Suunnittelemalla saat mitä haluat

Onko sulla unelmia, tavoitteita tai muita asioita, joita ois sun mielestä kiva saada? Sellaisia, joita pyörittelet mielessä aina silloin tällöin, muttet juurikaan tee asioiden eteen mitään?

Vinkki: kirjoita haluamasi asia paperille. Silloin se saa konkreettisemman muodon, eikä ole enää pelkkä hajanainen mielikuva.

betterbodies_jade_kotona_tavoitteet_toiveet_unelmien_toteuttaminen

Useiden mielestä tämä kuulostaa varmasti juurikin siltä liibalaabalta, jolla ei ole mitään perää. ”Kirjoita unelma paperille ja se toteutuu”? – just joo! Rehellisesti sanottuna olen ehkä itsekin ollut aiemmin tällä kannalla, ainakin jossain määrin. Toisaalta kyseinen menetelmä voi kuulostaa niin naurettavalta, ettei sitä vaivauduta edes kokeilemaan. Haluaisin kuitenkin rohkaista teitä jokaista kokeilemaan tätä, mikäli ette ole sitä vielä tehneet. Ainakin itselläni on erittäin hyvä syy uskoa menetelmän toimivuuteen ja siihen, että pelkkä ajatuksen konkretisoiminen paperille tekee ihmeitä. Tämä ei vaadi sinulta juuri mitään: tarvitset ainoastaan kynän ja paperia. Edes aikaa ei kulu kuin pari sekuntia, vaikka kehottaisin kyllä listaamaan enemmänkin kuin yhden asian ja oikeasti miettimään sitä, mitä elämältään haluaa.

Seuraavaksi annan teille esimerkin omasta elämästäni ja siitä, kuinka omat toiveeni/haluamani asiat/unelmani ovat toteutuneet tai ovat hyvää vauhtia toteutumassa – vain kirjaamalla ne ylös paperille.

Vuoden vaihteessa tein suunnitelmia tulevalle vuodelle (toivottavasti sinäkin teit, mutta ellet tehnyt, niin vieläkään ei ole myöhäistä!). Kirjasin ylös minkälaisia asioita haluan saavuttaa elämäni eri osa-alueilla, joita olivat talous ja työ (/opiskelu), ihmissuhteet sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi. Kyseinen jaottelu on peräisin Ilkka Koppelomäen Saa mitä haluat -kirjasta, jonka lukemista suosittelen vilpittömän lämpimästi!

Talous ja työ -osa-alue kattaa kaiken rahaan, opiskeluun, työhön jne. liittyvän – yleensähän opiskellaan ammattia varten, ja ammatin toteuttamisesta (=työ) saadaan rahaa. Sillä tavalla nämä liittyvät toisiinsa. Omalla kohdallani liitin tähän myös muut rahaan tai vastaaviin etuihin liittyvät asiat, esimerkiksi mahdolliset yhteistyöt jne. Viime viikolla havahduin siihen, että useimmat tähän kategoriaan kirjoittamani asiat ovat joko hyvin todennäköisesti toteutumassa tänä vuonna tai ovat jo toteutuneet. Kaikista hämmästyttävintä oli se, että en ole tehnyt näiden asioiden eteen tietoisesti juurikaan mitään! Tarkoitan tällä sitä, etten ole tietoisesti ja päivästä toiseen ajatellut näitä asioita tai suunnitellut toteuttavani niitä juuri sillä hetkellä. En ajatellut, että mitenkään panostaisin näihin tavoitteisiin tai että tekisin töitä niiden toteutumisen eteen, vaikka jonkinlaisia tekoja pitääkin olla.

betterbodies_jade_kotona_tavoitteet_toiveet_unelmien_toteuttaminen

Esimerkiksi yksi unelmani on ollut päästä tekemään yhteistyötä Puhdas+:n kanssa. Puhdas+ tuotteet ovat tunnettuja nimenomaan puhtaudestaan, sillä tuotteissa ei mm. käytetä lisäaineita. Se, miksi itse halusin päästä tekemään yhteistyötä nimenomaan Puhdas+ kanssa oli juurikin yrityksen kannattamat arvot ja tuotteiden laatu. Myös oma ajatusmaailmani on mennyt siihen suuntaan, että arvostan luonnollisuutta yhä enemmän, kaikessa; oli kysessä sitten oma ulkonäkö tai ravintolisät. Ruoka-aineiden E-koodit saavat mut jossain määrin näkemään punaista. Puhdas+:n tuotteet ovat mulle entuudestaan tuttuja ja tiedän niiden olevan käytännössä parasta mahdollista. Vuoden vaihteessa kirjoitin talous ja työ -osa-alueen alapuolelle ensimmäisenä ”yhteistyö/sponsorointi Puhdas+ kanssa”. Riemunkiljahdusten saattelemana voin todeta, että tämä unelma toteutui viime viikolla – siis voitteko kuvitella! Tästedes kuulun Puhdas+ urheilijatiimiin, jossa on mukana esimerkiksi eräitä todella lahjakkaita urheilijoita ja henkilöitä, jotka toimivat mulle niin inspiraation kuin motivaation lähteenä. Olen myös aiemmin tuonut esille sen, että suurin esikuvani on Eveliina Tistelgren. Myös hän on mukana Puhdas+ kuvioissa 🙂 Voin siis sanoa, että kuuluminen tähän porukkaan on mulle todella suuri kunnia.

