Nizza

Nizza

”Nice is nice” 

… And it really was..

Okei… Siis ensinnäkin bonjour vaan pitkästä aikaa!

Pakko sanoa, että oon oikeesti kokenut aika huonoa omaatuntoa kun en oo saanut aikaiseksi päivittää blogia super pitkään aikaan, mutta tässä sitä ollaan taas! Kevät ja koulun liian monet tentit vei jotenkin kaikki mehut, niin että mihinkään ylimääräiseen ei oikeen jäänyt energiaa ja asiat, joiden tekemisestä olen aina nauttinut, tuntuikin yhtäkkiä taakalta.

Kun kirjoittelen tänne, se tulee aina sydämestä ja mulla on (kai :D) jotain sanottavaakin, joten ei ole tuntunut luonnolliselta väkisin vääntää. Vaikka onhan mulle kertynyt tässä vaikka mitä kerrottavaakin, niiden tekstiksi pukeminen on vaan tuntunut työläältä viime aikoina.

Lupasin jo viime kuussa kertoa meidän ihanasta tyttöporukan lomasta Ranskan rivieralla.

Tällä kyseisellä porukalla on ollut aina hemmetinmoisia haasteita saada aikatauluja yhteen edes yhteisen dinnerin ajaksi Helsingissä, joten se, että oltiin saatu varattua yhteinen pitkä viikonloppu Nizzaan oli unenomaista ja absurdi ajatus, jota en voinut todeksi uskoa, ennenkuin jokainen oli lentokoneessa istumassa yhtenä kappaleena.

Saavuimme Nizzaan torstaina klo 19 maissa paikallista aikaa, lento kesti reilut 3 tuntia, eli oli siedettävä matka, etenkin kun sen vietti viiniä litkien. Meillä kävi paskamainen tuuri, kun tehtiin check in niin myöhään, että jäljelle jääneet paikat oli sikin sokin pitkin konetta ja vain kaksi onnekasta pääsi vierekkäin istumaan. Onneksi koneessahan voi myös seistä, joten nousun jälkeen painelikin koneen etuosaan, jossa patsastelin ystäväni Mariannen jakkaran vieressä koko loppulennon ajan ja olin varmasti  matkan ärsyttävin asiakas eväskärryjä työntelevien lentoemojen vinkkelistä katsottuna, sillä seisoinhan koko ajan heidän ladullaan.

Hotellin olin varannut meille sillä perusteella, että se on lähellä keskustaa, myös suomalaisten (ja muidenkin) asiakkaiden kommentteja tykkään lueskella, koska niistä saa aika hyvän kuvan millainen todellisuus on vastassa. Moni olikin kommentteihin kirjoittanut, miten mukava on, kun juna-asema on lähellä, mutta keskustaan on kävellenkin vain 2km, joten sen terve ihminen kyllä kävelee käden- tai tässä tapauksessa jalankäänteessä. Noh, en sitten tiedä missä harhoissa nämä kommenttien kirjoittajat olivat olleet, koska perille päästessä paljastui, että Nizzan keskusta olikin noin 17km päässä. Hotelli kyllä oli oikein kiva kattoterassi-altaineen ja merimaisemineen…

… mutta Nizza ei todentotta ole mikään halpispaikka, ja jopa uberillä keskustaan maksoi 60-70 euroa tila-autolla.

Ensimmäisenä iltana ei ehditty oikeastaan muuta, kuin huutavan nälkäisinä kirmata hotellin kattoterassille syömään.

Seuraavana aamuna menimme ottamaan altaalle aurinkoa ja hölmöinä ja rusketuksen ahneina harva viitsi aurinkorasvoja levitellä, kun aurinkokaan ei tuntunut ollenkaan polttavalta. Mutta oli kuitenkin sitäkin petollisempi, ja jokaisen iho punoitti viimeistään iltaan mennessä hehkuvan pinkkinä. Yksi raukka kuitenkin paloi todella pahasti, joten hän nukkui seuraavam yönsä missä muaallakaan, kuin kylpyammeessa ja joutui jättäytymään illan yökerhosuunnitelmista kokonaan. Opin sitten aptekkarilta senkin, että kun iho on palanut, paras lääke on toki rasva, mutta ennen kaikkea vesi. Kaikki kropan neste menee palaneen ihon jäähdytämiseen ja nestehukka on todennnäköinen ja myös polttelevaa ihoa pahentava, mikäli unohtaa juoda, ja sitä todella tulee juoda kannuittain vettä ja urheilujuomaa. 

Eli- opin ainakin jotain siitäkin.

