Vadelmasuklaa, en pysty mä päättää…

”If you can’t change your surroundings, change your hair color ”

 

Hyvää sunnuntaita kansa!

Tänään puhutaan hiusväreistä.

Itse olen käynyt läpi lähes kaikki mahdolliset hiusvärit päässäni elämäni aikana, nyt viime vuosina olen kuitenkin jäänyt ruskeansävyiseksi paria vaalennussirkusta lukuunottamatta. Olen myös aina haaveillut omista pitkistä ja paksuista kutreista, jotka mulla joskus ennen tätä kaikkea värjäyshulluutta on ollut. Ei enää. Hiustenpidennys on ollut osa mun elämää jo usean vuoden ajan. Olen nyt yrittänyt noin 10 vuotta kasvattaa omaa tukkaani puolipitkästä pitkäksi, mutta koska kyllästyn hiusväriini niin äkkiä, että kaikki värjäysprosessit mitä tukalleni olen tehnyt, on kerta toisensa jälkeen haurauttanut latvat niin huonoiksi, että samaa tahtia mitä juuresta kasvaa niin latvasta katkeaa.

 

 

Noin vuosi sitten lopetin hiusteni kestovärjäämisen ja jätin värin suht vaalean sävyiseksi, jotta pohjaan tarttuu helposti eri värit. Sen jälkeen olen ainoastaan käyttänyt sävyteshampoita, sävytehoitoja tai kevytvärejä. Jolloin sävy haalenee itsestään muutaman viikon kuluessa ja voin taas värinpoistoa tekemättä vaihtaa sävyä. Olen aivan rakastunut tähän tapaani ”värjätä” tukkaa. Ei enää syövyttäviä ammoniakkimarinaadeja hiuksiin, vaan päin vastoin! Kutrit onkin kasvanut ja vahvistunut jo tämän yhden vuoden aikana paljon enemmän, kuin aikoihin.

Tässä edullinen ja hiuksia säästävä tapa siis helposti kyllästyville.

Itse olen testannut kolmea eri vaihtoehtoa ja ne ovat kestävyysjärjestyksessä.

 

Ensimmäisenä sävytehoito aka Colormask:

Löytyy hyvin varustetuista marketeista, maksaa 8-10 euroa, löytyy useampaa sävyä ja värin kestoaika on näistä lyhyin. Värin kokonaan poistumiseen menee parista muutamaan viikkoon. Tämä on epäilemättä hiuksille paras vaihtoehto, koska kyseessä siis käytännössä hoitoaine.

 

Jos kuitenkin kaipaa hieman pidempää kestävyyttä tai haluaa peittää vain tyvikasvun, niin Poly color- merkkinen sävyteshampoo on hyväksi testattu. Kestää parikin kuukautta, kunnes väri alkaa pikkuhiljaa haaleta. Tämä löytyy useissa värivaihtoehdoissa myös hyvin varustetuista tavarataloista 7-10e hintaan.

 

 

Jos haluat pitkäkestoisen värin, joka ei haalene, mutta ei kuitenkaan ole kestoväri vaan kevytväri, niin L’orealin casting creme gloss- merkkinen paketti kannattaa etsiä käsiinsä. Näitäkin löytyy erittäin useissa eri sävyissä ja useimmista marketeista löytyy ainakin osa värivaihtoehdoista. Hinta vaihtelee 10 ja 15 euron välillä.

 

3

Vastaa

Close Menu