Iltarutiinit

Meillä on joka päivä samat iltarutiinit, jotka hoituu myös jos olemme jossain kylässä myöhempään. Monesti mummuloistakin lähdetään iltarutiinien jälkeen ja kopasta vaan nostetaan sänkyyn jatkamaan unia.

Päivällisen jälkeen aikapitkälti leikimme, joskus saattaa olla vieraita kylässä tai käymme leikkipuistossa. Tänään tietenkin satoi, joten touhusimme sisällä. Väinö leikki ja mä siivosin kämpän loppuun. Usein meillä taustalla soi lastenlaulut, kovimpia on Fröbelin palikat ja Ti-ti nalle.

leikkiheti

Leikkimisen jälkeen suunnattaan kylpyyn, ei tietty joka päivä, mutta vähintään edes pestään kasvot, kädet jne. Käyn myös itse samaan aikaan suihkussa, joten itselleni jää enemmän aikaa tuijottaa telkkaria illalla.

kylpyhetki

Kylvystä tultuamme laitetaan yöasu päälle, joka meillä on yleensä pelkkä vaippa tai vaipan lisäksi body. Sitten suunnataan keittiöön iltapalalle. Annan Väinölle Talk-muruja sillä välin, kun teen puuroa hänelle valmiiksi. Tässä vaiheessa Väinö alkaa olee jo väsynyt, joten odottaminen saattaa olla hieman hankalaa.

eväshetki

iltapala

Nykyään myös aloitamme iltasadun jo puuroa syödessä. Väinö rakastaa satuja, vaikkei ymmärrä niistä mitään, mutta se kuinka eläydyn ja muuntelen ääniä satua lukiessa on Väinöstä ihan huippua. Puuro naamaan ja sitten vielä jatkekaan satua sylissä. Sadun loputtua on iltamaidon aika, se juodaan aina sylissä. Se on sellainen halihetki, jonka mä tarvitsen. Väinö ei juurikaan pysy enää paikallaan, saatika sylissä. Iltamaidolla aina.

nukkumaan

Iltamaidon juotua vien Väinön omaan sänkyyn, toivotan hyvät yöt. Nyt unitaantuman aikaan nukkumaan meneminen on yhtä itkua ja huutoa, mutta ennen pitkään hän nukahtaa sinne. Joinakin iltoina saattaa nukahtaa jo syliin. Pieni.

Terkuin, Henriikka

1

Vastaa