Siskon ylioppilas-juhlat

Tuo ihana korona siirsi siskoni ylioppilasjuhlia kesän yli, ja vihdoin pääsimme juhlistamaan siskoni uurastusta. Me leivottiin kaikki tarjottavat itse. Minä, siskoni ja äiti. Pakkaa oli sekottamassa 10kuinen natiainen, jota piti pitää samalla silmällä.

Jaettiin leipomiset eri päiville ja osa pakastettiin.

ylioppilasjuhlat

Tarjottavina oli suolasina tonnikalapastasalaattia; vihersalaatti, jonka lisäksi oli fetaa, marinoitua sipulia ja kolme eri salaatinkastiketta; patonkia ja eri tuorejuustoja.

Kakkuja me tehtiin kolme eri sorttia, useampi kappale.

Tehtiin yksi levykakku, joka oli gluteeniton ja laktoositon. Kakun sisälle valikoitui vadelmahillo ja suklaamousse. Siskoni koristeli kaikki kakut.

levykakku

Yhtenä kakkuna oli erittäin raikas sitruunamoussekakku. Kakusta tehtiin laktoositon ja gluteeniton, myös kaikki vieraat huomioiden.

sitruunamoussekakku

Viimeisenä kakkuna meillä oli smoothiekakku, jota emme olleet ennen leiponut. Tässä kakussa oli kiva se, että kakussa ei ollut lisättyä sokeria, sillä makeus tuli hedelmistä. Tämä kakku sopi myös mun lapselle, ja kakku maistui erinomaisesti myös perheen pienimmillekin.

smoothiekakku

Vaikka tarjottavia oli paljon, niin haluttiin myös leipoa keksejä. Sisko halusi, että yritetään tehdä ylioppilaslakin näköisiä keksejä. Noh, eivät ne nyt maailman kauneimpia oo, mutta maku oli sitäkin parempi. Keksien sisällä oli mansikkamarmeladia-

suklaakeksit

me kaksi

Juhlat olivat oikein onnistuneet ja tarjottavia kehuttiin kovin. Hetkeen en kyllä oo leipomassa, parin kuukauden päästä on Väinön 1-vuotis synttärit, joten sillon on uus savotta edessä mikäli korona antaa myöten.

Pysykää terveinä ja muistakaa turvavälit.

Terkuin, Henriikka

5

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. idahyvarinen

    Herkkulakko ja nää kuvat ei sovi yhteen??

Vastaa