7 PÄIVÄN LOMALTAPALUU-OHJELMA

Kesäloma ja sen jälkeiset mainingit eli ylimääräset kilot ja turvotukset. Mitä niille sitten pitäisi tehdä?

Aloitetaanko dieetti? Mutta eihän nykypäivänä sellainen ole soveliasta eikä varsinkaan trendikästä? Hyvinvointiin kuuluu tasapainoinen elämä, eikö niin? No kuulkaa ihmiset, ei se dieettaaminen ihmistä tapa eikä varsinkaan vahvista, mutta saattaa se poistaa ne kesä kilot hiukan nopeammin, joten meikäläinen ainakin loman jälkeen tekee nämä asiat:

  • Korkki kiinni (älä huijaa, ettetkö muka kesällä joisi enemmän alkoholia kuin talvella?)
  • Sokerit pannaan (varsinkaan tässä kohtaa ei kannata valehdella itselleen karkin ja jäätelön syömistä)
  • Unta kuulaan (ihanko tosi? Et valvonut etkä katsonut Netflixiä normaalia pidempään?)
  • Kuntosalitreenit takaisin arkeen (Ai kävit salilla kesällä? Kuntosalikortin maksaminen ja käyminen siellä ovat eri asioita…)

Eli periaatteessa aloitan taas normaalin elämän ilman jokapäiväistä mässäilyä tai viikonloppuista Mojitoa tai varsinkaan viikolla olevaa Mojitoa! Rutiinit tulevat vahvemmiksi arkeen ja viikonloppu erotetaan viikosta.  Arki on tavallista menoa, ilman koristeita ja hömpötyksiä ja viikonloppu onkin sitten juhlaa!

 

Loma Pärnussa
Minä ja Touko Pärnussa lomalla.

 

Mutta ymmärrän täysin, että kaikki eivät todellakaan ole kykeneväisiä eikä edes halukkaita samanlaiseen kuriin kuin minä noine toiminpiteineni, niin nappaa tästä kevyemmät ohjeet lomalta paluuseen.

7 PÄIVÄN LOMALTAPALUU-OHJELMA

Noudata ohjeita numerojärjestyksessä, löydät yhden ohjeen jokaiselle päivälle. Aloita jo heti huomenna. Näin pääset nopeasti ja helposti takaisin arkisiin rutiineihin. Tervetuloa 7 päivän helppoon ja toimivaan lomaltapaluu-ohjelmaan!

1. Päivä
Juo vettä. Hanki itsellesi vesipullo, joka houkuttelee sinua juomaan vettä pitkin päivää. Voit laskea tarkan vesimäärän itsellesi 0,028 x oma paino. Pyri juomaan vesi ennen klo 18.00 niin juotu vesimäärä ei häiritse yöunia. Jos ei sopivaa juomapulloa löydy, juomalasi ajaa saman asian.

2. Päivä
Ruokaostosten tekeminen. Käy kaupassa ja tee itsellesi valmis suunnitelma mihin hyllyille menet. Ensimmäisenä mene HEVI-osastolle, josta valitset ruokakärryt puolilleen täyteen vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä. Tämän jälkeen kävele lihatiskille, josta valitset marinoimattomia lihaa, kanaa ja kalaa. Tämän jälkeen menet riisi ja pasta hyllylle, josta valitset sinulle sopivat pastat ja riisin. Tämän jälkeen öljyhyllylle, josta valitset laadukkaan ja mielellään kylmäpuristetun öljyn esim. oliiviöljyn. Sitten voit käydä maitohyllyllä valitsemassa välipalarahkoja ja raejuustoa. Pähkinähyllyltä voit hankkia myös välipalapähkinöitä rahkojen ja raejuustojen lisukkeeksi. Muistele onko sinulla aamupala tarvikkeita kotona esim. kaurahiutaleita, kananmunaa, smoothie marjoja, ja hae vielä ne jos tarvitsee. Näitä tuotteita voit nauttia myös iltapalaksi. Vältä alkoholia.

3. Päivä
Suunnitelmallisuus ja lepo. Laita itsellesi ruoka-ajat kalenteriin ja pidä niistä kiinni. Priorisoi syöminen ja pysy suunnitelmassa äläkä laiminlyö ruokahetkeä. Ota eväät mukaan töihin tai sitten valitse lounaspaikka niin, että pystyt siellä syömään terveellisesti ja mahdollisimman puhtaasti ja ravintorikkaasti. Keho tarvitsee myös lepoa. Joten tarkista riittävä unenmäärä, jota pitäisi saada vähintään 7-9 tuntia yössä.

Loma Pärnussa
Yritin aloittaa aamujoogan tekemisen, mutta piti pari keppiä heittää ensin.

 

4. Päivä
Liikunta. Lähde kävelylle, pyöräilemään, soutamaan, uimaan tai mieti itsellesi mielekäs laji. Kirjoita myös ylös itsellesi tavoite, minkä haluat saavuttaa. Tavoite voi olla mitä vain liittyen kuntoiluun ja sinun omaan hyvinvointiin, esim. painojen lisääminen kuntosalilla tiettyyn liikkeeseen tai kilometrien kerääminen lenkkeillen. Tarkista, että tavoite on realistinen ja helposti toteutettavissa.

5. Päivä
Aikataulutuksesta toteutukseen. Nyt sinun määränpää ja tavoite on selvillä. Ota siis kalenteri esiin ja merkkaa sinne ylös vaadittavat liikuntakerrat neljä viikkoa eteenpäin. Tee myös illalla hengitysharjoitus. Hengitä rauhallisesti sisään laskien mielessä neljään ja ulos laskien mielessä neljään. Toista harjoitusta niin kauan kun se tuntuu mielekkäältä ja tunnet sen rentouttavana vaikutuksen. Yleensä n. 2-5min on riittävän pitkä aika saavuttaaksesi rennon olotilan.

6. Päivä
Kerro tavoitteista perheelle ja ystävillesi ja kannusta heidätkin mukaan. Lähtekää yhdessä liikkumaan ja pitäkää positiivista fiilistä yllä. Pidä negatiiviset ajatukset poissa mielestä, koska ne vievät sinua poispäin tavoitteesta. Negatiivisten ajatusten sammuttaminen parantaa vastustuskykyä, terveyttä ja vetää puoleensa positiivisia ihmisiä ja tilanteita elämääsi.

7. Päivä
Nyt kohti uusia haasteita! Pysy perusasioissa, ja jätä hifistelyt tuonnemmaksi. Lihaskunto- ja aerobinenharjoittelu ovat kaiken liikkumisen perusta. Pidä siis huolta lihaksistasi kuin omista lapsistasi: syötä ja anna virikkeitä niille säännöllisesti ja pidä huolta, että lepoa tulee riittävästi. Mitä aktiivisempi olet arjessa sen helpompaa on arkea käsitellä. Terveelliset ja säännölliset elämäntavat tuovat puhtia arkeesi ja työpäivääsi.

Kummalla versiolla ajattelit startata loman jälkeen?

Tsemppiä loppuvuoden työjaksolle!

Kesäloma
Tässä me ollaan molemmat tyytyväisiä: minä sain joogata meren rannalla ja Touko sai noutaa keppiä vedestä.

 

Kuullaan taas!

Ninni <3

PS. Muistathan seurata mua myös instagramissa, mut löytää sieltä nimellä @niamariagrohn

Jaan päivittäin mm. kehonhuoltovinkkejä <3

5

Vastaa

Close Menu