Tämä unelma ei kuitenkaan toteunut aivan itsestään – mua ei tultu pyytämään mukaan tiimiin, vaan tein itse jotain asian eteen. En kuitenkaan ollut suunnitellut tätä, vaan päädyin lähettämään viestiä täysin extempore. Mua jännitti todella paljon ottaa asia puheeksi, mutta niinhän se on, että ellet kysy, et voi tietää! Ei ollut mitään hävittävää. Ja lopulta sain myönteisen vastauksen.

Muita tähän elämän osa-alueeseen liittyviä asioita, joita haluan tänä vuonna toteuttaa, ovat esimerkiksi koulussa gradun valmistelu, graduaiheen päättäminen tai ylipäätään gradupaikan saaminen, rahan säästäminen ja kesätyöpaikka, joka ei ole olosuhteisiin nähden liian rankka. Tällä hetkellä, helmikuun ensimmäisellä viikolla, voin todeta löytäneeni gradupaikan, joka on sopimusta vaille valmis. Olen laittanut rahaa säästöön, ja aion jatkaa sitä mahdollisuuksien mukaan. Viime perjantaina, päivä sen jälkeen kun työsopimukseni oli loppunut, sain sähköpostiviestin jossa minua pyydettiin jatkamaan samassa paikassa kesätöiden parissa. Olin täällä myös viime kesänä ja lokakuusta nyt tammikuun loppuun asti. ’Jos nämä kuulostavat siltä, että olen tehnyt paljon töitä tavoittelemieni asioiden eteen, niin otetaan vielä yksi esimerkki. Henkisen hyvinvoinnin alle listasin yhtenä kohtana omien arvojeni kartoittamisen – itselleni äärimmäisen vaikea aihe, vaikka jokaisella ihmisellä on omat arvonsa. En ainakaan itse osaa suoralta kädeltä listata omiani. Viime viikon aikana havahduin pari kertaa siihen, että huomasin olevani tilanteessa, jossa en halua olla. Tarkoittaen esimerkiksi sitä, että moni päivä kului lähes kokonaan tietokoneen ääressä joko opiskelun tai päämäärättömän selailun merkeissä – en saanut koko päivässä mitään muuta aikaan. Tajusin, että ainakaan ajankäyttö ruudun ääressä ei palvele arvojani. En usko, että olisin huomannut tällaista asiaa, ellen olisi aiemmin kirjoittanut sitä ylös.

betterbodies_jade_kotona_tavoitteet_toiveet_unelmien_toteuttaminen

Tämä on siis hyvä työväline siihen, mikäli haluat saavuttaa elämässäsi asioita, joita oikeasti haluat. Tarvitset kynän ja paperia, et muuta. Riittää, että kirjoitat yhden asian, mutta on toki suositeltavampaa kirjoittaa useiampia, jolloin on myös todennäköisempää että saat enemmän haluamiasi asioita. Tavoitteita ja suunnitelmia on helpompi tehdä, kun jakaa elämän osa-alueisiin; tällöin todennäköisesti myös keksit enemmän asioita, kun ne eivät pyöri vain yhden ja saman osa-alueen ympärillä.

Itse kirjasin melko realistisia tavotteita, sillä kyseessä oli nimenomaan tämän vuoden aikana toteutettavat asiat. Oman näkemykseni mukaan asiat voivat kuitenkin olla myös epärealistiselta vaikuttavia, suuria tai pieniä, eikä niillä tarvitse olla aikarajaa; se voi olla esimerkiksi kattohuoneisto Helsingin keskustassa, asuminen ulkomailla, x opiskelupaikan saaminen, ymmärtäväinen parisuhde, maratonin juokseminen, opiskeluun panostaminen, kehonhuollon tekeminen x kertaa viikossa, ihan mitä tahansa. Olen varma, että menetelmä auttaa minkä tahansa asian saavuttamisessa. Kun kirjoitat haaveesi, unelmasi, tavoitteesi tai ylipäätään haluamasi asian ylös, se konkretisoituu ja tulet tietoisemmaksi tavoitteestasi, teet aktiivisesti valintoja sitä kohti. Osaltaan pitäisin toimintaa myös tiedostamattomana siltä kannalta, etten ainakaan itse ajatellut toteuttavani tavoitettani, mutta kuitenkin päädyin siihen.

Inspiroivaa keskiviikkoa ja menkäähän kohti tavoitteitanne!

♥ Jade

 

1

Vastaa

Close Menu