Dieettiviikko 12 – palauttava viikko

Aika lentää kuin siivillä – taas yksi viikko takana. Viikkojen kulumista ja dieetin pituutta ei tule edes ajatelleeksi ennen kuin koittaa tämä wrap up -hetki ja havahtuu siihen, kuinka mones viikko onkaan takana. No, annetaan ajan olla ja mennä ja keskitytään mielummin tekemiseen.

Kulunut viikko on ollut pitkälti lepoa, mutta siitä huolimatta se tuntui tähän mennessä ehkä kaikista raskaimmalta viikolta. Aiemmista kevennyksistä poiketen en päässyt enää nauttimaan totaalilevosta, vaan aktiivisuudesta pidettiin kiinni. Kuusi päivää meni ilman salitreenejä, mutta näinä päivinä tein 30 minuutin aerobisen joko ulkona tai salilla, jonka päälle vielä muutamat loikat ja kevyet venyttelyt. Yhtenä päivänä tein pidemmän, 90 minuutin aerobisen, joka (ihan vain tiedoksenne) on aika tuskaa. Cardiota vastaan mulla ei ole mitään ja se tuntuu ihan mukavalta, mutta liika on liikaa!

Puoli tuntia menee helposti ja varmasti tunnin kävelylenkitkin olisivat aika kevyttä purtavaa, mutta kun salilla veivaat ensin puoli tuntia porraskonetta, sitten crossaria, fillaria ja vielä vähän toisenlaista crossaria, niin siinä alkaa olemaan takki aika tyhjä. Tämä cardio oli siis käytännössä pakko hoitaa salilla, sillä pelkkä kävely ei nosta sykettä tarpeeksi, eikä puolentoistatunnin hölkkä kuulosta omaan korvaan kovin hyvältä – eikä mun paikat edes sitä kestäisi. Mutta, tehty mikä tehty! Jälkeenpäin oli aika voittajafiilis.

Nyt viikonloppuna olen päässyt taas unohtamaan aerobiset, ainakin toistaiseksi, ja palannut punttien ihmeelliseen maailmaan. Kyllä salitreeni vaan on sata kertaa miellyttävämpi treenimuoto, vaikka jalkatreenin lopulla itkunsekaiset fiilikset ei ole (myöskään) nautinnollisimpia hetkiä elämässä.

Normaalisti kevennyksen jälkeen mulla on energinen olo, treenit kulkee kuin unelma ja salilla on ihan super fiilis. Tällä kertaa treenaaminen on tuntunut ajatuksen tasolla oikein kivalta ja ovathan treenit sujuneetkin todella hyvin. Vaikka energiat on aika vähissä, saan salilla revittyä itestäni aika hyvin kaiken irti ja voisin sanoa, että treenit on kovia. Poikkeuksena aiempaan on yleinen fiilis salilla – erityisesti tänään jalkatreenin lämmittelyissä tuntui siltä, että tästä ei tule yhtään mitään. Olo oli aika veltto, suoraan sanottuna ei olisi kiinnostanut pätkääkään. Kuitenkin kun pääsi raudan pariin, homma alkoi luistaa paremmin. Voi tietysti olla, että kroppa alkaa olemaan sen verran tyhjä, että tekeminen alkaa maistua puulta. Tankkauksesta on nyt 1,5 viikkoa ja kuuden päivän kevennys meni aika hiilarittomasti – käytännössä kaikki päivän hiilarit tulivat yhdestä puuroannoksesta.

Tällä viikolla tein duunissa hieman pitempää päivää, joka parin viikon rennomman jakson jälkeen tuntui yllättävän raskaalta. Alle parin viikon päästä (ainakin sormet ristissä näin toivon) pääsen pitämään pienen loman, jota odotan päivä päivältä enemmän. Ellei juhannuksen pitkää viikonloppua lasketa, ainut pitempi (= enemmän kuin kaksi päivää) vapaa mulla on ollut viimeksi pääsiäisenä. Muija alkais olla loman tarpeessa!

Pieni poikkeus arjesta oli eilinen eli lauantai, jolloin vietettiin ystäväni syntymäpäiviä. Kieltämättä vähän harmittaa, kun itse ei päässyt skumpan, kakun ja kaikenmaailman herkkujen makuun (vaikka tiedä häntä, olisin mahdollisesti saanut luvan syödä tai juoda jotain, mutta..), toisen kerran sitten! Ei ne herkut taikka kissanristiäiset tästä maailmasta lopu, mikäli yksi kerta jää välistä. Itseasiassa sovittiinkin jo, että kun tämä kisarupeama on lokakuussa ohi, niin pidetään pienet kisajuhlat sen kunniaksi – josko mäkin saisin sitten kakkua ja skumppaa, ai että! Mainittakoon vielä se, että on tällä dieetillä hyvätkin puolensa näiden pippaloiden suhteen – sain eilen nimittäin maailman hienoimman vesidrinkin ikinä!

IG: jadejessika – mm. InstaStoryyn tulee lähes päivittäin juttua!

Nyt kun ollaan jaariteltu ummet ja lammet, ja luultavasti karkotettu viimeistenkin lukijoiden mielenkiinto, niin palataan dieettiaiheeseen. Kaikkia varmasti kiinnostaa eniten tämän viikon saldo! Ne, jotka ovat näitä päivityksiä seuranneet ensimmäisestä viikosta lähtien, varmasti tietävät, kuinka tarkka olen ollut painon putoamisen suhteen ja kuinka oma mielialani määräytyy käytännössä viikon aikana pudotettujen grammojen mukaan, näin nätisti sanottuna. No, tällä viikolla huikeat 0,3 kg alaspäin, joka on tottakai mielestäni liian vähän. Jään kuitenkin odottelemaan viisaampia sanoja tilanteeseen ja sen kehittymiseen. Palaillaan taas seuraavalla viikolla näissä merkeissä!

♥ Jade

4

Vastaa

Close Menu