Katumus.

”Don’t regret the things you’ve done… Regret the things you didn’t do when you had the chance”.

Katumus_helsinki_blogi_koti_

 

Mitä kadun elämässä vai kadunko mitään?

Siinäpä vasta kysymys. Äkkiseltään jos kysytään, että kadunko mitään, niin vastaus todennäköisesti olisi, että totta hemmetissa kadun, paljon ja montaakin asiaa.

Mutta sitten kun asiaa alkaa syvemmin pohtimaan, niin mitä sellaista olen tehnyt, että toisin tekemällä asiat olisi huomattavasti paremmin?

Kaikki asiat, jotka olen tehnyt ja kokenut on tehnyt musta juuri tämän henkilön kuka nyt olen, ja ne tapahtumat on johtanut mut tähän pisteeseen elämässä. Ja olen ihan tyytyväinen.

Kaikki ”huonot/väärät” valinnat on opettanut mua ja koulinut musta juuri tällaisen.

Jos jotain olen elämästä oppinut, niin sen, että kaikki tekee virheitä, joskus suuriakin. Kaikesta kuitenkin oppii.

Elämässä on se hassua, että kun joku menee perseelleen, kuvittelet, että toisin tekemällä olisit välttynyt siltä. Todellisuudessa et voi koskaan tietää, miten asiat olisi oikeasti silloin mennyt… jos vaikka asiat olisikin mennyt vielä paljon enemmän perseelleen muista syistä siinä kohtaa.

Ehkä kuitenkin kadun jotain yksittäisiä asioita, joita olen tarpeettomasti sanonut.. loukannut jotain toista ihmistä syyttä tai ollut ilkeä… – ikävä kyllä, olen sitä ollut joskus jollekin.

Enemmän ajattelen katuvani asioita, joita en tehnyt, esimerkiksi haaveilin muuttavani ulkomaille ainakin hetkeksi ja olin muutama vuosi sitten jo hyvin lähellä tehdä sen, mutta sitten taas toisaalta jos olisin sen tehnyt, tuskin silloinkaan olisin tässä missä nyt olen. En olisi varmastikkaan tuon ihanan prinsessan äiti, enkä myöskään saanut luotua itselleni näin edistyksellistä uraa ja asemaa työelämässä ym.

Eli ehkä en sittenkään kadu sitäkään. Ehtiihän sinne ulkomaille muuttamaan vaikka eläkepäivillä.

Postauksen opetus: Elämässä ei pidä katua mitään.

Katumus_helsinki_blogi_mietteet_koti

Mahtavaa sunnuntaita!

4

This Post Has One Comment

  1. Hyvä kirjoitus!

Vastaa

Close Menu