Singapore – viiden päivän kokemukset

Ensimmäisenä kohteena Singapore

(kopio vanhasta blogistani)

Tästä reissu alkoi. Lähdimme 11.9.19 Seinäjoelta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Olen haaveillut tästä reissusta  jo pitkään, mutta oikeaa ajankohtaa ei ole aiemmin ollut. Nyt tuli päätöksien kautta täydellinen sauma lähteä ja mennä eikä meinata. Ensimmäisenä kohteena meillä oli tosiaan Singapore. Olin jo aiemmin lukenut melko paljon Singaporesta, ja hyvä niin.

Yövyimme Jaylee 1918 hotel- nimisessä hotellissa. Ihan simppeli perus yöpaikka kera hyvän sijainnin. Yhtenä miinuksena oli vähän heikko aamupala. Heti Singaporeen saavuttua ympärillä huokui siisteys ja omanlainen tunnelma. Kaduilla ei näkynyt roskia, ei kerjääjiä eikä rihkaman kauppiaita. Sen sijaan katukuvassa näkyi puhtaus, järjestys, vieri vieressä olevat kauppakeskukset, useat eri kansallisuudet ja luksusautot. Ilmasto oli kostea +30 lähes ympäri vuorokauden. Meidän aikanamme oli pääosin pilvistä ja ihan hyvä näin  kun reissu oli alussa. 

Kävimme tunnetuimmissa nähtävyyksissä muiden turistien tapaan. Tutuksi tulivat mm. Gardens by the Bay, Singapore Flyer, Universal Studios, Chinatown, Botanic Gardens sekä Haji Lanen alue. Alempana jokaisesta paikasta enemmän tietoa. 


’Superpuiden’ eli Super Tree Groven alle pääsi ihailemaan vapaasti ilman minkäänlaista maksua. Täällä kävimme kaksi kertaa päivä- sekä ilta-aikaan. Iltaisin  järjestettiin valoshow, joka oli super hieno. Ihmiset makoilivat maassa ja katselivat taivaalle. Me suomalaisina seistiin suu auki paikoillaan. 

Nähtävyydet: 

1. Gardens by the Bay:n Cloud Forest

Suosittelen jokaista käymään täällä, jos olet menossa Singaporeen. Suuren lasikuvun alla, niin suuren suuri kasvihuone. Oli ihan sama minnepäin katsoi vastassa oli supersuper vihreää. Ensimmäisenä kuitenkin oli vastassa korkeuksista tippuva vesiputous. Matka jatkui ohjattuja polkuja pitkin kohti katon rajaa. Mitä korkeammalle menimme sen enemmän ilma viileni. Jokaisessa kohdassa kasveissa oli kyltti, mistä pystyi seuraamaan mikä kasvi kyseessä. Korkeimmat polut lähentelivät katonrajaa. Cloud Forest oli erittäin hieno paikka. 

2. Gardens by the Bay:n Flower Dome  

Samoin kuin Cloud Forest, niin myös Flower Dome oli suuren lasikuvun alla. Tykkäsin ehkä hieman enemmän Flover Domesta sen värikkyyden vuoksi. Paljon erilaisia ja värikkäitä kukka-asetelmia. Flower Domessa vallitsee ikuinen kevät. Molempiin paikkoihin piti ostaa erikseen liput, mutta todellakin rahan arvoiset nähtävyydet. Molempien kierroksien lopussa oli hyvin puhutteleva tietoisku ilmastonmuutoksesta ja mitä kaikkea se aiheuttaa maapallolle.

3. Singapore Flyer

Pakko kyllä sanoa, että tämä päihitti Provinssin maailmanpyörän. Matka Singapore Flyer:iin oli haastava monen mutkan ja turvatarkastuksien kanssa. Kuitenkin hyvä, että on tarkat turvatarkastukset. Singapore Flyer oli korkeimmillaan 165m korkea, josta näkyi upeasti Singapore kokonaisuudessaan. Yhden kierroksen kesto oli 30min. Meitä  edellisessä hytissä oli mahdollisuus illastaa. Tarjoilijat pomppivat  alhaalla tarjottimien kanssa sisään ja ulos. En kuitenkaan osaa sanoa paljonko tämä lysti olisi kustantanut. Matkan ajan kuului ajoittain opastusta, mikä oli mielestäni kiva.

