IG täynnä p*rsettä ja tissivakoja

Jokaisella on oikeus laittaa someen sellaisia kuvia kuin haluaa (hyvän maun ja sääntöjen rajoissa tietenkin), mutta viime aikoina olen alkanut kiinnittämään huomiota erääseen asiaan, joka hieman kummastuttaa mua: miksi jonkun somekanavassa esiintyy lähestulkoon jokaisessa kuvassa joko a) rintavarustus selkeästi esille tuotuna tai b) takapuoli jostakin tietystä kuvakulmasta?

adidas_jade_jessika_ig_huomionhaku

Jos ajattelen asiaa omalta kannaltani, niin musta tuntuis aika absurdilta laittaa instagramiini itsestäni takaapäin otettu kuva, jossa seisoskelen stringit jalassa. Tai että laittaisin jokaiseen selfie-, tai mihin tahansa, kuvaan avonaisen paidan tai topin päälle, jotta tissivakoa hieman pääsee pilkottamaan (josta no, ei ole pelkoa saatika edes mahdollisuuksia 😀 ). Oma lukunsa on tietysti ammattivalokuvaajien ottamat taiteelliset kuvat, joissa ollaan esimerkiksi kokonaan alasti. Sama pätee fitnesskilpailijoiden kisakuviin, ja nämä ovat asia erikseen. Sitten on näitä peiliselfieitä, joissa hengaillaan jatkuvasti pelkissä alusvaatteissa tai muussa vastaavassa puolialastomassa varustuksessa. Aihe varmasti herättää paljon mielipiteitä ja keskustelua. Painotan jälleen, että en tuomitse tällaisia kuvia ottavia henkilöitä. Ei mua henkilökohtaisesti kiinnosta miltä jonkun IG-feedi näyttää, ei todellakaan. Haluan tuoda omia ajatuksiani asiasta esille, ja kuulla myös muiden mielipiteitä.

Miksi omia rintoja tai persettä halutaan jatkuvasti tuoda esille? Oma näkemykseni on, että kyseisillä kuvilla halutaan huomiota, kuten millä tahansa kuvalla. Bikinikuvat varmasti saavatkin enemmän tykkäyksiä, kuin sama kuva collegehousut ja huppari päällä. Mutta millaista huomiota, ja onko se haluttua? Jos paljaalla pinnalla hamstrataan ainoastaan tykkäyksiä, niin toisten huomion saaminen täytyy olla äärimmäisen tärkeä asia – halutaan nostaa oma profiili näkyviin keinolla millä hyvänsä, ja helpostihan se onnistuu silikonirinnoilla ja belfieillä.

adidas_jade_jessika_ig_huomionhaku

Somea tottakai tehdään julkisuuden/näkyvyyden nimissä, mutta esimerkiksi oma filosofiani on, että haluan ennen kaikkea tavoittaa ihmisiä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita ajatuksistani. Kun syötetään jatkuvasti kerta toisensa jälkeen ainoastaan kuvia pakaroista tai rintaimplanteista, niin mistä valtaosa seuraajakunnasta on todennäköisesti  kiinnostunut? That’s the point.

Varmasti saisin itsekin enemmän huomiota ja seuraajia somessa, mikäli postaisin pelkkiä belfieitä ja puolialastonkuvia. En kuitenkaan halua antaa itsestäni sellaista kuvaa, vaan omassa IG:ssäni ajatukset ovat suuremmassa roolissa, ja niitä tuodaan kuvien avulla esille. Haluaisin saada ennen kaikkea ihmiset ajattelemaan ja inspiroitumaan, sekä tuoda ja jakaa hyvää fiilistä muille. Toki myös omaan feediini päätyy silloin tällöin kuvia, joissa esimerkiksi takalistoa tuodaan enemmän esille (koska #fitness ja #bootybuilding). Useimmiten nämä kuvat ovatkin salilta, ja liittyvät treenaamiseen tai fitnekseen ylipäätään (ja sisältävät myös ajatuksia kuvatekstissä). Ja kappas vaan, kyllähän ne kuvat usein enemmän huomiota saavatkin.

adidas_jade_jessika_ig_huomionhaku

Mitä tulee näihin tiettyjä ruumiinosia esille tuoviin kuviin, niin itseäni käy ehkä jollain tapaa sääliksi näiden henkilöiden puolesta. Miksi joku haluaa sellaista huomiota? Eikö itsestä ole mitään muuta esille tuotavaa? Vai onko henkilöllä vain pakonomainen tarve tuoda tiettyjä puoliaan esille, tai saada vain mahdollisimman paljon huomiota? Entäpä, jos työnantaja käy tsekkaamassa henkilön instagramprofiilia – onko olo imarreltu? Tai kun viisikymppiset sedät katselevat sun kuvia?

Kuten sanottua, jokaisella on oikeus julkaista itsestään sellaisia kuvia kuin haluaa, mutta välillä kannattaisi ehkä miettiä sitäkin, mitä kannattaa julkaista tai mitä ei. Sosiaalinen media ja instagram ovat tänä päivänä suuressa roolissa todella monessa asiassa, ja sometilin perusteella luodaan automaattisesti henkilöistä tietynlainen mielikuva. Minkälaisen ensivaikutelman sä haluat antaa?

♥ Jade

7

This Post Has 4 Comments

 1. Annika Rintala

  Hyvä postaus ja niin samaa mieltä!
  Itse en laita puolialastomia kuvia someen ja oonkin iloinen esim.ig:ssä mielummin 500 seuraajasta, jotka oikeasti on kiinnostuneita samoista asioista ja mun jutuista. Kun taas jos laittaisin puolialastomia kuvia, voisin saadaan 5000 seuraajaa joista ne 4500 on niitä miehiä, jotka tuijottavat vaan niitä pakaroita. Mitä teen sellaisilla seuraajilla? En mitään ????

  Tässä taannoin yksi ammattilaisdebyyttinsä tekevä naiskamppailija toi esiin asian miten hän ei saanut erästä tunnettua lisäravinnefirmaa sponsoriksi, koska hänellä oli liian vähän näkyvyyttä eli seuraajia somessa. Hän pohti hyvin juuri sitä asiaa miten hän voisi saada enemmän seuraajia puolialastomilla kuvilla, mutta olisiko ne seuraajat muka porentiaalisia lisäravinteiden ostajia?! Just jos mietitään tälläisiä sponsorijuttuja niin monesti varmasti se vähempi seuraajamäärä tavoittaisi oikeasti huomattavasti enemmän niitä oikeita potentiaalisia asiakkaita.

 2. Nimetön

  Onhan sun oma IG myös täynnä kuvia missä on persettä? Tissejä nyt ei kauheasti näy, mutta ei niitä toisaalta olekaan, niin paha näyttää.

  1. jadejessika

   Kuten tekstissä mainitsinkin, niin kyllä, myös itseltäni löytyy muutamia tällaisia kuvia.
   Enemmänkin pointti oli siinä, onko somesisältö käytännössä pelkkää belfietä, tai, joissakin tapauksissa jopa pornograafista materiaalia. Korostaisin myös sitä, missä mielessä kuvat ovat otettu. Mikä on kuvateksti, tai onko sitä? Onko kuva toisensa jälkeen samanlainen peilibelfie? Näkyykö rinnat tai tissivako joka toisessa kuvassa? Otetaanko kuvia alusvaatteissa tai jatkuvasti pelkissä bikineissä?
   Yksittäinen kuva tuskin ketään haittaa, kyse on tässäkin kokonaisuudesta 🙂

  2. Nimetön

   Just tämä!

Vastaa

Close Menu