ei niin ei, toista viivaa ei vaan tikkuun tule vaikka kuinka toivoisi. Oma olo on henkisesti ja fyysisesti todella huono. Olen kiinnittänyt huomioita monenlaisiin oireisiin, mutta ensin luulin että ne menkat olisi vain tulossa. Kun niitä ei sitten kuulunutkaan aloin toivoa että josko nää sit oikeesti olisikin raskausoireita…

Koronan takia lapsettomuuspoli on suljettu ja apua omalta lääkäriltä ennen toukokuuta ei saa, joten tällähetkellä oon aivan tyhjän päällä. Olin muutaman päivän eristyksessä myös somesta koska en vaan enää jaksanut. Koin, että hetki itseni ja perheeni kanssa oli nyt se mitä tarvitsin.

Mä olen ihmisenä kova suorittamaan ja huomaan, että nyt kun olen kotona koen – että mun täytyy saada mahdollisimman paljon aikaiseksi. Siivota kaapit, urheilla, leipoa, tehdä ruokaa, askarrella, olla supermutsi, ulkoilla, heittää kärrynpyöriä ja kirjoittaa romaani… Muuten koen itseni riittämättömäksi, huonoksi ihmiseksi jolla ei ole töitä, eikä saa edes vauvaa kropallaan aikaiseksi.

Toivo vauvasta heräsi pitkästä  aikaa konkreettisesti kun menkkoja ei kuululnutkaan, mutta yhtä nopeasti  se myös hävisi ja sitä tultin kolisten maahan niinkuin aina ennenkin.

Olen hukassa, olen surullinen – enkä oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä. Mutta koitan psyykata itseäni nyt opiskelemaan ja toivon, että vaikka mä en tekisikään noita supermutsin hommia ja vaikkei meille koskaan toista vauvaa tulisikaan niin mä selviän kyllä.

Haluan muistuttaa myös jokaista siellä, jos tuntuu ettei happi riitä. Pyydä apua, kenenkään ei tarvitse olla yksin. <3

 

-Jenni

6

This Post Has 13 Comments

 1. roosakoivula

  Toivottavasti teillä pian tärppää <3

  1. Jasminiitta

   toivotaan <3

 2. Elsa

  Kovasti voimia ja tsemppiä sulle sekä arjessa jaksamiseen ja vauvahaaveisiin ❤️ Välillä on niin tärkee pysähtyä ottamaan happea!

  1. Jasminiitta

   Kiitos! <3

 3. Nonna

  Isosti voimia ja kohta päästään yhdessä hommiin, katsotaan mitä saadaan aikaiseksi <3 Olet upea!

 4. Katri

  Paljon tsemppiä! Nyt kun hoidot on monella tauolla ja luin jutun, jossa raskautumista kehotetaan lykkäämään, kun ei ole varmaa miten virus voisi vaikuttaa. Ni mitä mieltä tästä? Jos helpottaisi turhautumista, että pitäisi paussin yrittämisessä koronan vuoksi.

  1. Jasminiitta

   Kiitos!
   Me ei olla oikeastaan yritetty ollenkaan vaan tulee jos on tullakseen, ja painonpudotus on ainut tapa millä yritetään saada mulle oma kierto takaisin joten korona ei tähän vaikuta. Mutta kiitos, voisin kirjoitella tästä ihan postauksen 🙂

 5. Vilhelmiina

  Ei sanat riitä kertomaan kuinka paljon toivon teille jaksamista ja voimia haasteiden edessä ❤️

  1. Jasminiitta

   Kiitos ihana <3

 6. sonjaidailona

  Voimia sinne! Voin vaan kuvitella kuinka vaikeeta teillä on ja koko maailma tuntuu kaatuvan päälle. Koettakaa jaksaa <3.

  1. Jasminiitta

   Kiitos ihana <3
   Eiköhän tästäkin selvitä 🙂

 7. hannaraittila

  Voimia kovasti täältäkin teille ❤️ pienin askelin kohti tulevaisuutta, mitä se sitten tuokaan tullessaan ❤️varmasti paljon ihania asioita❤️ tää on ehkä maailman tyhmin ja mitättömin asia, mutta mulle musiikki toimii isoimpana voimanlähteenä ja tällä hetkellä kun kirjoitan tätä kommenttia soi Lauri Tähkän Mä en pelkää – biisi, käy kuuntelee ❤️oon itkeny ja bailannu kyseisen biisin tahtiin❤️

  1. Jasminiitta

   Oi toi biisi on yks ihan mun lemppari <3
   Kiitos, mä uskon myös että kyllä tästäkin selvitään!

Vastaa

Close Menu