Kuulumisia

Heipparallaa!

Kuten edellisessä postauksessa kävikin ilmi, nyt on ollut monestakin syystä hiljaista täällä blogin puolella. Ajattelinkin nyt tehdä vähän tilannepäivitystä, että miten on kevät ja kesä kesä mennyt, mitä lomasuunnitelmia mulla on etc.

Keväällä kirjoittelin siitä, kuinka koulu painoi päälle, energia ja aika oli vähissä ja se on vaikuttanut esim. somen ja blogin päivittämiseen pitkälle kesään asti. Olin jo jossain vaiheessa aika epätoivon vallassa joidenkin kurssien suhteen ja vaikka alkuun olin kunnianhimoisesti asettanut tavoitteeksi suoriutua kaikista kursseista hyvin arvosanoin, alkoi loppuvaiheessa olla jo ihan sama, millä numerolla mennään, kunhan menee läpi.

Osa kursseista oli kuitenkin mieluisia ja siksi myös helpompia, koska aihe kiinnosti eritavalla. Esim. työsuhteisiin ja työsuhdelakiin liittyvät opinnot olivat itselle mielenkiintoisia, mutta mikro-ja makrotalousasiat taas ei sitten ollut niin lähellä sydäntä. Loppuviimein kuitenkin sain kaikista kursseista vähintään 3 numeron, joten olinkin ihan tyytyväinen kultaisella keskitiellä.

Alunperin olin ajatellut ottaa myös kesäopintoja, mutta mieli muuttui kyllä aika ripakasti, mitä pidemmälle kevääseen mentiin. Ja on ollut kyllä virkistävää levätä koulujutuista. Jaksaa sitten syksyllä taas paremmin keskittyä, ja keväästä viisastuneena, otin vähemmän kursseja nyt syksylle, joten siinäkään suhteessa ei pitäisi olla niin raskas syksy edessä.

Kerroinkin keväällä jo myös siitä, miten saappaat kasvoi töissä toukokuun alussa lisää ja sain Kotimaan Energian lisäksi myös Fortumin sisäisen jatkomyynti-tiimin vastuulleni. Alkuun siinä oli pieniä kasvukipuja, ahdistusta ja stressiä, mutta loistavasti se on mennyt ja homma rullaa nyt jo oikein hienosti. Toki olisi loistavaa, jos joku keksisi sen ihmiskopiokoneen, jotta voisi olla molempien brändien tiimien kanssa samaan aikaan. Toistaiseksi nyt siihen asti sitten olen puolet päivästä toisen tiimin kanssa ja puolet toisen. Onneksi kaikki työntkeijäni ovat kuitenkin hyvin itsenäisiä ja hyviä myyjiä, jotka pärjäävät kyllä hyvin, vaikken olekaan kokoajan läsnä.

Tänä kesänä lomailen heinäkuun puolivälista elokuun puoliväliin, ja koska päiväkoti taas lomailee heinäkuun, joutuu Amanda nyt olemaan heinäkuun ensimmäiset viikot vieraiden lasten ja hoitajien ympäröimänä kesäpäiväkodissa , onneksi sentään itse päiväkoti on sama, vain hoitajat ja useat lapset muualta, joten ei tarvitse aivan vieraaseen paikkaankin häntä jättää joka aamu. Ja reipas tyttöhän se on, ja tottuu uusiin ihmisiin nopeasti, mutta kyllä se äitinä vähän pahalta tuntui, kun tietää mitä sekasortoa kesäpäiväkodeissa aina on, kun hoitajat ei tunne lapsia ja lapset ei tunne hoitajia, eikä kukaan tunne toisiaan.

Oon jotenkin viimeaikoina havahtunut siihen, miten iso tyttö se mun 2,5 vuotias jälkeläiseni jo onkaan, eikä mikään vauva enää. Se aika meni niin nopeasti, että nyt tajuaa mistä ne vanhemmat aina pikkuvauvojen äideille puhuu, kun sanovat, että nauti nyt, kohta se ei ole enää vauva. Amanda tulee kyllä voimakkaasta tahdosta ja luonteessaan äitiinsä ja nyt eletäänkin juuri sitä ah-niin ihanaa uhma-aikaa.  Mutta se kuuluu ikään ja hyväähän meille myös koti-rintamalle kuuluu, luovuttiin juuri yövaipoistakin ja puhe kahdella kielellä kehittyy koko ajan ja neiti selostaa menemään jo kuin  Mertaranta kultaottelussa.

