Voihan voileipäkakku!

Syksymmällä sain pyynnön, että seuraavan kerran kun teen voileipäkakkua niin jaan sen tänne, ja nytpä se hetki koitti, kun viikonloppuna vietettiin Amandan syntymäpäiväjuhlia.

Mulla ei oikeesti ole mitään tiettyä yhtä ohjetta, vaan teen aina vähän sooloillen, mutta jostain syystä aina ne onnistuu. Nyt kuitenkin ihan tätä varten otin ylös kaiken mitä laitoin siihen tällä kertaa, niin tämän ohjeen kopioimalla ainakin onnistuu!

Eli tarvitset:

2 pussia taikaruisleipää

600 g lämminsavulohta

1 sipuli

1/2 paprika

1 dl maitoa kostuttamiseen

200g ranskankermaa

1 dl remoulade kastiketta

200g ruohosipulituorejuustoa

1/2 dl kurkkumajoneesia

100g kylmäsavulohta

100g Mozzarellaraastetta

Kourallinen rukolaa

 

Leikkaa leivistä reunat pois (vinkki: niistä voi tehdä krutonkeja).

Levitä uunivuokaan elmukelmua niin, että se tulee reippaasti yli reunojen.

Sekoita kulhossa lämminsavulohi, pilkottu sipuli ja paprika, remoulade kastike ja 100g ruohosipulituorejuustoa.

Lado leipiä vierekkäin vuokaan, niin että niistä muodostuu iso levy…

 

kostuta maidolla ja lisää päälle kerros lohitahnaa. Toista sama kunnes ainekset loppuvat, kiedo elmukelmu hyvin päälle ja laita yöksi jääkaappiin.

Seuraavan päivänä sekoita kulhossa 100g ruohosipulituorejuustoa, ranskankerma ja kurkkumajoneesi. Nosta voileipäkakku elmukelmun reunoista ulos vuoasta…

ja aseta tarjoiluastialle, hivuta elmukelmu alta pois ja levitä päällinen joka puolelle tasaisesti. Taputtele reunoille mozzarellaraaste ja koristele kylmäsavulohella ja rukolalla 🙂

Nam!

2

Vastaa

Close Menu