Apua, minulla on Borrelioosi (osa 3)

KUNTOUTUS

Sain siis kesällä terveen paperit, eli Borrelioosi-bakteeri oli saatu nujerrettua. Siitä asti olen ollut kuntoutuksessa ja kuntoutuminen jatkuu edelleen.

Aloitin kuntoutuksen ensin pidentämällä koirien kanssa päivittäisiä lenkkejä sekä kuntoilin kotona crosstraineria polkien ja tein lihaskuntoa käsipainoilla. Hommahan piti aloittaa melkeen nollasta, vuoden sairasloma oli tehnyt tehtävänsä kunnolleni… Aluksi poljin crossaria 5 minuuttia kaksi kertaa viikossa, sekin sai minut aivan uupuneeksi, mutta sentään palauduin muutamassa tunnissa entisen ”teen vähän ruokaa ja makaan viikon sängyssä” sijaan. Mutta olihan tämä ihan hemmetin turhauttavaa tällaselle kaikki mulle heti-tyypille! Piti opetella antamaan kropalle aikaa palautua ja panostaa muuhun hyvinvointiin. Tämän jälkeen tein niitä 5 minuutin treenejä useammin ja jumppasin samalla kertaa yläkroppaa käsipainoilla 5 minuutin ajan. Muutaman kerran väänsin itkua kun tein hauiskääntöjä kilon painoilla, siis kilon ja kädet olivat aivan hapoilla… Ennen väänsin helposti 8kg käsipainoilla useamman sarjan, joten ehkä ymmärrätte tuskani?

VESIJUMPPA

Syksyllä olin jo vähän kyllästynyt tuohon minimaaliseen treeniin ja halusin jotain lisää, niin päädyinkin osallistua ohjattuun vesijumppaan, joka oli erikoisryhmä ja suunnattu liikuntarajoitteisille tai aivohalvauksen saaneille. Vesijumppa oli kerran viikossa ja ensimmäisillä kerroilla kaikki muut ihmettelivät mitä teen kurssilla, sillä eihän minusta ulospäin näkynyt mikä on tilanteeni. Kaikki muut kurssilaiset olivat siis ainakin 50 vuotta minua vanhempia ja tuijottelivat kovasti, mutta eivät tietenkään kehdanneet kysyä mitä siellä kurssilla tein 😀 ja ajattelin että kerron jos joku kysyy, mutta ei ole kukaan vieläkään kysynyt.

TYÖELÄMÄÄN PALUU

Tämä tapahtui nyt marraskuun alussa kun pääsin osallistumaan tällaiseen rekrykoulutukseen, olen siis aina halunnut tehdä markkinoinnin alan töitä, mutta minulla ei ole tähän koulutusta vaikka työkokemusta onkin. Nyt olen siis täydentämässä osaamistani ja minun olisi tarkoitus jäädä töihin nykyiseen yritykseen. Töihin palaaminen jännitti aivan pirusti, pelkäsin sitä jos en jaksakaan vielä olla kokoaikaisesti töissä, mutta tämähän ei selvinnyt muuta kuin kokeilemalla ja ainakin tähän asti olen jaksanut työpäivät hyvin. Toki töiden jälkeen olen ollut todella väsynyt, enkä ole iltaisin jaksanut puuhata mitään erityistä. Olenkin yrittänyt panostaa yöuniin sekä ravintoon, usein iltaisin olen mennyt nukkumaan jo ennen yhdeksää, jotta olisin energinen ja levännyt töissä.

Nyt kun aloitin työt, niin kuntoilu on jäänyt vähemmälle sillä sitä energiaa ei ole ollut ja olen kokenut tästä paineita. Ihana fysioterapeuttini kuitenkin sanoi, että töihin palaaminenkin on minun tilanteessani elimistölle iso rasitus, joten anna aikaa ja tee vaikka yksi liike koko liikesarjan sijaan :).

Ps. käythän lukemassa aiemmat kertomukseni Borrelioosista tästä ja tästä

3

Vastaa