Maybe one day you’ll understand why

”Everything happens for a reason”

Ihmisen elämän aikana tapahtuu paljon asioita, joistä käteen jää vain kysymysmerkki… Yksi niistä…

Viisi vuotta sitten koin todella kipeän eron silloisesta avopuolisosta ja koko eroon liittyi paljon muutakin sotkua, mikä taas aiheutti lisäahdistusta vihaa, pettymistä ja extrasurua. Silloin sitä oli todella vaikea ymmärtää, miksi se kaikki tapahtui. Yleinen ja vähän kliseinenkin voimalause, mitä monet etenkin eron edessä hokee on, että kaikella on tarkoituksensa. Tätähän minäkin silloin koitin itselleni selittää, mutta mikä se tarkoitus kaiken päättymiselle oli, jäi arvoitukseksi.

Muistan kuunnelleeni niihin aikoihin paljon Passengerin-Let her go kappaletta ja lainit ”maybe one day you’ll understand why” jäi soimaan päähäni. Joku ajatus johti toiseen ja ajauduin tällä viikolla yksi aamu töihin kävellessäni nyt vuosien jälkeen miettimään noita aikoja, tuota biisiä ja noita sanoja. Ja se oli aivan ihanan valaiseva hetki, kun tajusin, että nythän se on päivänselvää miksi. Mikäli se suhde olisi jatkunut, niin mun elämäni valo ja kaikkein  tärkein ihminen ei koskaan olisi syntynyt, eli pieni tyttäreni, jota ilman en enää elämää voisi kuvitellakaan.

Mä itse uskon ihan vilpittömästi siihen, että kaikella oikeastikin on tarkoituksensa ja elämä on ikäänkuin käsikirjoitettu elokuva. Asiat, joiden kuuluu tapahtua, niin tavalla tai toisella tulee tapahtumaan. Ja jotta mun syntymään tarkoitettu lapseni voisi tulla, oli väärä ihminenkin potkittava mun elämästä hittoon, muuten olisi syntynyt joku ihan muu kuin juuri Amanda.

Kannoin suhteellisen pitkään kaunaa eroon johtaneista asioista ja kaikesta siitä mitä siihen liittyi, vaikka varsinaisesta erosta ja siitä ihmisestä olinkin päässyt jo aikaa sitten yli. Onneksi kuitenkin jossain vaiheessa pystyin sen turhan painolastin omasta selästäni tiputtamaan ja hyväksyin ne tapahtumat opettavaisina kokemuksina menneisyydessä. Enkä sen jälkeen liiemmin ajatellut asiaa, kuin vasta nyt tällä viikolla ja tuntuu, että se asia sai vihdoin viimeisen silaisun ja pisteen i:n päälle kun tajusin, että nythän mulla tosiaan on se kaivattu vastaus.  Olisin tämän toki oivaltanut jo kauan sitten, jos olisin tullut ajatelleeksi asiaa, mutta nytpä sitten viimeistään.

Moni asia kuitenkin jää vaille tietoista vastausta siitä, mikä oli tarkoitus milläkin tapahtuneella. Tai se jää jonnekkin alitajuntaan. Uskon silti, että kaikelle sellainen olemassa on.

Deeppejä mietteitä tähän loppuviikkoon…

Ihanaa joulua kaikille <3

 

 

xoxo

2

Vastaa

Close Menu