Vähähiilihydraattiset lettukestit

”Keep calm and eat no carbs” 

Hellurei! Jokaisenhan tekee välillä mieli herkutella ja jokunen aika sitten laitoin instaan videota siitä, kun paistelin ekaa kertaa näitä vhh-lettuja, ja koska ne olikin niin ”aidon” makuisia, että yllätyin itsekin, niin lupasin reseptiä myös tänne jakaa, joten täältä tulee!

Olen toistaiseksi tehnyt näitä vain itselleni, joten ohje on sopiva yhdelle nälkäiselle herkkusuulle, ja sitten vaan tuplaatte määrät, jos herkuttelijoita on kaksi jne.

Tarvitset :

1 kananmuna

1,5 rkl psylliumia

1 dl maitojuomaa

20g voisulaa

 

Päälle:

100g pakastemansikoita

1 dl kuohukermaa

Sugarfree caramel syrupia

0,5 dl steviaa/oman maun mukaan

Sekoita taikinan ainekset kipossa ja odota hetki, että psyllium turpoaa. Paista kookosöljyssä tai voissa pannulla. Nämä letut käyttäytyy pannulla vähän erilailla, kuin tavallinen lettutaikina, ja sen vaatii vähän totuttelua. Kuten tavallissasa taikinassa, niin tässäkin ensimmäinen lettu ei ehkä onnistu kovin hyvin, mutta sitten se alkaa sujumaan. Letut ovat ilmavia pannulla, mutta lautasella litisyy normaalin letun näköiseksi.

Survo mansikat sauvasekoittimella, makeuta stevialla, vatkaa kerma ja laita lettujen päälle. Lopuksi vielä sokeriton caramel siirappi kruunaa setin.

Tässä koko annoksessa on vain n. 15g hiilaria, vertailun vuoksi laskin, mitä sokerilla ja vehnäjauhotaikinalla olisi ja 150g näytti hiilarien osuus siinä. Jos haluaa vielä vähemmän hiilaria, niin mansikoista saa sen 6g vielä tiputettua alemmas kun ne jättää pois.

 

Herkullista sunnuntaita!

2

Vastaa

Close Menu