Miksi sä et juo?

Ajattelin kirjottaa siitä miksi en nykyään juo alkoholia laisinkaan.

En siis ole absolutisti, eikä minua haittaa jos muut ihmiset ympärilläni juovat. Olen juonut alkoholia viimeksi yli kaksi vuotta sitten, toki olen saattanut toiselta sitä joskus maistaa. Miksi sitten en enää juo alkoholia? Siihen on montakin syytä ja tässä niistä tärkeimmät:

  1. Suolistoni ei pidä siitä ( en usko, että kenenkään suolisto kiittää alkoholista)
  2. En saa siitä mitään ”irti”
  3. Tykkään käydä baareissa vain tanssimassa
  4. Se vaikuttaa unenlaatuuni
  5. Krapula kestää yli viikon

Mielestäni olen ryypännyt nuorena aivan tarpeeksi, melkein joka viikonloppu. Enkä halua olla viikonloppuisin vetämätön lahna, joka ei pysty tekemään yhtään mitään. Haluan nauttia vapaapäivistä ilman krapulaa ja nukkua hyvin. Ehkä olen vain tullut vanhaksi ja liian mukavuudenhaluiseksi? Viimeksi kun join alkoholia kunnolla, niin kärsin krapulasta noin viikon siis VIIKON! Kiitos ei enää… Sitten jos otan vain muutaman, vaikka vain sen kivan saunasiiderin, niin se väsyttää mua aivan kamalasti ja nukun todella huonosti.

JUOMAKULTTUURI

Suomalaisethan ovat yleisesti kovia juomaan alkoholia tai ainakin oma ikäryhmäni ja sitä vanhemmat. Juovatko nuoret nykyään alkoholia vai ovatko he löytäneet jotain muita ”piristeitä”, joilla saada pään sekaisin ilman krapulaa?. Enkä myöskään ymmärrä tätä syyttelyä, painostamista ja kyseenalaistamista jos et juo alkoholia, usein se onkin muille isompi ongelma kuin itselle. Jos et juo, niin sun on pakko olla a. joko raskaana tai b. muuten vain vinksahtanut. Monen mielestä, jos on selvinpäin niin on jotenkin ”tylsä” ihminen tms. ja sut laitetaan johonkin negatiivissävytteiseen lokeroon. Ihan kuin se juotko alkoholia vai et niin määrittää sut ihmisenä! Itse kyllä pystyn tanssimaan baareissa ilman minkään iloliemen vaikutusta, usein haluankin lähteä baariin vain sen musiikin takia. Kestän kyllä humalaisia ihmisiä, kunhan käytös ei lähde lapasesta. Aluksi kyselyt, siitä mikset sä juo olivat ahdistavia ja painostavia. Nyt kun kaveripiirini on siihen tottunut, niin ennemmin he järkyttyisivät jos lasistani löytyisikin jotain alkoholipitoista.

ALKOHOLITTOMAT JUOMAT

Ilokseni nykyään on todella hyvä valikoima alkoholittomia juomia ja niiden makuun panostetaan oikeasti. Oma suosikkini on Happy Joen alkoholiton omenasiideri sekä kuohuvista tämä, jonka löysin Ruoka& Viinimessuilta.

Juotteko te usein alkoholia?

2

Vastaa