Singapore Flyer sijaitsee aivan Singapore Grand Prix:n katuradan varrella. Työmiehet olivat valmistelemassa juuri tulevan viikonlopun F1-kisoja. Myös Singapore Flyer on kokemisen arvoinen nähtävyys. 

4. Universal Studios – Sentosa

Universal studios sijaitsi Sentosa nimisellä saarella, minne olisi voinut käyttää loputtomasti rahaa erilaisiin viihdekeskuksiin ja nähtävyyksiin. Pidättäydyimme kuitenkin ilmaisten nähtävyyksien parissa. Universal studiossa oli erittäin paljon ihmisiä. Asiaan saattoi vaikuttaa lauantai keskipäivä. Ensimmäinen kuva Universal- maapallon luona on nopeiten otettu kuva, sillä pallo pyöri ja nähtävyyden reunustat täyttyivät kokoajan turisteista. Yritä siinä sitten ottaa kuvaa, ettei muita näkyisi kuvassa.
 
Kävimme piipahtamassa myös Southernmost point of continental Asia:ssa, jossa sijaitsi pitkä hiekkaranta, riippusilta sekä näköalatorni.  
 
Lopuksi kävimme kiertelemässä kauppakeskuksessa. Kauppoja oli pilvin pimein ja kaupat olivat enimmäkseen merkkiliikkeitä. Kävimme syömässä erittäin hyvässä burgeripaikassa nimeltä Hans im glüks – German Burgergrill. Palvelu oli todella nopeaa, vaikka asiakkaita oli talo täynnä. 

5.Chinatown

Kävimme piipahtamassa ensimmäisenä iltana nopeasti Chinatown:ssa syömässä, joten kiersimme uudelleen päiväsaikaan kadut kokonaisuudessaan. Chinatown oli n. 10min kävelymatkan päässä hotelliltamme. Chinatown on siis kiinalaisten asuttama kaupunginosa. Chinatown:ssa oli yleisesti kiva fiilis, värikkäitä taloja, myyntikojuja, ruokapaikkoja ja paljon muita turisteja. Kävimme vierailemassa Buddhalaisessa temppelissä. 

6. Botanic Gardens
Botanic  Gardens eli Singaporen kasvitieteellinen puutarha on suuri Unescon suojelema puisto. Alue oli erittäin suuri, joten emme jaksaneet kiertää paikkaa kokonaisuudessaan. Kaikkialla oli ihanan vihertävää. Puisto toimi myös paikallisten piknik- sekä monen Pokemon Go pelaajan paikkana.

7. Marina Bay Sands
Marina Bay Sands- hotelli on Singaporen luksushotelli. Turisteina pääsee käymään hotellin ylhäällä lipun ostaessa. Päätimme ostaa liput ja käydä katsomassa, miltä maisemat näyttää päiväsaikaan. Tällöin oli juuri saastepilvi Singaporen yllä, joten näkymät eivät olleet parhaimmillaan. Nautimme myös kuvassa näkyvän jäähile Singapore Slingit. Tunnetulle uima-allas alueelle pääsevät ainoastaan hotellin asiakkaat avainkortilla, joten sinne emme päässeet. Kävimme myös ilta-aikaan ihailemassa hotellia.

8. Haji Lane
Viimeisenä kävimme vielä Haji Lanen kaduilla pyörimässä ja syömässä.  Haji Lane on Arabityylinen alue. Kaduilla oli paljon erilaisia myyntikojuja ja ravintoloita. Liikkeellä oli myös paljon turisteja. Haji Lanen ympäristö oli myös erittäin värikäs. 

     
       Arab street
Olimme Singaporessa yhteensä viisi päivää. Paljon tuli nähtyä ja koettua. Voin suositella Singaporea jokaiselle, joka tykkää yhtään kaupunkilomailusta. Ehdottomasti lemppari kaupunkiloma kohde!
 
Oletko sä käynyt Singaporessa tai haluaisitko päästä käymään?
1

Vastaa