Paluu arkeen…

”Vacation is over. Time to officially remember what day of the week it is”

Huhhuijaa!

4,5 viikkoa lomaa takana ja  kolmen päivän työviikko tuntuikin ihan hurjan raskaalta ja lomalaisen rytmiin sopimattomalta puristukselta. Ensiviikkoa pelolla odotellen.

Ja kun ei saa valittaa… Mutta… Tää helle… Eikä niinkään päivät mut jumantsuikka ne trooppiset yöt… Kun loma tuli aikalailla vietettyä mökillä, jossa sentään asfaltti ei hohkanut lämpöä ympärillä ja aurinko paistanut suoraan sisään ikkunoista ympäri päivän, niin tää kiviseen kerrostaloon, asfalttiviidakon keskelle palaaminen on vähän iskenyt vasten kasvoja. Ei auta tuuletin, ei avoimet ikkunat ja läpiveto. Ei, se ei auta.

En uskonut koskaan sanovani tätä, mutta olen helpottonut ,enkä edes salaa siitä, että ilmat on hitusen viilenemään päin ja nämä pienet sadekuurot ei häiritse ollenkaan.
On vähän ikävä hyvin nukuttuja öitä ja sitä, että voi käpertyä peittoon märän pyyhkeen sijasta…

Ja vaikka olen henkeen ja vereen kesän lapsi ja olen todellakin nauttinut tästä poikkeuksellisen pitkästä kesästä täysin rinnoin (lukuunottamatta niitä hikisiä öitä), niin iiiihan pikkusen kuitenkin jopa odotan niitä syksyn pimeneviä iltoja, kynttilöitä ja lasillista punaviiniä parvekkeella viltin alla. Siinä on jotain ihanan tunnelmallista myös. Ja syksy on on muutenkin toisinaan erittäinkin ihana vuodenaika, kunhan ei sada kokoajan.

Kestää hetki taas totutella tähän arkeen ja siihen, että viikonpäivät meneekin töissä. Mutta onneksi kuitenkin mulla on hyvin töiden jälkeenkin aikaa puuhata juttuja ja käytiinkin viime keskiviikkona iltauinnilla Allas sea poolilla ekaa kertaa, ja olihan se aika jees, vaikkakin 14 euron sisäänpääsymaksu tuntui vähän suolaselta maksaa parista tunnista, olisi ehkä enemmän hintansa väärti jos viettäisi koko päivän siellä.. mutta tulipahan nyt käytyä sielläkin.

Ruokailutottumukset on taas muutettu arkirytmiin, lomalla ei juuri ollenkaan tullut katottua mitä suuhun työntyi. Eikä myöskään tullut liikuttua ainakaan säännöllisesti.

Vieläkään en ihan ole saanut treenirutiineista kiinni, mutta olen pitänyt huolen siitä, että joka päivä on tullut tehtyä jotain noin tunnin ajan ja tavoite on nyt jatkossa vetää salilla 3x viikossa ja lisäksi kahdesti kävelylenkki eli 5 päivänä viikossa tulisi urheiltua. Mutta nyt vielä vähän sekaisesti yhtenä päivänä uitu, toisena pyöräilty tai kahvakuulailtu, lenkkeilty tms.

Ruokailut on taas tällä hetkellä seuraavanlaiset:
Aamupalaksi on mennyt kaurapuuroa ja marjoja sekä kahvia, lounaalla joka toinen päivä salaatti ja joka toinen päivä sosekeitto. Illallinen on myös menty salaattilinjalla.
Josko tässä nyt pääsisin näillä pienillä muutoksilla kesän ilokiloista niin jouluna voisi sitten taas vetää hyvillä mielin mahan täydeltä kinkkua ja suklaata.

Huippua sunnuntaita kaikille ja tsemppiä tulevaan viikkoon!

2

This Post Has 4 Comments

 1. Mäkin odotan syksyä jo, vaikka kesä ihana onkin! Tsemppiä itsellesikin!

 2. Kiitos 🙂

 3. Hip hei Ira
  Jos ja kun kaurapuuro maistuu, voit tehdä kaurasta ja marjoista hyvin smootie valipalan tai aamiaisen jos et jaksa puuroa keitellä.
  Laita kauraa tehosekoittimeen 3-4 desiä, marjoja( mustikaa, viinmarjoja, puolukkaa, mansikkaa, vadelmaa tai mieli hedelmiä ja marjoja) sama tai 4 desiä, vettä sopivasti( niin että marjat ja kaurat peittyy veden märästä) että tulee juotavaa ja sitten vain sekaisin tehosekoitimessa tapeeksi kauan.
  Kaura sulaa veteen ja juomasta tulee hiukka paksua mutta helposti juotavaa marjakiiselimäistä, hunajaa voi laittaa 1 tai 2 ruokalusikallista jos marjojen happamuus häiritsee, silloin maku pehmenee ja makeutuu( hunaja myös superfoodia jota voi käyttää mys palohaavoihin ym ulkoisesti).
  Kaura superfoodia kuten marjatkin, kaura pitää myös vatsasi kunnossa beetaglukaania avulla.
  Kaurassa myös proteiiniä noin 15% mutta jos haluaa lisätä protskujauhoa juomaan sekin ok, mutta juoma hyvä, ravitseva ja erittäin terveelinen ilmankin!
  Kokeille ja huomaat kuinka hyvää ja helppoa, annokseksi tulee 2-3 ja voit laittaa treenijuomapulloon jääkaappiin tai ottaa mukaan jos juot muutaman tunnin kuluessa( kannattaa säilyttää jääkaapissa) säilyy siellä ainakin 2 vrk hyvänä.
  Nam nam super foodia ja erittäin helppo väli, aamupala tai iltapala!

Vastaa

Close Menu