Uusi alku Poselandilla!

Heippa kaikille!

Otsikon mukaisesti sain uuden tilaisuuden aloittaa kirjoittamisen Poselandilla ja oon kyllä niin fiiliksissä! Minun piti ensimmäisen kerran aloittaa blogaaminen täällä jo vuoden 2018 alussa, mutta elämäntilanteeseeni ei sitten mahtunutkaan aktiivista kirjoittelua.

Perheessämme oli tuolloin vaikean aivovaurion saanut pieni taistelija, Adessa. Ehkä osa Poselandin seuraajista muistaakin minut Alonan päivityksien tai youtube – videon myötä. Tänään pienen enkelin kuolemasta on reilu vuosi aikaa ja koen että nyt olen valmiimpi avaamaan ajatuksiani ja elämääni tätäkin kautta. Jotenka tässä sitä nyt ollaan ja kirjoitellaan! ?

(Ks. youtube – videon näet tämän alta.)

 

Miksi haluan kirjoittaa?

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja minulle antoisimpia hetkiä on ne kun voin keskustella avoimesti ja saada muilta inspiraatioita tai uusia näkökulmia tämän maailman pyörimisestä. Tykkään myös siitä kun saan kaikessa rauhassa kirjoitella ajatuksiani ylös.

Kuitenkin suurin syy tämän blogin luomiseen on viimeisen kolmen vuoden aikana minun elämäni täysin muuttaneet kokemukset.

Olin raskaana ja kannoin sisälläni kahta lasta, joista toinen oli menehtynyt ja toisella oli aivoverenvuodon ja hapenpuutteen vuoksi syntynyt vaikea aivovaurio. En  t o d e l l a k a a n  halunnut synnyttää kuollutta vauvaa tai saada itselle huolehdittavaksi vaikeasti kehitysvammaista lasta ja se teki oloni ihan käsittämättömän yksinäiseksi. Minut pelasti se, kun kuulin muutaman tosi tarinan Adessan kaltaisista tapauksista ja päätimme yhdessä mieheni kanssa pitää tämän lapsen. Lopulta tämä niin puutteellinen tyttö antoi meille enemmän kuin olisimme koskaan voineet kuvitella saavamme.

Kesä 2018. Adessa oli tuolloin 8kk.

 

Vaikka surua, epätoivoa ja loputonta väsymystä onkin ollut tuskallisen paljon ja tiedän kokevani sitä myös vastaisuudessa, olen tästä kokemuksesta äärettömän kiitollinen. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen kasvanut ihmisenä enemmän kuin uskon kasvaneeni koko elämäni aikana. Nähtyäni niin valtavan voiman ja elämänhalun jylläävän pienen ja hauraan ihmisen sisällä, en voi enää ajatella elämää muuten kuin elämisen arvoisena.

Siksi tämä kokemus on ehdottomasti suurin syy siihen, miksi kirjoitan. Koen onnistuneeni, jos yksikin lukija saisi itselleen edes pienen palan siitä kiitollisuudesta mitä minä tänä päivänä koen. Aion kirjoittaa kaikesta rehellisesti koska uskon että aitous välittää paljon suurempia oivalluksia kuin pinnallisuus tai kulissein kiillotettu elämä.

 

 

JOTTA nämä kirjoitukset eivät olisi pelkästään yhtä selviämistarinaa niin haluan jakaa täällä myös ihan tavallisiakin asioita, koska elän tällä hetkellä hyvin tavallista elämää. Voisinkin tähän loppuun vielä hieman valottaa teille sitä, että olen paljon muutakin kuin kahden kuolleen lapsen äiti, joten seuraavaksi

10 FAKTAA MINUSTA:

 1. Olen 24- vuotias sairaanhoitajaopiskelija. Lapsuuden kasvoin Ranualla ja nykyisin asun Oulussa.

 

 1. Minulla on puolivuotias, terve tytär ja olen naimisissa. Rakastan mun perhettä!

 

 1. Jos kuvailen itseä kahdella adjektiivilla niin olen reipas ja äkkipikainen (toisinaan aika radikaalisti). Minulta siis löytyy kyky kasvattaa pienistä ja mitättömistä asioista järjettömän suuria muutamissa sekunneissa.

 

 1. Olen todella järjestelmällinen ja tykkään rutiineista. En pidä myöhästelyistä ollenkaan!

 

 1. Rakastan korkeasykkeisiä treenejä ja olen totaalisen koukussa siihen tunteeseen kun olen saanut vietyä kroppani äärirajoille.

 

 1. Liikutun melkein jokaisella pyörä – ja hiihtoreissulla. Silloin tunnen olevani voimakkaasti elossa ja läsnä.

 

 1. Innostun kaikesta todella helposti ja siksi minulla on vähän väliä uusia ”terveysbuumeja” käynnissä. Viimeisimpänä rasvakahvi ja tällä hetkellä hengitysharjoitukset ja kylmä suihku.

 

 1. Vaikka vaalinkin puhdasta ruokavaliota niin en pidä kieltojen täyteisestä tai muutenkaan ehdottomasta elämisestä.

 

 1. Tarvitsen säännöllisesti aikaa vain itselleni ja mieluiten nollaan itseni luonnossa.

 

 1. Haluaisin olla mentaalivalmentaja!

 

Kiitos jos jaksoit lukea tämän kaiken! Löydät minut myös instagramista nimellä @janika.alexsndra. Palaillaan asiaan,

 

<3 Janika

Instagram @janika.alexsndra

27

Tällä artikkelilla on 8 kommenttia

 1. nooralofgren

  Istun tässä ja oon istunut pitkään miettien mitä kirjoitan! Kirjoitan sen mitä sydän sanoo, tämä kirjoitus on jotain sanoin kuvaamattoman koskettavaa! Kiitos, että kirjoitat ja saat aivan varmasti täältä vakkari lukijan!
  Halaus jouluun <3

  1. janikalindroos

   Voi että olipa ihana kommentti! ❤️ Kiitos siitä, tuntuu tosi tärkeiltä tämmöset viestit. Samoin sinulle ihanaa joulua! ?

 2. Nimetön

  Luin tuolta sinun aikaisemmasta blogista kaikki tekstit peräkkäin ja itkin. Meni niin syvälle tämä teidän tarina, kun itse olen raskaana loppumetreillä.
  Ihailen, kuinka suoraan ja rehellisesti kirjoitat. häpeilemättä tunteita ja ajatuksia. Jään odottelemaan sinun kirjoituksia ❤️

  En edes yritä sanoa mitään viisasta tai järkevää, ei kukaan, joka ei ole kokenut tuota kaikkea mitä te, tai lastansa menettänyt voi kuvitella mitä se todellisuudessa on.

  Tänään rutistin ja ihailin omaa tytärtäni erityisen pitkään. ❤️

  Kaikkea hyvää teille.

  1. janikalindroos

   ❤️ Kiitos. Toivon myös sinulle kaikkea hyvää, erityisesti tsemppiä loppuraskauteen ja tulevaan vauva-arkeen! ?

 3. Nimetön

  Täällä tuli myös itku tuota teidän videota katsellessa.? Niin koskettavaa.❤️ Täällä varmasti kans jäädään seurailemaan.? – Lumi

  1. janikalindroos

   .. ❤️ Kiitos ❣️

 4. Nimetön

  Kuinka voi löytyä näin samankaltainen ihminen ?

  1. janikalindroos

   No ompas kiva jos tunnet samanhenkisyyttä ??

Vastaa