PELOTTAAKO TEITÄ KORONAVIRUS?

KORONAVIRUS

Tammikuussa uutisoitiin Kiinassa leviävästä koronaviruksesta ja itsekin silloin ajattelin että eihän se tänne tule tai jos tulee, niin vain muutama sairastuu. Nyt kuukausien ja lähiviikkojen ajan olen seurannut eri ulkomaisia ja suomalaisia tiedotusvälineitä asiasta ja huomasinkin, että Suomessa koronaviruksesta ei oikein haluttu uutisoida, sitä vähäteltiin ja hyssyteltiin. Nyt kun tämä on jo julistettu pandemiaksi alkaa asia hirvittämään, mitä jos emme olekaan tarpeeksi valmistautuneita kohtaamaan tällaista pandemiaa?

Luin, että rokotusta tähän virukseen ei olisi ihan lähiaikoina saatavilla eikä täsmälääkettä ole myöskään tulossa moneen vuoteen. Ihmiset hamstraavat kaupoista maailmanlopun tyyliin ruokaa ja muita tarvikkeita, eilen vessapaperit olivat jo loppuneet monesta kaupasta.. Itse kävin tänään aamupäivällä kaupassa ja silloin meidän lähikaupassa oli vielä kaikkea saatavilla, mutta kun kävimme mieheni kanssa iltapäivällä kaupassa uudelleen, niin moni hylly ammotti tyhjyyttään.

OLEMATON VASTUSTUSKYKY?

Itseäni hieman hirvittää, sillä en tiedä mikä on vastustuskykyni tilanne Borrelioosin jäljiltä ja minulla on lukuisia antibiootti allergioita. Viimeksi kun minulla on ollut jokin hengitystieinfektio, niin todettiin, ettei minulle oikein ole antibioottia mitä voisi antaa kotioloissa, joten varma sairaalareissu olisi luvassa. Minut on lapsena testattu allergiseksi yleisimmin käytettäviä antibiootteja kohtaan ja nämä testit uusittiin aikuisiässä, eikä allergioista mikään ollut poistunut. Yhdestä antibiootista todettiin, että sitä voisi antaa, jos on hengenlähdöstä kyse, mutta sekin tarkasti sairaalassa valvonnan alla. Onneksi en ole tarvinnut antibiootteja ainakaan neljään vuoteen (kop kop), toivoisinkin tämän putken jatkuvan.Emma

Omien isovanhempien ja vanhempien puolesta tämä vähän jännittääkin, heistä melkein kaikki kuuluvat riskiryhmään ja ovat yli 60-vuotiaita. Vältämmekin heidän tapaamistaan ja huolehdimme käsien pesusta. Toivottavasti kaikki riskiryhmään kuuluvat ymmärtävät pysyä kotona ja välttää ihmiskontakteja. Toki tämä kotona oleminen rupeaa pidemmän päälle tuntumaan ikävältä, mutta toisaalta itse olen siihen tottunut kun olin yli vuoden sairaslomalla ja pysyttelin pääosin kotona. Nyt onkin oiva hetki lukea ja kuunnella äänikirjoja tai opiskella ja kehittää itseään.

 

Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Kuulutko sinä tai läheisesi riskiryhmään?

 

Voit lukea Borrelioosista täältä

1

Vastaa