OPETTELUA OLEMAAN

En ole mikään kotona megahengailija, en tykkää olla koko päivää kotona tekemättä mitään. Tykkään mennä ja tulla, tehä ja sitten olla.
Elokuussa kun jäin sairaslomalle ja kotiin 3 kuukaudeksi, muutettiin kuukauden sisään töihin paluusta uuteen asuntoon. Pieni pelko jos lomautus kestää kauankin käy samanlailla. Vaikkakin tilanne on sen osin erilainen etten sillon voinu tehdä juuri mitään, koiran kanssakin lenkkeily oli tosi varovaista ja hankalaa. Tiiän että tää on niin osittain taas äidiltä perittyä ettei voi tai osaa vaan olla. 😀


Siispä tein itselleni TO-DO- Listan lomautuksen ajaksi, mikä oli tarkotuksena saada tehtyä niin että yksi asia päivässä, jollon oppisin vähän myös ihan vaan oleilemaan mutta kuitenkin hyvällä omallatunnolla siitä että oon edes jotain tehnyt. Noh, arvaatteko miten kävi?
Tein koko listan asiat viikonlopun aikana, perjantaina aloitin ja eilen sain sen valmiiksi.  Ei mennyt ihan taas kun ajattelin 😀
Listaan kuului,
-Ikkunoiden pesu
-Vessan pesu
-Vaatteiden läpikäynti ja järjestäminen
-Kaikkien kaappien järjestäminen ja putsaus
-Peilikaappien peilien pesu
-Jääkaapin pesu
-Lattioiden imurointi ja moppaus
-Uunin pesu

Lauantaina heräsin ehkä vähän väärällä jalalla, oli sellanen pieni kiukku päällä kokoajan. ONNEKS oli tosi hyvä ilma ja mentiin vähän käveleen ulos, vaikkakin vaan tunniksi, niin auttoi tosi paljon saamaan sen pahimman kiukun pois. Kotona sit iski jonkunlainen virtapiikki ja päätin alottaa puoliks pesemättömästä keittiöstä siivoamaan ja yhtäkkiä olin tehnyt kaikki muut paitsi vessan ja ikkunoiden pesun, mitkä tein sit sunnuntaina.
Asutaan 7 kerroksessa ja monet on sitä kauhistellut että tää on hirveen korkeella, yleensä oon vaan naureskellu, mutta ikkunoita kun aloin pesemään ja kiipeilemään ikkunalaudoilla millon missäkin asennossa niin pakko myöntää että pelotti ja paljon.

Mikään ulkoilijakaan en varsinaisesti ole koskaan ollu, koira on siihen ollu hirveen hyvä, sen kans on aina pakko mennä ja se on opettanukkin nauttimaan ulkoilusta. Tähän aionkin nyt loppuaikana ennenkun työt alkaa niin panostaa, että mentäis Manun kans lenkkeileen pitkiä lenkkejä paljon päivässä tai sit yks iso kävelyreissu jossain tai jonnekkin. PLUS että opettelisin tai edes totuttelisin oleen ihan vaan kotona hengaillen ilman huonoo omatuntoa, nyt kun on vielä lattiasta kattoon putsattu kotikin. Kuulostaapa tyhmältä opetella olemaan, mutta jos joku on siellä samanlainen tekijä tai menijä niin varmasti ymmärtää. 😀

Kivaa viikkoa ja mukavaa pääsiäistä kaikille! ❤️

 

instagram  @idaeveliin

8

Tällä artikkelilla on 18 kommenttia

 1. Elsa

  Vau, onpa sulla kaunis koti! 🙂 Just tota olemaan opettelua on nyt varmasti monella muullakin!

  1. idahyvarinen

   Voi kiitos paljon ?

 2. Nonna

  Hei mäkin tein viime viikolla listan, että mitä haluan viikon aikana saada aikaiseksi 🙂 Oli sen verran intohimoinen listaus, että yksi juttu jäi tekemättä, mutta aika hyvin silti 😀

  1. idahyvarinen

   Mitä kaikkea sun listassa oli??

   1. Nonna

    No aikamoisia juttuja kotiaskareisiin ja liikuntaan liittyen, en edes kehtaa kertoa.. 😀 mutta tällä viikolla otan vähän löysemmin. Tajusin kuitenkin myöhemmin, että en niin ehtinyt nauttimaan koko viikosta.

    1. idahyvarinen

     Liikuntaan voisin myös itse alkaa taas keskittyä! Mutta loppu viikko ja ensviikko menee kyllä vähän rauhallisemmin täälläkin.?

 3. jasminiitta

  Mulla on to do – lista aina pitkä kuin nälkävuosi ja nyt kun on aikaa olla kotona oon soimannu hirveesti itteeni jos en oo ollu tehokas. Mutta onneks oma kroppa Alko herätellä ja nyt pakko opetella vaan olemaan.

  Tsemppiä ♥️

  1. idahyvarinen

   Tsemppiä myös sinne❤️ Mullakin yleensä kauhee litannia kaikkea ja se alkaa vaan ahistaan niin koitin tiivistää?

 4. Vilhelmiina

  Mä yritän välttää tällä hetkellä to do listoja ja oppia elämään vaan hetkessä ?

  1. idahyvarinen

   Tähän pitäs oppia myös!

 5. Tiina

  Kotoilu varmasti jossain kohtaa muuttuu ihan nautinnolliseksi 🙂 Vaikkakin nyt me joudutaan sitä harjoittamaan. Tavallaan hassu kuinka moni haluaa olla kotona, muttei se nyt ole kivaa kun on osittain pakko. Tai siellä ei osaa olla, jos on hyvin aktiivinen ja on arjessaan vähän kotona.

  1. idahyvarinen

   Uskon ja luotan että muuttuu!?

  1. idahyvarinen

   Kiitos!?

 6. hannaraittila

  Tsemppiä olemisen opetteluun ❤️eiköhän se sieltä pikkuhiljaa löydy tai sitten ei? (itse oon yrittänyt viimeiset kaks viikkoa, mutta edelleen yritän!)?

  1. idahyvarinen

   Usko ja luotto on kova, mutta katotaan miten käy? tsemppiä myös sinne❤️

 7. Silja Koskinen

  Nyt moni tosiaan joutuu melkein vain olemaan tämän hässäkän keskellä, mutta sinulta tuli hyviä ideoita mitä tehdä! En yleensä tälläsiä lue, mutta tätä oli kiva lukea, piristi jotenkin mieltä.

  Kivaa kevättä Ida sinne teille❤️

  1. idahyvarinen

   Ompa ihana kuulla! Kiitos, piristit myös minua❤️
   Ihanaa kevättä sinnekkin!?

Vastaa