Mistä sinä ostat vaatteesi?

Mall of Tripla

Kävin viikonloppuna ystäväni kanssa Pasilan uudessa kauppakeskus Mall of Triplassa. Meillä oli vain muutama tunti aikaa, joten kävimme vain muutamassa liikkeessä. Ystäväni halusi käydä niissä uusissa vaateliikkeissä, jotka rantautuivat ensimmäisenä Suomessa Triplaan. En tiedä oliko syynä Etelän syyslomaviikko vai mikä, mutta jonoja oli joka paikkaan! Jopa rullaportaisiin piti jonottaa ja jos olit liikkeellä rattaiden kanssa, niin ne muutamat hissit jotka olivat käytössä, olivat koko ajan varattuna…

EDULLISET HINNAT

Ensimmäisessä liikkeessä kiinnitin jo huomiota hinnoitteluun, kaikki olivat erittäin edullisia! Ensimmäisestä liikkeestä ostimmekin jotain, mutta seuraavassa liikkeessä jäimme nuolemaan näppejämme, sillä kassajonot ulottuivat liikkeen sisäänkäynnille asti!? Ehdimme kumminkin kierrellä liikettä ja siellä vasta ihmeissäni olinkin hinnoittelusta, suurin osa tuotteista oli saman hintaisia kuin kirpputoreilla. Tuotteita oli sisustustuotteista koruihin ja vaatteisiin ja nopealla silmäyksellä asiakaskunta oli nuorta, alle 20-vuotiasta. Nuoren näkökulmasta onhan se kiva, että saamasi viikkoraha riittää johonkin ihanaan vaatteeseen tai useampaan. En sitten tiedä olinko ajatusmaailmani kanssa vain liian vanha tuohon liikkeeseen?

RIISTOA VAI EI?

Rupesinkin miettimään tuotteiden hintojen muodostumista, tuostahan maksetaan vielä verot yms. maksut, niin miten ihmeessä jostain kahden euron sormikasparista maksetaan vielä työntekijälle, saatikka tehtaassa olevalle työntekijälle palkkaa? Omaan korvaani tuo särähtää pahasti siltä, että jotain riistetään ja jollekin jätetään maksamatta. Tuotteet ovat kumminkin uusia, mutta silti samaa hintaluokkaa kuin kirpputoreilla olevat tuotteet, kuulostaako tämä kenenkään muun mielestä oudolta tai kenties väärältä?

Koirani Emma ja kaverin konnat
KOTIMAISUUS VAI EDULLISUUS?

Maksatko itse mieluummin tuotteesta, joka on hieman kalliimpi, mutta tiedät missä se on tehty, kuka sen on suunnitellut ja yritys on vielä kotimainen vai maksatko tarkan markan muijana vain pari euroa tuotteesta, josta et tiedä missä se on valmistettu, jonka laatu vastaa hintaansa sekä tiedät että se kestää vain hetken ja toisessa pesussa sen saumat vetävät vinoon?

Itse ainakin haluan kuulua ensimmäiseen ryhmään, toki mahdollisuuksien mukaan. Sanontahan kuuluu, ettei ”köyhällä ole varaa ostaa halpaa”, joten itse mielummin sijoitan rahani hieman kalliimpaan vaatteeseen sekä ostan vaatteita kirpputoreilta.

Onko sinulle tärkeää mistä vaatteesi ostat?
0

Vastaa