Paris


Paris_loma_halvatlennot_blogi

”A bad day in Paris is still better than a good day in anywhere else” 

Huomenta muruset! Into alkaa muuttua käsinkosketeltavaksi mitä lähemmäksi tuleva Pariisin loma käy! TASAN viikon päästä olen todennäköisesti juuri herännyt ihanasta ranskalaisesta hotellista (ja pitkästä aikaa johonkin muuhun kun pari vuotiaan uhmaikäisen huuteluun) , syönyt ihanan ranskalaisen aamiaisen jossakin ihanassa ranskalaisessa kahvilassa ja valmistaudun ihanaan päivään ihastelemaan ihania ranskalaisia nähtävyyksiä. Mainitsinko jo tarpeeksi monta kertaa sanan ”ihana”?

Tämä taisi mennä jo ärsyttävän hehkutuksen puolelle. Mutta ei haittaa, koska hehkutan mielelläni ärsyttävän paljon nyt tätä, sillä se on ainoa ihana asia pieneen ikuisuuteen. Koska koko syksy on mennyt epätoivoisessa sumussa tuskaillen pääsykoematskun kanssa ja nyt vihdoin koe on ohi ja saan hyvällä omallatunnolla nauttia ansaitusta lomasta hyvässä seurassa! Ja sen aion myös todella tehdä.

Ja itseasiassa niin on kyllä ansainnut kanssamatkustajanikin, joka on töillään rääkännyt itsensä jo aivan burnarin partaalle. Tämän kaksikon on siis aikakin heittäytyä vähän vapaalle.

Idea tähän matkaan lähti eräänä hyvin tavallisena, aurinkoisena lauantai iltapäivänä, kun Norwegian ilmoitti naurettavan edullisista euroopan lennoistaan. Maksettavaahan näille meno-paluu lipuille tuli yhteensä ainoastaan about 100e! Ei siis voinut vaan siinä kohtaa jättää ostamatta.

Olemme valmistautuneet hyvin ja ostaneet jo etukäteen liput Riemukaarelle ihastelemaan Pariisin vilinää, taidemuseo Louvreen todistamaan mm. Mona Lisan olemassaoloa, sekä Eiffel-tornin yleellisen näköala-ravintolan illallispöytään.

Jokainen ansaitsisi kyllä tietyin väliajoin pientä piristystä arkeensa matkailusta. Eikä tämä vaatinut edes kovin pitkää penniä, joten sopii pienemmällekin budjetille kunhan pysyy kärppänä lentotarjouksista ja hotellitkin irtoaa semihalvalla, kun ei ihan pahimpaan sesonkiaikaan iske mestoille.

Oon pitkään haaveillut Pariisista, mutta jostain syystä ei vaan aiemmin ole tullut siellä käytyä. Kohta on!

Vielä kerran- niiiiiin ihanaa!

I was born to travel.

Pariisi_miniloma_hymy_onni

 

1

Vastaa

Close Menu