Kehonkoostumusmittaus

”I wish I could lose weight as easily as I lose my patience”

Kävin viimeviikolla kehonkoostumusmittauksessa, sillä ajattelin, että nyt on aika katsoa totuutta silmiin, kun vaaka ja peili ei kuitenkaan aina kerro aivan koko totuutta. Ja tiesin kyllä varsin hyvin, että tilanne ei ole hyvä, mutta että se olisi suorastaan shokeeraava, sitä en odottanut.

Mittaus suoritettiin Omron laitteella ja siinä mitattiin lihasmassaa, rasvaprosenttia, sisäelinrasvaa sekä painoindeksiä.

Rasvaahan tässä ympärillä on, mutta että tuomio oli ihan tosiaan 45%, se on aika hurja lukema?

No… säännöllinen treenihistoria on kuitenkin usean vuoden ajalta takana, niin lihasmassaa sentään luulisi olevan kiitettävästi? No eipä ollut. Sekin veteli normaalin ja alhaisen rajoissa, kuitenkin alhaisen puolella… Hetkinen?

Sisäelinrasva SENTÄÄN oli normaalin rajoissa, joskin sekin voisi vähemmänkin olla.

No mitä tulee painoindeksiin. Siihen perustuvalla asteikolla alipainoinen-normaalipainoinen-ylipainoinen-liikalihava minä olen kerta kaikkiaan liikalihava?

Eipä siinä sitten selittelemään. Nyt alkoi kunnon treenikausi ja hiljattain poistettu kalorilaskuri appi ilmestyi vauhdilla taas puhelimen ruudulle. 3kk päästä sitten katsomaan uudelleen tulokset.

Liikalihavan tuomio kyllä kummastuttaa kaikkein eniten. Nimittäin… Katsokaa nyt mua…. Olen viimeisessä kategoriassa, minua reippaastikin lihavampia ihmisiä on kuitenkin olemassa, mutta ilmeisesti kuulun heidän kaikkien kanssa silti samaan kategoriaan, vaikka pienempi painoero toiseen suuntaan jättää väliinsä neljä kategoriaa alipainoisen puolelle. Rehellisesti sanottuna en mielestäni ole liikalihava, olen omasta mielestäni lievästi ylipainoinen kun katson peilistä.

Mutta oli miten oli, tulos oli siitä huolimatta huono, vaikka kategoriat jatkuisivatkin sairaalloisen lihavaan saakka.

Saa nähdä miten nämä tulokset on muuttunut marraskuun puoleen väliin mennessä. Kerron sitten.

6

This Post Has 4 Comments

 1. Sinuna en olisi ihan noin huolissani, Omronhan on sellainen kympin kahden Prismasta saatava vaaka (jos siis ymmärsin oikein, että kävit sellaisella vaa’alla, jossa kädet tulee kahvoihin) ja se totisesti näyttää ihan mitä sattuu. Kävin kerran sellaisella ja rasvaprosentti 42, seuraavalla viikolla menin Inbodyyn ja prosentti 33. Ja tuo 33 oli taatusti lähempänä totuutta, koska sen jälkeen käynyt vielä Tanita-mittauksessa ja senkin tulokset luokkaa 30-33. Eli älä hätäile, prosentti tuskin on noin korkea, suosittelen menemään ammattitason laitteilla mittaamaan 🙂

  1. No juu, oon nyt useemmalta kuullut samaa, että ei oo kovin luotettava laite. Kiitos kommentista. Täytyy ehkä kokeilla jotain laadukkaampaa laitetta jos haluaa todellisempia tuloksia.

 2. Sama havainto, ostetut vaat epäluotettavia ja jos sinulla ( tai kenellä onkaan) muutama titaani ruuvi sekä muita vastaavia kehossasi eri puolilla, ne tarkemmatkaan mittaukset eivät näytä mitään järkevää kehon koostumuksen osalta, ellei sitä tehdä vanhanaikaisesti manuaalisesti ja tarkasti.

  Peili kerttoo aika hyvin missä mennään jos ja kun vatsa lihakset pilkistelee edes hiukan silloin ollaan jo hyvällä tasolla, varsinkin naisilla.
  Pääasiahan on se että on itse tyytyväinen, oli vatsa ja muut lihakset näkyvissä tai ei, muistaen tietysti yleisen terveyden, liika läski tai lihaksettomuus kun ei ole tarveellistä.

 3. Millaisia tuoksuja käytät ja miten ne jaottelet?
  Käytätkö päivisin eri tuoksuja kuin ilalla? Käytätkö eri tuoksuja eri tilaisuuksissa tai kun tapaat eri henkilöitä?
  Mitä ja miten sinusta tuoksuja pitää käyttää?
  Kerro jos haluat ja tee postaus tuoksuistasi( parfyymit, edt, dödöt ym) .

Vastaa

Close Menu