Taaperon kanssa lentäminen…

”Don’t take every challenge as a problem, take every problem as a challenge

Hello everyone!

Meillä ulkomaan reissu lähenee ja mua on alkanut yllättävän paljon stressaamaan tuleva lento tai oikeestaan lennot , kun niitä lentoja on tosiaan edessä yhteensä 4 , johtuen kahdesta eri reissusta lyhyen ajan sisällä, niin ahdistaa jo valmiiksi mitä siitä ton paikallaan pysymättömän vauhtihirmun kanssa voi tulla. Nään hyvin elävästi silmissäni sen, miten mua tullaan mulkoilemaan jo lentokentällä tuomitsevan paheksuvasti ja kuinka lentokoneessa se ärsytyksen ja vihan ilmapiiri on suorastaan käsinkosketeltava kun meidän pieni ilopilleri ottaa tilan haltuun …onneksi edessä on ”vain” noin 4 tunnin lennot, (kaikki kädet ja jalat ristiin, että ei ainkaan olisi myöhässä aikataulusta) .

Niinkuin oon aiemminkin kirjoittanut, sillon, kun ei itellä ollut vielä lasta ja olin aika kovakin maailman matkaaja (se onkin ollut ihan ehdottomasti mun yks henkirei’istä) , niin muistan kyllä kironneeni hyvin useaan otteeseen lentokoneeseen lapsia raahaavat äidit ja ihmettelin, miksi niitä lapsia pitää pienenä sinne ulkomaille ylipäätään raijata, kun eivät kuitenkaan tule kokemuksesta mitään edes muistamaan.

Koska pelkkä lentokin on lapselle hirvittävän raskas ja sitä kautta myös kaikkien kanssamatkustajien lento entistäkin raskaampi. Näin ajattelin. Ja ajattelen toisaalta edelleen, mutta hyvin jännästi se mieli kuitenkin muuttui siinä suhteessa, että se halu etelään on kasvanut tän parin vuoden pakollisen matkustustauon jälkeen niin sietämättömäksi, että olen valmis ottamaan sen riskin, että edessä tulee olemaan elämäni tuskallisimmat 4h suuntaansa. Vauvahan olisi ollut vielä helppo, tissi suuhun ja turpa pysyy kiinni koko matkan siinä sylissä uinuessa vaikka pidemmänkin lennon ajan. Mutta ei tässä reilun vuoden iässä.

Mua on ehkä alkanut jo vähän jopa kaduttaa koko juttu kun mietin, että millä ihmeen keinolla toi lapsi pysyy 4h sylissä, paikallaan, huutamatta, itkemättä ja rimpuilematta. Ei sitten niin millään. Lastenohjelmia voisi tietenkin laittaa katsomaan tabletilta, mutta kun ei hän sitten kumminkaan ole vielä tarpeeksi iso jaksaakseen keskittyä siihenkään muutamaa minuuttia kauempaa.  Oonko aivan idiootti, että lähden edes yrittämään. Olisiko syytä hakea pamiresepti itselle varmuuden vuoksi ennen lentoa 😀

Yritän ottaa tän haasteena vastaan, mutta millä ihmeellä saa melkein puolitoista vuotiaan lapsen pysymään pienessä tilassa nätisti pitkän ajan? Onko teillä kenelläkään kokemusta ja jos niin minkälaisia?

Vinkkejä kaivataan!

4

This Post Has 2 Comments

  1. Moi. Hankit uuden piirustuskirjan ja pienen lelun lennonajaksi hänelle, jotka annat koneessa vasta. Niillä saa huomion vähäksi aikaa niihin.. Tabletista lastenelokuva pyörimään..

    1. Kiitos vinkistä! Täytyy lähteä piirustuskirja ostoksille! 🙂

Vastaa

Close Menu