Meillä ei oikein syömisaikataulut mennyt paikalliseen rytmiin, ja olisimme ollut nälkäisinä juuri klo 16-17 aikoihin, jolloin Nizzan keksustassa suurin osa ravintoloista ei tarjoillut ruokaa, ei kiinnostanut juurikaan mäkkiinkään mennä, mutta vaihtoehdot oli vähissä ja jengi nälkäisenä, valitsimme sitten sentään jonkin paikallisen, hieman tasokkaamman hampparipaikan, mutta eihän se nyt ihan putkeen mennyt.

Illalla sitten korkattiin viinipullot ja alettiin selaamaan yökerhosuosituksia netistä, ja voin sanoa, että oli kyllä todella haastellista sieltä löytää mitään. Kello alkoi olla jo lähempänä 01, joten johonkin sitä sitten vaan piti mennä ja otettiin suosituksista joku potentiaalisin vaihtoehto, hypättiin uberin kyytiin ja päädyimme johonkin pimeälle kujalle, jossa ei kyllä yökerhosta ollut tietoakaan. Tuli sitten siinä vaiheessa mieleen, että olisikin kannattanut ladata tinder, ihan vaan sitä varten, että olisi päässyt paikallisilta kyselemään ajankohtaisia baarisuosituksia. Joku pieni bilisbaari sitten löytyi nurkalta, jonne päätettiin mennä ottamaan yhdet neuvoa antavat lasilliset. Ovimiehelläkään ei oikein engalnti taittunut kun yritimme neuvoa häneltä kysellä, onneksi vieressä sattui olemaan pari paikallista nuorta miestä, jotka sitten ystävällisesti johdatti meidät 2 km päähän yökerhoon, joka oli kuulemma ”the place to be”  , High Club-nimeltään. No en tiedä hyvästä, mutta ajoi se asian. Drinkit oli Nizzassa 15 euron luokkaa, mutta viini kaupassa vain muutaman euron. Se kai kompensoi asiaa.

Seuraavana päivänä päätettiin lähteäjunalla Monacoon päiväretkelle, siellä oli kaunista ja ihanaa, harmi, että aika oli rajallinen, eikä oikeastaan ehditty montaa tuntia siellä aikaa viettämään , kun piti jo lähteä takaisin.

Emme olleetkaan ainoat Monacosta pois päin lähtevät ihmiset, ja junaraide täyttyi täyttymistään muista ihmisistä junaaa odotellessa. Lopulta juna änkeytyi niin täyteen, että siellä seistiin sillit suolassa toistemme ihoilla kiinni.

 

Sitten tapahtui se klassinen, suomalaisen urpoturistin ansa.

Höpöttelimme keskenämme kolmen hengen porukassa junan yläkertaan kulkevassa portaikossa , kun kaksi muuta olivat juuttuneet ihmismassan sekaan junan ulko-ovien läheisyyteen. Päivittelimme siinä kuuluvaan ääneen, että hitto vie jos yläkerrasta nyt joku haluaa jäädä junasta pois ennen omaa pysäkkiämme, niin väistämisen-halu ja mahdollisuus on hyvin pieni. Sitten näinkin mieshenkilön nousevan matkalaukun kanssa sen näköisenä, että hän haluaa juurikin pelkojemme mukaisesti änkeä ohi päästäkseen junasta ulos. Tokaisin (äänekkäästi, tottakai), että ” Ei vi**u, sieltä joku nyt tulee”, johon mies sitten vastasi SUOMEKSI, että ” Juu jäisin tässä, kannattaa varmaan vähän varoa mitä puhuu”. Ja ihan kun tämä nyt ei olisi jo riittänyt tekemään meistä luullakseni aikuisista ihmisistä täysidiootteja, niin alatasanteella seisovat 2 muuta jengimme suomalaisoturia tätä keskustelua kuulematta toistaa saman virheen sanomalla ”Ei vi**u, sieltä joku sankari nyt änkee” , johon mies taasen topakasta vastasi, että ”Juu, täältä tämä sankari nyt tulisi”. 

Voitte vaan kuvitella sitä häpeän määrää, joka sen jälkeen vallitsi tunnetilojamme ja edelleen hävettää. Mekin kaikki maailmaa paljon nähneenä ja matkustaneena edelleen ilmeisesti kuvittelimme olevamme maailman ainoat suomalaiset niinkin suositussa euroopan kohteessa, kuin Ranska.

Viimisenä iltana menimme vielä Nizzan keskustan rantaan ihailemaan merta ja dinnerille, siitä drinkkien kautta hotellille pakkaamaan, ja aamulla koittikin jo kotiin lähtö. Rahaa paloi paljon, aikaa olisi voinut olla enemmän ja uudelleen täytyy kyllä vielä lähteä. Kaiken kaikkiaan suosittelen kyllä matkustamista Nizzaan. Toukokuun alussa lämmintä oli noin 20-22 astetta päivällä, illalla piti vetää pitkähihainen päälle, mutta muuten hyvin pärjäsi kesäisissä vaatteissa. Hotelli kannattaa katsoa josatin OIKEASTI läheltä keskustaa ja suunnitella syömisaikataulut meitä paremmin, klo 16-19 monen ravintolan keittiö on kiinni.

