Kierrätetäänkö teillä?

Nykypäivänä eri mediat kirjoittavat lähes joka viikko kierrätyksestä, ekologisuudesta ja ilmastonlämpenemisestä.

MITEN KIERRÄTIMME ENNEN?

Ennen meillä kierrätettiin vain pahvit ja kartonki, sekä pullot ja tölkit, kaikki muu heitettiin sekäjätteeseen. Meidän omaan ulkojäteastiaan ei meinannut mahtua edes kahden hengen talouden kahden viikon roskat!? Meillä siis tyhjennettiin jäteastia kahden viikon välein. Sain miehenikin mukaan kierrätykseen, kun lupasin viedä muovit itse lähimpään kierrätyspisteeseen. Toki muutos tarkoitti molemmille uuden opettelua ja perehtymistä, mutta nyt muovien kierrätys menee jo itsekseen (okei, välillä nykyisenä jätenatsina siirtelen muoviroskia sekajäteastiasta omaansa :D).

Koin noin kuukausi sitten jonkin herätyksen kierrätyksen suhteen ja halusin alkaa kierrättämään lisää. Toki tiedostan, että nämä valinnat mitä teemme täällä eivät paljoa vaikuta koko maailman tilanteeseen, kun Lähi-idässä ja muissa kehitysmaissa ei jätteitä lajitella mitenkään!. Mutta toisaalta, ei kierrättämisestä varmastikaan ole haittaa!

MITÄ NYT KIERRÄTÄMME?

Nyt meillä kierrätetään pahvit, pullot ja tölkit, metalli, lasi ja muovi. Sisäinen hippini kiljuu innosta, kun sekajäteastiaan menee nykyään kahdessa viikossa kaksi tai kolme kassillista jätettä! Entisen 6-8 kassillisen sijaan, ero on huikea.

LAJITTELUN RATKAISUT

Kodinhoitohuoneessamme on Ikean Sortera astiat pahville ja kartongille, lasille sekä pulloille ja tölkeille. Keittiössä on sekajätteelle, muoville ja metallille omat pienemmät astiat.

Muutoksen jälkeen ulkona oleva jäteastia ei pursua jo kahden viikon jälkeen roskista, vaan pääsin jopa pidentämään tyhjennysväliä! Nyt kun roska-auto käy tyhjentämässä astiamme kerran kuussa, on se ehkä puolillaan. Huima ero ja pieni säästö myös euroissa :).

Miten teillä kierrätetään?

0

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Riikka

    Mä kanssa kierrätän muovit, pahvit, metalli, lasi ja pullot ja tölkit kauppaan. 🙂 joskus kerään biojätteet erikseen, mutta en aina.

Vastaa