Pakko sanoa kyllä, että vaikka kotona ja töissä kaikki onkin hyvin, niin kyllä tässä alkaa kaiken kevään puurtamisen jälkeen ollakin jo loman tarpeessa. Lomasuunnitelmiakin on tässä ehtinyt kertyä sen verran, että mietin onko sitä sittenkään loman jälkeen ollenkaan levännyt olo, mutta eiköhän nyt sentään.

Ensimmäisen lomaviikon ajattelin ottaa aivan iisisti kalenteri tyhjänä, mutta sitten lähdemmekin jo taas saman luottomatkakumppanin kanssa Tallinnaan viikonlopuksi, jonka kanssa on siellä tullutkin käytyä jo useampaan otteeseen. Miksi taas Talliinaan vai?

Tallinnan satama, Helmikuu 19

Tallinnaan on niin helppo lähteä, se on edullista ja lähellä ja vaikka onkin jo aika ”nähty”, niin se on enemmänkin sellainen mökkiviikonloppuun verrattava juttu, paikka on tuttu, mutta on kiva lähteä kotoa pois viikonlopuksi ja saada vähän samalla omaa aikaa. Helsingissä olen kuitenkin koko ajan Amandan kanssa, eikä viikonloppuisinkaan tule levättyä samalla tavalla sitten, eikä ole mahdollistakaan istua taaperon kanssa rauhassa kahviloissa ja vaikkapa viinillä tai shoppailla.

Swissotel, Tallinna, Helmikuu 19

En oikeestaan ikinä ole Tallinnaan lähtenyt viinaostoksille, vaikkakin sieltä yleensä joku pullo kotiin vietäväksi mukaan tarttuu. Sinne vaan on mukava lähteä rauhassa shoppailemaan liikkeisiin joita ei suomesta löydy, kuten River island, Bershka, Stradivarius ja Pull & bear etc, käydä edullisesti hieronnoissa, ravintoloissa ja yöpyä hotellissa, sekä rentoutua spassa. Mutta on se käynyt mielessä, että voisi ihan kotimaassakin harrastaa samaa, suunnitteilla onkin joku vklp lähteä Turkuun kylpylään ja Turun linnaan ihmettelemään, jokilaivoille istumaan yms. Yleensä vaan ei tule mieleen katsoa niin lähelle, kun suunnitellee jotain spessua pikku reissua viikonlopuksi.

Ja en tiedä, matkustus on mulle kuin huume, en ole edes edellisestä kotiutunut kun suunnittelen jo seuraavaa matkaa. Nälkä niin sanotusti kasvaa syödessä. Mutta mulle on alkanut hiipiä lentohäpeä. Ilmastonmuutosasiat on ollut paljon nyt pinnalla, ja on alkanut itsekin miettimään mitä tänne jälkeläisilleen jättää jäljelle. Ja ajattelinkin, että nyt varattujen lentomatkojen jälkeen yksi vaihtoehto voisikin olla pitkä viikonloppu junalla Pietarissa. Mutta ei tällä matkustusrakkaudella lentämistä voi kokonaan välttää, voin kuitenkin miettiä eri vaihtoehtoja.

No tästä siis takaisin lomasuunnitelmiin. Tallinnasta paluun jälkeen lähdetään siis Varnan kultahietikolle Amandan, siskoni ja hänen tyttärensä kanssa. Siellä vietämme viikon merenranta-hotellissa, jossa lapsille on oma uima-allas, sekä leikkipaikka. Kerron sitten loman jälkeen, vastasiko hotelli odotuksia. Varna valikoitui kohteeksi ihan puhtaasti siitä syystä, että lentomatka sinne kestää alle 3 tuntia, joka taas lapsen kanssa matkustaessa on aika paljon houkuttelevampi aika, kuin esimerkiksi 6 tunnin lento Espanjaan, joka kohteena muuten olisi ollut houkuttelevampi.

Rantaloman jälkeen ehditään pari päivää rauhottumaan kotona, jonka jälkeen lähdemmekin Lohjalle mökkeilemään viikoksi äitini, kolmen sisarukseni ja heidän perheidensä kanssa. Sieltä paluun jälkeen ei lomapäiviä montaa enää jäljellä olekaan ja pitääkin alkaa henkisesti valmistautua töihin paluuseen ja koulun alkamiseen.

Viikonlopuksi mennään taas Inkooseen mökille ja odotan jo innolla mustikkametsään pääsyä 🙂 Toivottavasti siis ei sentään koko viikonloppua sada ja ukkosta, vaikka ukkonen on omalla tavallaan mulle rentouttavaa. Silloin on ihana laittaa mökillä vaikka takka päälle, pelailla korttia ja täyttää ristikoita.

 

Ihanaa Viikonloppua kaikille <3

 

xoxo

 

 

3

Vastaa

Close Menu