Vlogin perustaminen?

”Content is fire. Social media is gasoline”

Videobloggaus… uhka vai mahdollisuus…

Some on tänä päivänä erittäin isossa roolissa ihan normi pulliaisenkin elämässä. Facebook, instatilit, twitterit, linkedin, ynnä muut toimii monen digitaalisena käyntikorttina, joten yhä useampi on alkanut panostaa niihin entistä enemmän. Kaikki nykyaikainen toiminta on netissä. Se vaan on nykypäivää, ja etenkin vanhempi kansa yrittää räpiköidä kaikin voimin tämän digitalisoitumisen perässä, joka nuorimmalle kansalle taas on täysin arkista ja itseasiassa yhä harvempi 2000-luvun puolella syntynyt osaa lukea edes nykypäivänä perinteistä seinäkelloa kunnolla, mikä on aika järkyttävää. Omasta lähipiiristä kuitenkin löytyy 2000-luvulla syntynyttä nuorisoa, jonka avulla viimeistään pysyn itse perässä tässä alati kehittyvässä somemaailmassa ja ajan hermolla.

Vloggaamista olen miettinyt monta kertaa usean vuoden ajan ja aina kuopannut ajatuksen. Nyt tämä kysymys nousi taas mieleeni, että pitäisikö vai oisko se sittenkään mun juttu… Kirjottaminen on aina ollut mun juttu.. mutta toisaalta voisko sekin olla… -Niiin.. en oo koskaan sellasta sisällön tuottamista kokeillut.. se on vaan yleistynyt niin paljon viimevuosien aikana ja tuntuu, että yhä useampi katsoo nykyään mielummin videoita… Mutta… Mutta mutta…

Pitäisi perhehtyä enemmän aiheeseen ja ehkä treenailla sitä videokuvaamista ja editointia ensin, ennenkuin julistan kaikille aloittavani uuden harrastuksen, johon mahdollisesti kompastunkin ensimetrellä ja totean, että paskat tästä… Takaisin näppiksen ääreen näpyttelemään ja turpa kiinni…

Mulle nimittäin on muutama tuttu esittänyt toiveen siitä, että aloittaisin vloggaamisen, koska sitä olisi kuulemma hauska katsoa, en tiedä sitten. Kyllä sitä ajoittain läppä arjessa lentääkin, mutta olisiko se mun tyyli tehdä vlogia kuitenkaan, vai puhuisinko enemmän asiaa? Olisiko se samanlainen, kuin tämä normaali blogikin, mutta ääneen puhuttuna?

Kutkuttaa ajatus ja varsinkin, kun innostun aina kaikesta uudesta, mutta sitten se kyllä saattaa lopahtaa yhtä nopeasti.

Jos jollain teistä lukijoista on kokemusta, niin neuvoja saa jakaa, kuinka aloittaa ja mitä pitää ottaa huomioon ynnä muuta ja muutenkin sana on vapaa! Mielipiteitä on aina kiva kuulla!

Alan nyt ajan kanssa tutustumaan erilaisiin vlogeihin ja miettimään asiaa tosissani. Ehkä se tällä kertaa toteutuu. Joskin turha ihan heti odottaa tapahtuvaksi, jos ollenkaan. Tämä on kuitenkin puntaroimisen arvoinen idea, pohdin sitä nyt vielä.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikki te <3

3

This Post Has 6 Comments

 1. Kannattaa!!! <3

  1. Niiiiiiiiii…. se vois olla hauskaa kyllä 😀

 2. Laita vaan tulemaan vlogeja, mutta keskity tekemiseen, suunittele se , tee löysä käsikirjoitus ja editoi hyvin, jos aiheeseen, vlogiisi sopii, käytä tehosteita, musiikkia ym, teksti ruutuja, huomio tekstejä ym..
  Jos sinulla mielyttävä ääni ja esiintyminen miksi edes epäröit.
  Etsivä löytää, yrittävä onnistuu
  Tee se mitä pelkäät, niin tulet siksi mikä olet
  Ken uskaltaa voittaa 😀

 3. Koita välttää ainakin se virhe mitä monet vlogarit tekevät, että kuvaavat itseään liian läheltä.
  Puhuva naama, vlogarin kasvot voi olla hauska 1 kerran ja muuttuu typeräksi sen jälkeen, eli kuvaa itseäsi tarpeeksi kaukaa, ei vain lähikuvaa kasvoista.

  Muista tuoda oma vlogi persoonasi esiin hyvässä ja pahassa, siitä katsojat tykkäävät tai eivät.
  Teenäiseen sepustukseen ja persoonaan yleensä moni kyllästyy samantien. Eli rohkeasti vaan tekemään, kerro aiheista jotka sinulle tärkeitä ja läheisiä, sinulla oma näkemys, kokemus tai ihmetys, kiinostus niistä. Silloin ne mahdollisesti myös mielenkiintoisia !

 4. Kiitos paljon vinkeistä ja kommenteista! Perehdyn aiheeseen kyllä ja mietin mielummin etukäteen ja suunnittelen sisällön, ettei tule lähdettyä ihan ”soitellen sotaan” ????

Vastaa

Close Menu