Apua, minulla on Borrelioosi (osa 2)

MITEN JA MILLÄ HOIDETAAN?

Omaan hoitooni kuului lääkityksen lisäksi erittäin tiukka ruokavalio, joka tuki paranemisprosessia, sillä elimistöni oli aivan ylivirittynyt ja herkistynyt kaikelle mahdolliselle. Mikä on Borrelioosi?

RUOKAVALIO

Ruokavalioni oli maidoton, kananmunaton, naudanlihaton, gluteeniton enkä myöskään saanut syödä mandariineja enkä käyttää inkivääriä tai vaniliaa missään muodossa. Ystäväni sanoivatkin että syön kaiketonta ruokaa 😀 Olihan tuohon ruokavalioon todella vaikea tottua ja kaupassa käynti oli yhtä pakkausselosteiden tutkimista ja perehtymistä. Alussa kuljinkin puhelin kasvoihin liimaantuneena, johon olin ottanut kuvakaappauksen kielletyistä ruoka-aineista. Alun ihmettelyn jälkeen kaupassa käynnit helpottuivat ja nopeutuivat, jos lähetin mieheni kauppaan niin lähetin hänelle WhatsAppiin kuvia tarvitsemistani tuotteista (Kiitos älypuhelimet!).

Olemme melkein aina tehneet mieheni kanssa omat ruokamme, joten uusi ruokavalio ei aiheuttanut sen saralta päänvaivaa. Tämä voi jonkun mielestä kuulostaa oudolta, mutta mieheni käy kuntosalilla niin paljon ja syö TODELLA paljon minuun verrattuna, sekä meillä on aivan erilaiset makutottumukset. Niin miksi vaivaisin häntä omalla ruokavaliollani? Asia olisi varmasti eri, jos meillä olisi lapsia.

VAIHTOEHTOINEN HOITO

Tiukan ruokavalion lisäksi minulle aloitettiin vaihtoehtoinen hoitomuoto, miksi päädyin tähän? Hoitavan lääkärikeskuksen potilailta oli saatu parempaa vastetta yrttihoidoille kuin pitkille antibiottikuureille, minulle tämä sopi sillä olin juuri saanut suolistoni kuntoon aiemman antibioottikuurin sen tuhottua ja siksi pelkäsin uusia antibioottikuureja. Yrtit ovat luonnonmukaisia ja hellävaraisempia keholle eikä niillä ole samoja haittavaikutuksia kuin synteettisesti kehitetyillä antibiooteilla. Tämä ajatusmaailma ei tietenkään sovi kaikille.

YRTTIPROTOKOLLA

Nestemäisiä yrttejä otettiin aluksi neljä kertaa päivässä veteen sekoitettuna ja vitamiinien kera, yrttejä vaihdettiin joka kuukausi ja näitä eri sarjoja oli kolme tai neljä, niitä sitten kierrätettiin ohjelman mukaan. Ohjelma kesti kokonaisuudessaan yhdeksän kuukautta, mutta mielestäni oli sen arvoista. Miksi sitten sarjoja kierrätettiin? Siksi että bakteerit eivät tottuisi yhdenlaisiin yrtteihin ja näin olisi tehokkaampi kuuri. Tulevathan bakteerit antibiooteillekin vastustuskykyisiksi, sillä ne oppivat ja mukautuvat. Bakteerienkin tavoite on selviytyä keinolla millä hyvänsä.

Seuraavassa osassa kerron kuntoutuksesta 🙂 Muista lukea ensimmäinen osa Borrelioosista.

 

 

5

Vastaa