Täyskäännös elämäntyylissäni johti Italiaan!

Buongiorno amore mio!

Kun tämä postaus pärähtää pihalle, mä olen Rooman +35 helteissä paistattelemassa toisiksi viimeistä lomaviikkoani. Itseasiassa, kirjoitan tätä päivää ennen lähtöä ja lähdöstä olen tiennyt vasta yhden vuorokauden – Ihan hullua! Koko reissusta tietää erittäin harva, oikeastaan vain lähipiiri, keille olen ehtinyt tuulettaa tätä täyskäännöstä. Ei todellakaan ollut tarkoitus mihinkään Italiaan mennä, johan mä olen tänä kesänä ravannut Espanjassa ja Englannissa, mutta hei, kuka sanoo EI kun tulee kutsu etelään?! 

Homma kävi siis sillä tavalla, että vietettiin viikonloppua uuden tuttavani kanssa, ja tajuttiin olevamme enemmän samanlaisia kuin kuviteltiinkaan. Treenaaminen kiinnostaa, elämäntavat mukailee toisiaan, matkustelu kiinnostaa ja vähän ylimääräistä rahaakin on takataskussa, sekä kummallakin kolme viikkoa lomaa jäljellä. Sunnuntai-iltana mulle sitten tulikin viesti, että lähtisinkö reissuun, ja huhhuh… ”JOO! MENNÄÄN! ” 😀 Sitten vaan äkkilähtöjä selaamaan ja reissua varaamaan kahdelle, mieluusti etelään ja mikäs sen parempi, kuin kaupunkiin, jossa on paaaljon nähtävää, aivan mahtavaa ruokaa ja paahtava aurinko.

EDES PUOLI VUOTTA TAAKSEPÄIN,

MUN VASTAUS EI TODELLAKAAN OLISI OLLUT ”JOO.”

En todellakaan ole ollut aina sponttaani tai muutenkaan ihminen, joka pystyisi tekemään mitään suunnittelematta. Tai ehkä teinkin, mutta en ilman pientä ahdistusta ja painetta korvien välissä. Mä kuitenkin kyllästyin siihen. Kirjoitinkin instagramissa yhtenä päivänä, kuinka olen voinut miljoona kertaa paremmin, kun olen kesän aikana löytänyt myös salin ja omien töiden ulkopuoleltakin maailman. Se ei ole vienyt kehitystä tai elämäntapaa rappiolle, vaan päin vastoin! Kun BALANSSAI on elämässä, niin kaikki on itseasiassa helvetin hienosti ja onnellisuus joka tulee muualtakin kuin kyykkytangon alta on ihan mieletöntä. 

Kesän alussa, kun raskaan työ- ja opiskeluvuoden jälkeen päätin pitää kokonaiset kaksi kuukautta (jotka venyikin kolmeksi) lomaa. Päätin myös ELÄÄ tänä kesänä. Se tarkoitti sitä, että tulisin olemaan rohkeampi, avoimempi, sponttaanimpi ja rennompi kuin aikaisemmin. Aloitin Espanjan matkasta, jossa päätin ottaa kaiken irti, mitä vain reissusta saisin. Mulla on meinaa mennyt muutamien takana päin olevien vuosien ulkomaanmatkat stressatessa ruuasta, treenistä ja etenkin siis treenittömyydestä ja kaikesta mitä kotipuolessa sinä aikana tapahtuu. Silloin reissusta ei todellakaan saa kaikkea irti, vaan itseasiassa todella paljonkin jää kokematta (ja maistamatta..) . Espanjan matkalla varasin jo Lontoon matkaani. Se oli itselleni 18-vuotis lahja, jota olin kyllä tietyssä muodossa jo suunnitellut. Siis sitä, että lähtisin yksin reissuun. Tukholma vaan sattui muuttumaan Lontooksi ja treenifestareiksi. Jännitti, pelotti ja ahdisti, mutta KYLLÄ, mä selvisin ja huippu reissu oli!

OPPINI ON: HEITTÄYDY!

Mä olen valvonut tänä kesänä ympärivuorokautisia aikoja, lähtenyt ihan yhtäkkiä toiselle puolelle Vantaata, tavannut netin kautta tutustumiini uusia ihmisiä frisbeegolfin merkeissä ihan yhtäkkiä illalla ja ottanut vastaan lasin viiniä, jos sellainen on tarjottu. Olen rötvännyt sängyssä puoleen päivään ja sen takia jättänyt päivän suunnitellun aamutreenin tekemättä, ja syönyt aamupalaa kello puoli kaksi iltapäivällä. Suunnistanut keskellä yötä lentokentältä ystävän luokse oman kodin sijaa ja jutellut ja tutustunut kyseisellä yön bussimatkalla muihin Suomalaisiin, jotka matkalla olivat. Ja nyt sitten, nyt voin lisätä tähän listaan, että lähdin täysin extemporee melkein puolituntemattoman ihmisen kanssa Italiaan viettämään aikaa. Am I crazy?! – Luultavasti ainakin vähän päästä vinossa, mutta hei, tässähän sitä kokee ja oppii!

Eli jos mä olisin edelleen urautunut ja jämähtänyt vain siihen omaan pienen pieneen fitnesskuplaan, aamutreeneihin, kolmen tunnin välein grammapunnittuihin aterioihin ja muutenkin ’-ton, -ton, -ton’ –elämään, en todellakaan olisi täällä, Italiassa syömässä ihania pastoja, maistelemassa valkkareita, katselemassa auringonlaskuja ja kokemassa (toivon mukaa) upeita uusia asioita Rooman ytimessä, gelato toisessa kädessä. Me aiotaan matkakumppanini kanssa kyllä vetää pari kovaa reeniä salituristeina, ja pitää huoli säännöllisestä syömisestä kuumuudesta huolimatta, mutta ei muita arjesta tuttuja asioita. Päätettiin, että vedetään koko reissu yhtä sponttaanisti, kuin sinne lähteminenkin. Palaan sitten viikon päästä asiaan, että mitä sitä tulikaan tehtyä – Wish me luck! 

Mikä on sun hulluin tai siistein sponttaani teko, jonka olet tehnyt? 

Vai olisiko tälläinen keissi sulle se kaikista pahin skenaario? Suunnittelematon matka! 

2

This Post Has One Comment

  1. Oi vitsit, extempore Italia kuulostaa niin upeelta reissulta!
    Noora

Vastaa

Close Menu