Keto-paahtoleipä!

”I save my carbs for wine. It’s called priorities” 

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

Testasin yksi ilta tässä iltapuuhikseni keto/vhh-paahtoleipää. Ostin ikeasta keväällä leipävuoan, ensimmäisen koskaan, enkä tähän ko. iltaan mennessä ollut kertaakaan käyttänyt sitä, mutta nytpä pääsi sekin neitsyydestään.

Rakastan hiilareita, ja ne rakastaa mua niin paljon, että ne tahtovat takertua tiukasti vyötärölle, eikä päästää millään irti, mutta sitä puolta en sitten itse niinkään fanita, joten parempi pysyä erossa 😀

Tämä leipä yllätti mut todella positiivisesti, koska useinkaan tälläset hiilarin korvaajat ei sitten kuitenkaan ole niin hyviä, ja myönnettäköön, että kyllä tavallinen vehnäleipä maultaan toki tämänkin peittoaa, mutta hyvin silti tämä leivän asian ajaa, varsinkin kun sen paahtaa ja laittaa hyvät täytteet.

Tarvitset:

7 kanamunaa

2dl vettä

2 rkl psylliumia

3dl pofiberia

50g voita

1 tl ksnataania

1tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

Seesaminsiemeniä päälle

Tee näin:

Sekoita kananmunat ja vesi keskenään, lisää sulatettu ja jäähtynyt voi, sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja sekoita nopeasti munavesiseokseen, turpoaminen alkaa heti, joten ole nopea.

Kaada voideltuun leipävuokaan ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja anna turvota muutama min ennen uuniin laittoa.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 30min.

Syön itse muutenkin harvoin leipää joten siivutin jäähtyneen leivän ja pakastin puolet, sieltä on kätevä laittaa suoraan paahtimeen kun tekee mieli leipää! Sain tästä satsista noin 20 siivua.  Yhdessä sivussa on alle 1g hiilareita!

Suosittelen testaamaan!

Palataan taas!

Xoxo

 

2

Vastaa

Close Menu