Seuraavaa reissua odotellessa, next Tallinn, then Varna <3  

xoxo

By: me

1

This Post Has 3 Comments

 1. Nizza on kiva paikka ja siellä kannattaa olla ihan keskustassa.
  Keskustan tuntumassa monia siistejä ja keskihintaisia hotelleja noin 100-200 m päässä rannalta, jossa ei ole uima-allasta ym, mutta muuten mukavia hotelleja.
  Nizzassa minusta on oleellista olla Nizzan rannalla, niin saa hyvän käsityksen kaupungista, paikallisista, rannasta ym..
  Nizzan ranta on suurelta osaltaan yleinen, toki maksullisia rantaclubejakin on ja niissäkin kiva olla.
  Mutta yleiseen rantaan kannattaa tutustua siellä normi Ranskalaisiakin.

  Kiva jos teillä oli kivaa vaikka matka oli lyhyt ja valmistelut sekä suunnitelmat eivät menneet ihan kohdalleen.
  Koitin sinulle Rhodoksen matkasi jälkeen kertoa miten ja mistä saa hyvää tietoa ravintoloista, hotelleista ja clubeista, mutta et tainnut omaksua vihjeitä. 🙂
  Kertaus on tietojen taito ja varmuus…—-> Google maps,–> haku: kaupunki Nizza restaurants, clubs, hotels ym.. silloin kartta haku näyttää tarkan paikan ja kun klikkaat paikkaa kartalla, niin vasempaan laitaan tulee tietoja siitä paikasta mitä klikkaat, kun skrollaat alas, esille tullutta tietoruutua/ osiota, kartta sivun vasemmalla laidalla, niin paikasta tulee lukuisia kuvia, mitä suositumpi paikka sitä enemmän kuvia.

  Samoin on hotellien ja ravintoloidenkin kohdalla ja jos olet jo matkalla ilman läppäria, puhelimessa google maps toimii samalla tavalla.

  Nizzan rantabulevardin varrellakin on ainakin yksi hyvännäköinen clubi High Club.
  Rannalla monia kivoja ranta ravintoloita jotka löytyy kartasta esimerkiksi Blue Beach, Wip beach ym.. annoksista ja paikasta löytyy kuvia.
  Rantabulevardin varrella myös paljon ravintoloita, jotka nekin näkyy google mapista!

  Netin kummallisessa maailmassa ei kannata yhteen tahoon uskoa, joten kaikki nämä paikat löytyvät myös tripadvisorista kuvineen, kun hakee nimellä, siellä myös hotelleista, ravintoloista( annoksista), clubeista satoja ja tuhansia kuvia.

  Eli jos nyt ennen ensi matkaa jo käytät tätä helppoa vinkkiä asioiden, hotellien, ravintoloiden selvittämiseen, sitten on helpompi löytää hyvät paikat. 🙂
  Kartalla pystyt menemään myös katunäkymään ja kuljeksia pitkin kaupunkia katsomassa mikä näyttäisi kivalta ja menemisen arvoiselta paikalta, nähtävyydet, puistot ja sen sellaiset varsinkin jos on lyhyt matka, se kannattaa suunnitella hyvin!

  Mukavaa kesän jatkoa.

  1. Kiitos vinkeistä. Juu kyllä trip advisor oli käytössä jo pariisin matkalla ja nytkin, mutta ei ilmeisesti osattu ottaa siitä kaikkea irti, sillä kun yritimme etsiä keskustassa lähimpiä ravintoloita niin trip advisor ei näyttänyt sitä, Google maps näytti sijainnin muttei muuta. Mutta pitää nyy katsoa ohjeidesi mukaan ensi kerralla.

 2. Kivaltahan tuo teidän hotellin allasalue näytti, vaikka ei Nizzan keskustassa ollutkaan ja turhahan sitä urpoturisti kommentointia on hävetä, ei aina tarvitse olla poliittisestikorrekti kun joku suomalainen urposankari ymmärtää kommentit ulkomailla.
  Miksi et laittanut ighen enempää Nizzan matkakuvia?

  Mikä Tallinnaan vetää, eikö se ole jo nähty, vai menettekö viina ostoksille?
  Saitko opinnot kunnialla kevätkauden osalta tehtyä, koska aloitat vlokkaamisen?
  Mitä pidät kesä myrskyistä, salamista ja ukkosesta?
  Kesän ”paras” hitti biisi on tänä kesänä?

Vastaa

Close Menu