Thaimaa – Koh Phangan

KOLME YÖTÄ KOH PHANGANIN SAARELLA

Saavuimme Koh Phangan saarella, jossa meitä oli sovitusti taksikuski vastassa. Matka hotellille oli melko mäkistä ja mutkikasta. Tätä me kuitenkin osasimme odottaa jo ennestään. Sunrise Resort niminen hotellimme sijaitsi Haad Rin- beachilla, joka tunnetaan tuhansien juhlijoiden täydenkuun bileistä. Meidän onneksi, niitä ei kuitenkaan nyt ollut. 

Ensimmäinen päivä meni rannalla kävellessä ja lähiympäristöön tutustuessa. Kävimme syömässä The Rock Bar & Restaurant nimisessä paikassa, joka sijaitsi rannalla kallion päällä. Ruoka oli erittäin hyvää ja halpaa.

Toisen päivän vietimme pitkälti uima-altaalla. Aiemmin olisin varmasti halunnut auringosta kaiken irti. Nykyään suojelen ihoa sen verran, että en ole vielä makoillut suoraan auringon alla. Tämän takia en ole myöskään polttanut ihoani, mikä on erittäin outoa mulle. Ihoni palaa yleensä siis erittäin helposti. Päivä meni nopeasti omia juttuja tehdessä. Mitään ihmeellistä emme toisena päivänä tehneet. Illemmalla kävimme syömässä rannalla kynttilöiden äärellä. 

Kolmantena päivänä rohkenimme vuokraamaan skootterin. Skootterin vuokraus kävi alkuun hieman haastavaksi. Kiertelimme kyselemässä monesta eri skoottereita vuokraavasta paikasta. Lähes kaikki vuokraajat halusivat passin pantiksi skootterista. Passia emme kuitenkaan suostuneet antamaan, vaikka skootterin olisi silloin saanut ilmaiseksi. Kyselimme rahapantin suuruudesta, joka oli 7000 – 10 000 THB väliltä eli n. 210€ – 300€. Loppujen lopuksi löytyi yksi vuokraaja, joka vuokrasi meille skootterin 200 THB:lla (6€)vuorokaudeksi, 5000 THB (150€) rahapanttia vastaan. Ajelimme skootterilla ilman määränpäätä. Kävimme muutamilla rannoilla mm. Koh Ma & Mae Haad Beach:lla, Thansadet vesiputouksella ja näköalapaikalla. Syömään pysähdyimme Chaloklum- nimiseen ruokapaikkaan. Päivän aikana tuli saari kierrettyä ympäri. Erittäin hyvä päätös oli siis vuokrata skootteri.

Niin kuin Koh Samui, niin myös Koh Phangan oli ihana. Pisteet näille Thaimaan saarille. Matkamme jatkui takaisin Surat Thaniin yhdeksi yöksi, ja sieltä seuraavaksi suuntasimme Balille!
-Henna-Riikka-

 

2

Vastaa