Jatkuvasti kipeä..Mitä sanoi lääkäri?

”Dear flu… Nobody likes you”

Aiemmin en ollut kipeä juuri koskaan, ehkä kerran vuodessa. Joskus vuosia sitten kärsin jatkuvasti uusivasta angiinasta ja noin vuosi sitten sairastuin pahaan keuhkokuumeeseen. Mutta muuten, terve kuin pukki. Ja  nyt viimeisen puolen vuoden aikana oon joutunut olemaan enemmän pois töistä sairastelun vuoksi, kuin sitä ennen kolmeen vuoteen yhteensä.

Tänään aloin tosissani ehkä jopa huolestumaan omasta terveydentilasta, sillä nyt sairastelua on ollut jopa 1kk välein. Se ei ole normaalia. Ei ainakaan mulle. Eniten tuntuu pahalta se, että olen ollut aika tuomitseva, toisinaan jopa epäilevä muita usein saikuttavia kohtaan. Ihmetellyt kovaan ääneen, että on se hemmetin kumma miten on ihmiset sairaana. Helppohan se oli huudella, kun ei ollut mtn kokemusta huonosta terveydestä. Nyt kuitenkin saan maistaa omaa lääkettäni ja olen se, josta ihan varmasti työkaverit puhuu ja kummastelee useita poissaoloja. Paskimmalta tuntuu se huono omatunto siitä, että joutuu olemaan pois töistä. Tuntuu, että olen paska työntekijä ja se jota ei koskaan näy paikalla. Se ottaa egon päälle, kun on tottunut olemaan hyvä ja aina paikalla. Ehkä sitä myös herkemmin ennen lasta menin kipeänäkin töihin, kun töiden jälkeen sai kuitenkin levätä. Nyt tilanne vaan on se, että töiden jälkeen on jaksettava hoitaa lastakin, ja siihen ei voimat enää riitä jos särkylääkkeen voimalla on kuluttanut jo kaikki mehut pinnistellen työpäivän läpi. Ja sitten kun se ei jää siihen omaan sairasteluun, vaan kun siitä itse tervehtyy, niin seuraavaksi sairastaa lapsi. Musta tuntuu että viimiset puoli vuotta on ollut yhtä pitkää flunssaa välillä silmätulehduksilla ja vatsataudeilla maustettuna.

Menin tänään Mehiläiseen puhumaan tästä huolesta ja kysymään ammattilaisen mielipidettä jatkuvasta sairastelusta. Meidän oma työterveyshoitaja oli itseasiassa melkoisen huolissaan tästä, ottaen huomioon mun kilpirauhas, keuhkokuume ja angiinataustan.  Hän oli sitä mieltä, että asiaa pitää ehdottomasti tutkia syvemmin. Kuitenkaan meidän omalle työterveyslääkärille ei löytynyt aikaa tälle päivälle, joten hän lähetti mut yleislääkärin pakeille ja sanoi vielä, että ellei yleislääkäri määrää jatkotutkimuksiin, niin mun tulisi varata uudelleen aika työterveyslääkärille.

Tietenkään tätä aikaa yleislääkärillekään ei löytynyt samasta toimipisteestä, vaan piti lähteä kipeänä suhaamaan toiselle puolelle kantakaupunkia lääkärin vastaanotolle. No siellä kävin. Tulos: lääkeresepti ja lähete verikokeisiin, mikäli ei helpota parissa päivässä. Neuvo katkaisemaan tämä flunssakierre oli ottaa lapsi pois päiväkodista ja muuttaa Italiaan tai Eteleä-Espanjaan asumaan. No mutta.. . Eikun tuumasta toimeen…

 

….

4

This Post Has 4 Comments

 1. Tuo jatkuva sairastelu on kyllä niin rasittavaa! Eikä ollenkaan normaali juttu, hyvä kun otit tosissasi kun kaikki ei ota ????
  Voi olla turha ja itsestäänselvä kysymys, mutta kysyn silti. Onko sulla käytössä peruslisäravinteita kuten monivitamiini, sinkki, D-vitamiini..? ????

  Pikaista paranemista!

 2. Parane pian ja toivottavasti sairastelusi katkeaa.
  Terve ruokavalio ehkaisee sairastumista, syö päivittäin, kauraa, hunajaa, kotimaisia marjoja, kasviksia, hedelmiä!
  Punajuuri, kaura, mustikka, puolukka, viinimarjat, mansikka, vadelma ym.. sitruuna, sipulit, tomaatit,porkkanat, kalat, omena, inkivääri ym.. pitävät sinut terveenä.
  Aloita aamulla vaikka puolikasta puristetusta sitruunasta ison veden kanssa, sen ohessa tuoremarja ja kaurapuuro( marjoja1.5 d ja kauraa saman verran sekä vettä, sinne sekaan ruokalusikkallinen hunajaa..
  Perus liikuntaa myös viikottain

  Monissa mainituissa ruoka aineissa on tulehduksia estäviä aineita, jotka pitävät ihmisen yleisesti terveenä ja jos niitä syöt huomaat vaikutukset.
  Paranemisia ja parempia oloja 🙂

 3. Kiitos tsempeistä! Mä pyrin syömään terveellisesti ja monipuolisesti, mutta vitskujen kanssa oon vähän vaihtelevasti huoltapitävä ???? d vitskua syön, mutta muuten aika vähälle jää, pitää päivittää vitamiinikaappi viimeistään nyt!

 4. Mites olis tupakoinnin lopettaminen ????

Vastaa

Close Menu