Lapsen ruokajuttuja osa 1.

Hellou pitkästä aikaa!

Viime viikko meni Järvenpäässä mun isän luona, joten pyrin tällä viikolla saamaan ulos kaksi postausta. Mutta alotetaan tästä ensimmäisestä nyt.

Meillä Väinö on aina ollut hyvä syömään heti alusta alkaen, kun kiinteitä aloiteltiin 4kkk iässä. Meidän ongelmana on vain aina ollut Väinön pulauttelu, josta kaikki sanoi, että loppuu kun
kiinteät tulee mukaan. Juu ei meillä vaan. Noin 7-8kk ikäisenä aloin tehdä myös itse ruokaa Väinölle ja huomasin, että ”kunnon” ruoka pysyy sisällä verrattuna soseutettuun. Kyllä meillä edelleen syödään myös soseita, mutta pistän sinne extrana kasviksia, pastaa, lihaa, perunaa yms, jotta soseesta tulee kiinteämpää.
Meille tuli myös ongelmaksi yhdessä kohtaa se, että Väinö halusi itse alkaa syömään, muuten ruokailu olikin yhtä pelleilyä. Minä, joka aina vannoin ettei meillä ruokaaruokaa tulla koskaan
sormin syömään, voin perua sanani. Sotkua tulee ja paljon, mutta yleensä toinen lämpimistä ruuista syödään sormin sekä välipalahedelmät.
Kyllä sitä välillä siivotessa miljoonatta kertaa keittiön lattiaa ja seinää miettii, että miksi?

Tein nyt koosteen Väinön tämän päivän syömisistä.

Meidän joka aamu alkaa puurolla. Vaihdellen kaurapuurosta, 4-viljan puuroon, riisihiutalepuuroon tai mannapuuroon.
Puuron sekaan laitetaan yleensä vaihdellen sosetta, marjoja ja nyt on kokeiltu myös maapähkinävoita, joka on ihan Väinön ehdoton suosikki. Vanha kuva, kun unohdin ottaa kuvan puurosta aamulla, enkä kyllä muistanut illallakaan ottaa.

iltapala

Lounaaksi Väinö söi pastaa, jauhelihaa, herkkusieniä, papuja, porkkanaa ja avokadoa.Tämä ruoka pääosin sormiruokailtiin.

lounas

Välipalaksi yleensä syödään hedelmiä, mutta välillä myös kaurajugurttia hedelmäsoseella tai puurorieskoja yms. Tänään lautaselle päätyi banaania ja nektariinia. Myös muutama ruisvadelmanaksu eksyi suuhun.

välipala

Päivälliseksi sulatin pakastimesta jauhelihakiusausta, jossa oli myös maissia mukana. Väinön lempiruokaa. Kiusaus on tehty kaurakermaan, ja me molemmat pystytään syömään kyseistä ruokaa. Kiusaus syötetään lusikalla.

päivällinen

Iltapalana on samanlainen setti kuin aamulla, joten silloin on hyvä mennä maha täynnä puuroa nukkumaan.

+ korviketta menee myös ruokailujen yhteydessä riittävä määrä.

Millaisia ruokailutottumuksia teillä on lapsenne kanssa? Sormiruokaillaanko?

Terkuin, Henriikka

0

Vastaa